« 1 2» Pages: ( 1/2 total )
本页主题: 分享生活,分享点滴!! - 水区在线活动帖``````` 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

錺_錺①
ひ嗜鱼?ゞ如命
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6198]

分享生活,分享点滴!! - 水区在线活动帖```````

水区好耐都无搞过活动喇`~~`悟知各位系米以为芳仔miss咗水区呢?!
讲多无谓,行动最实际!!
水区推出系列摄影贴图活动,希望大家多多支持小版既活动o(∩_∩)o…

Quote:
论坛就是一个大家庭,分享生活分享人生,贴上自己的美照让我们更加亲密。......

每个人身边每日都会遇到好多人,好多事、好多景……有无令你过目难忘,过时难记既野呢?!有无习惯将自己所遇用手机、相机随手影低呢?
将属于你个人既生活点滴发上黎喇`~~`有我有你一同分享生活各种滋味!!

不求最美,只需留下最美回忆已足够。

活动内容及要求:

1. 必须原创,贴近各自生活为佳。
2. 相片以附件形式上传,不能转载。
3. 以相作一段文字解释,可以系心情记录、why会影呢张相、摄影地点……
4. 以跟帖形式參加活動.
所跟帖只能系参加活动噶帖,同埋心仪理由回复帖两种,其余一切删帖扣20分处理.
心仪跟帖形式
楼层:
心仪理由:

活动奖励:
1、凡回帖符合参加活动的会员都有奖励,奖励金额20-200元/张。
2、会员心仪奖,凡系你觉得靓或者心仪噶相相,以跟帖形式回复,发帖可获取10-50不等既揭发奖励。原帖人可获取30以资奖励。
本次活动,由于系长线活动,不设立勋章,望各位体谅!!

活动结束时间:
 无限期,只要有你地任何一员的支持,呢次活动永无结束之日。
本次活动最终解析权由论坛水区版主和论坛管理员所拥有,在此再一次谢谢各位对本版的支持与厚爱。
[ 此贴被錺_錺①在2008-08-21 18:20重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 小加菲 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 银纸:10 | 操作人: 小加菲 | 理由:
  • 本人管理的范围:粤讲粤出色、侦灵地带

顶端 Posted: 2008-08-15 17:29 | [楼 主]
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

样板ing~~~

2008-7-20 太阳好大~阳光毒辣

美好的星期日,结果比我嫂di咗我陪距返娘家,结果一行人(ME、我嫂、我侄仔)带住六梳蕉 返“娘家”

因为之前发咗D相比加菲睇,结果加菲话,我嫂呢边系咩山卡拉地方,甘多奇奇怪怪噶野。计我话,学加菲呢D城市妹妹仔见过乡下野就真系有鬼咯o(∩_∩)o...!!

不过太阳公公实在太疼锡我喇````我都悟知点解甘讨距喜爱啊   ```(哎`` 真系悟好意思噶姐``~)导致礼拜一返工D同事羡慕到不得了 ````因为我肤色很健康``其实系成个非洲肥民 ``

贴几张图上黎同大家分享下乡下风情喇```
    [大东瓜]

飞鸡ar`~~`芳仔见识到``~``原来鸡都识飞噶窝 ```

霸王```E`~E`~`E```悟系霸王别姬啊```系霸王花啊``晒干可以堡啖靓汤饮下架``

恩``呢D系杨桃```好酸好酸`` 酸到啊妈都悟认得果种``可能系无人施肥比距导致吧``

PS:加多个最近芳仔很迷噶一个插画家`~````` sana出品噶插图
    ME的现实写照~``

[ 此贴被錺_錺①在2008-08-19 17:28重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由:

顶端 Posted: 2008-08-15 19:09 | 1 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[10670]

Re:分享生活,分享点滴!! - 水区线上活动帖```````

图片:
    图片:
    图片:
    有日行街见到旧咁既野,
    觉得几靓,手痕影底佢!

顺便支持下我阿妈先!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 丰满既云层``~`千变万化``靓!!I like`~```

• 2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
    顶端 Posted: 2008-08-16 12:30 | 2 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

Re:分享生活,分享点滴!!

描述:中環与尖沙嘴景
    图片:
    描述:九龍景
    图片:
    在香港家中露台影的香港海景..........支持下芳仔!

因為呢度曾经留低比我同1.2.3號同7仔及小加菲美丽的回憶!
    [ 此贴被花無缺和尚在2008-08-16 13:38重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:38 | 操作人: bennypower | 理由: 面海的home真係好靚~
  • 银纸:50 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 和尚GG屋屋露台真系宽阔噶姐`~``值得回味的回忆```PS个海真系好靓```海水比猪海清多鸟`~````

• 开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2008-08-16 13:29 | 3 楼
    cing
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[25373]

呢个就系长白山天池,但影唔到天池怪兽

呢张就系地下森林

纯支持下徒弟
    [ 此贴被cing在2008-08-19 11:04重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 如果比师傅见到天池怪兽噶话``会悟会返悟到黎啊`?!哈哈````对了``什么时候去旅游影架`~~~``同边个去``开悟开心呢`?!

• 顶端 Posted: 2008-08-19 10:48 | 4 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

图片:
    通济桥
    人地话,通济桥一行就要行三年架.
    记得你呢个衰婆当时仲怂恿我入去"生财"圈将D生菜捡返出黎循环再卖,赚返D的士费返屋企.
    今年我爽约撩,你又爽约.

你悟想行运拉?!
    [ 此贴被錺_錺①在2008-08-19 17:33重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: cing | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: cing | 理由:

顶端 Posted: 2008-08-19 16:52 | 5 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[9704]

描述:長洲嘅車...
    图片:
    描述:沙灘一角...
    图片:
    描述:馬頭日落...
    图片:
    第一次入長洲...好靚... 愛上呢個地方...
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 哇```个日落景甘鬼靓既```我好似见到余光啊````架消防车车同大陆呢边真系两回事ar``````我又想去长洲啊`````
  • 本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2008-08-23 03:23 | 6 楼
    721kn
    级别: 强人

多谢发贴的人[1289]

图片:
    路过见到d少小孩好可爱。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 哇``距一家几件啊`?!犀利啊```好似幼稚园出游甘```
  • 顶端 Posted: 2008-08-23 07:35 | 7 楼
    jay_pen
    肥兔仔

多谢发贴的人[634]

描述:尼张系训系地下度影既,影得好辛苦咖。之前仲差D错过左,睇唔到尼只蝴蝶添。
    图片:
    描述:尼只系从化食荔枝既时候影既。
    图片:
    兔仔我比较中意影D微距既野。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 只小蝶真系好靓````
  • 顶端 Posted: 2008-08-27 11:35 | 8 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语

多谢发贴的人[6600]

图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    我最喜歡的特種車...............消防(Fire Engine)....廣州消防日

2008生日願望可以去亞洲所有消防局影低曬全部車種,愛死紅艷奪目消防車...
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 人地话红色代表闷骚```悟知你系米呢`?!
  • 本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2008-08-27 11:54 | 9 楼
    肥牛肉
    信望愛
    级别: 普通人

多谢发贴的人[14159]

图片:
    图片:
    浙江-烏鎮
    [ 此帖被肥牛肉在2013-02-16 13:23重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 乌镇江南典型既“小桥、流水、人家”...... 同老婆、女女去享受天伦之乐```o(∩_∩)o正到痹ar...
  • I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2008-08-29 10:47 | 10 楼
    錺_錺①
    ひ嗜鱼?ゞ如命
    优秀斑竹奖 终身成就奖

2008.8.30   今日依然受伤的咸猪手

无错,呢只黑到发亮的......系手悟系脚```本人的咸猪手``

筋同肉拉锯战争都悟知几时会停止 ...颇有只听新人笑,不听旧人哭的心态......

即系低我死``

悟好既一笔带过`````讲D开心既~``

27日同蒙珠去甜 の心去食下午茶```

我个靓靓★鸡腿伴意粉★

岩曬我呢个食肉兽啊 ``~~`你地想悟想食呢`?!
    [ 此贴被錺_錺①在2008-08-30 14:11重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:

顶端 Posted: 2008-08-30 13:57 | 11 楼
    jay_pen
    肥兔仔

多谢发贴的人[634]

图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    我想我都算半个环保人士挂,我希望过左几十年之后依然可以睇到尼D参天大树。
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 你训系度影架`~`老树见证悟少历史啊```辛苦曬```
  • 顶端 Posted: 2008-09-02 16:31 | 12 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:分享生活,分享点滴!! - 水区线上活动帖```````

图片:
    你地唔好以为呢度系外国喎!

其实呢度系深圳某个地方!

系咪好靓呢?!

好似去左个童话世界咁!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 深圳的童话王国嚒`!?

顶端 Posted: 2008-09-03 13:51 | 13 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

描述:晴天
    图片:
    描述:雨天
    图片:
    继续支援下我老母先!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 边度黎的`?!栋楼甘多玻璃``实好反光`~`

顶端 Posted: 2008-09-05 11:53 | 14 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

描述:晚上既福娃
    图片:
    描述:早上既福娃
    图片:
    描述:晚上既福牛
    图片:
    描述:早上既福牛
    图片:
    又黎呃下钱先!

O运既吉祥物,福娃同福牛

各位觉得靓嘛,我就钟意只牛多D啦!
    [ 此贴被小加菲在2008-09-08 09:29重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 做咩拉咗牛牛去做版啊`````落雨典扇啊``擔把遮先得架```PS:福娃同牛牛又真系几Q几可爱di`~`

顶端 Posted: 2008-09-08 09:22 | 15 楼
    Mc.大儍儍

多谢发贴的人[15638]

Re:Re:分享生活,分享点滴!! - 水区线上活动帖```````

图片:
    图片:
    图片:

琴晚10点几 2个侄子上来排排坐..屙便便..  
      Q到爆...

本帖最近评分记录:
  • 银纸:48 | 操作人: 錺_錺① | 理由: Q就系几Q既`行为Q嘛```but`~```你悟觉得臭臭架```
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由: 甘都好影~~汗

• 顶端 Posted: 2008-09-09 15:47 | 16 楼
    jay_pen
    肥兔仔

多谢发贴的人[634]

寻日同朋友去左广州美术馆睇广州3年既艺术展。 不过完全睇唔明。

[ 此贴被jay_pen在2008-09-12 07:06重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 陶冶艺术细胞同情操嘛~``兔兔你米当陪F去行街街咯`~```
  • 顶端 Posted: 2008-09-12 06:56 | 17 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    之前系香港一个航天展既展品
    [ 此贴被小加菲在2008-09-14 18:55重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 悟洗讲野~``直接拿钱拉```

顶端 Posted: 2008-09-14 18:50 | 18 楼
    Kelvin...^_^...
    最緊要開心
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

描述:動物園

旅行中最好玩既一次,

呢度係其中一個地方。

成大班人實在太開心啦。

[ 此贴被Kelvin...^_^...在2008-09-18 17:47重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:1 | 操作人: 錺_錺① | 理由: PS:如果可以可否添加个人心情呢`?!又或者去边度玩~~同边个``开心否``可以贴相噶同时作简短噶说明吗?
  • 银纸:50 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 去边度反黎啊~?!番禺野生动物园啊~~``!定系~````?
  • 光榮家族
    顶端 Posted: 2008-09-19 08:43 | 19 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语

管理提醒: (小加菲)
    請於9月10號前放回圖片,否則刪貼 (2010-09-08 07:38)

呢幾日去左玩~影返幾張相呃返芳芳幾十蚊.睇唔清放大來睇~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:80 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 国庆节快乐啊``ben`~~`D相人影都无只`~``你好早就出门影噶拉`!?

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

顶端 Posted: 2008-10-02 11:47 | 20 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    整番几张,长洲靓靓既日落相比大家睇下先!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:60 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 钟意日出多过日落```

顶端 Posted: 2008-10-07 00:09 | 21 楼
    Mc.大儍儍

Re:Re:分享生活,分享点滴!! - 水区线上活动帖```````

图片:

甘样做系5系太衰了..
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: bennypower | 理由: 做得呢D猥瑣行為梗係MC既小侄兒..
  • 银纸:30 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 好痛架``help`~``
  • 银纸:1 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 你屋K人黎架?!定网上搜架?!

• 顶端 Posted: 2008-10-10 18:07 | 22 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语

請於9月10號前放回圖片,否則刪貼 (2010-09-08 07:39)
    吃魚時總會霖起芳芳

本帖最近评分记录:
  • 银纸:100 | 操作人: 錺_錺① | 理由: happy birthday to u =,=
  • 银纸:100 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 我的最爱`~`

顶端 Posted: 2008-10-25 16:23 | 23 楼
    Mc.大儍儍

图片:
    图片:
    一夜之间办公室的改变
      开心到爆
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: bennypower | 理由: 公司D領導叫我哋5好買D醬爆牛肉味,要買D什麽XO吖鮑魚汁速吃面.NND死HK佬
  • 银纸:20 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 开公仔面 party啊`?!

• 顶端 Posted: 2008-11-05 16:48 | 24 楼
    `雅_.lun-
    级别: 新人

多谢发贴的人[40]

见到楼上嘅楼上讲鱼..
    啉翻起前排去华南植物园..

本帖最近评分记录:
  • 银纸:30 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 哈`~`好多鱼啊`~``
  • 顶端 Posted: 2008-11-07 22:14 | 25 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语

請於9月10號前放回圖片,否則刪貼 (2010-09-08 07:39)
    肥仔愛吃,特別深夜畫圖的時候,有嘢咬下特別精神.自己油炸嘅蝦片哦,好味,很多人都喜歡去超級商場買薯片蝦片,我就買返囄自己油炸~係未唔同風味呢

本帖最近评分记录:
  • 银纸:80 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 做咩四周围诱惑我`?!呜呜`~~``

顶端 Posted: 2008-12-23 20:03 | 26 楼
    man@1668
    级别: 仙人

多谢发贴的人[521]

图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    图片:
    去到遊樂場,凸然見倒有人玩鳥人,就即刻影低佢!

睇見佢地真係好似好好玩咁呀!

您玩過鳥人未呀?
    [ 此贴被16681668在2009-01-10 07:47重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:80 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 哇`~`打死我都悟玩啊`~~`心血少D都玩完啊`~~`
  • 顶端 Posted: 2009-01-10 07:32 | 27 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

描述:天后宮外貌
    图片:
    图片:
    描述:張保仔洞外
    图片:
    图片:
    图片:
    描述:洞外既大石
    图片:
    图片:
    長洲景點
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:110 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 天后宫同张宝仔洞有嚒野用途的?!

顶端 Posted: 2009-01-10 11:51 | 28 楼
    man@1668
    级别: 仙人

多谢发贴的人[521]

图片:
    图片:
    图片:
    今日有個小朋友生日,去咗小小樂園開派對,
    入去在門口時,全部人都要在手上蓋印,等啲小朋友不可自己走出去,
    其他啲大人都唔可以帶您的小朋友走!
    又食又玩,仲玩咗好多票 換埋禮物走添!
    玩到 流連忘返 幾唔想走![/
    size]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:88 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 祝小朋友生日快乐+大朋友你日日都可以KEEP住呢种心情~~
  • 顶端 Posted: 2009-01-14 13:40 | 29 楼
    « 1 2» Pages: ( 1/2 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区