«123 4 5» Pages: ( 4/5 total )
本页主题: 电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

llx910
沧海一声笑
级别: 新人

多谢发贴的人[0]

Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) - 下载电影请教

热心的楼主:
  我刚才想下载本论坛的《72家租客》,但那里给的只是一个后缀:torrent的迅雷种子文件,下载后想打开,却提示:指定的文件不是合法的文件。晕!不知怎么办?请赐教。谢谢!
为什么发帖人不能像其他电影帖一样给人方便呢?郁闷!
顶端 Posted: 2010-04-17 11:00 | 90 楼
dick911

多谢发贴的人[7]

我想问下点系BIOS开启虚拟硬件支持?我用测试工具测试过全部都得,装完虚拟机打开就话要开启硬件支持,WIN7噶XP虚拟机
顶端 Posted: 2010-04-17 11:22 | 91 楼
hyw1984
级别: 普通人

多谢发贴的人[319]

Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) - 下载电影请教

Quote:
引用第90楼llx9102010-04-17 11:00发表的:
热心的楼主:
  我刚才想下载本论坛的《72家租客》,但那里给的只是一个后缀:torrent的迅雷种子文件,下载后想打开,却提示:指定的文件不是合法的文件。晕!不知怎么办?请赐教。谢谢!

去第度DOWN另外既种试下啦
顶端 Posted: 2010-04-18 14:09 | 92 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第91楼dick9112010-04-17 11:22发表的:
我想问下点系BIOS开启虚拟硬件支持?我用测试工具测试过全部都得,装完虚拟机打开就话要开启硬件支持,WIN7噶XP虚拟机

呢个我都吾系好知,体书果时大概体过下,无深入研究过,你个系咩CPU先?你确定你个CPU支持VT么?
顶端 Posted: 2010-04-18 14:23 | 93 楼
tuzi0778

多谢发贴的人[8]

..呢排时 我葛鼠标呢.. 有时会自己走到左下角之类葛D地方....
  以前的电脑也会这样(点知过了一排 主板坏了)
  究竟系乜原因呢...
顶端 Posted: 2010-04-27 12:26 | 94 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第94楼tuzi07782010-04-27 12:26发表的:
..呢排时 我葛鼠标呢.. 有时会自己走到左下角之类葛D地方....
  以前的电脑也会这样(点知过了一排 主板坏了)
  究竟系乜原因呢...

换鼠标试下咯~~~~~~~~~
顶端 Posted: 2010-04-28 00:05 | 95 楼
fncjjj

多谢发贴的人[3]

请问一下, 我个进程有个名叫AppleMobileDeviceService.exe既进程。。。

我系任务管理器强制关左距,点知隔2-3分钟距又出番黎....

有咩办法可以关左呢个进程呢??
顶端 Posted: 2010-05-13 22:10 | 96 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第96楼fncjjj2010-05-13 22:10发表的:
请问一下, 我个进程有个名叫AppleMobileDeviceService.exe既进程。。。

我系任务管理器强制关左距,点知隔2-3分钟距又出番黎....

有咩办法可以关左呢个进程呢??

名 称:AppleMobileDeviceService.exe
描 述:applemobiledeviceservice.exe是用于苹果Iphone手机的相关程序。
     这个进程正是iTunes软件对iPhone提供支持的服务。

要停止,可以右击我的电脑选“管理—服务和应用程序—服务”中稳到Apple Mobile Device此服务并将其禁用就得
顶端 Posted: 2010-05-15 01:26 | 97 楼

多谢发贴的人[18]

楼主!我试过adsl一号双线拨号上网,网上话可以快一倍,但我感觉无快过,点解呢?
顶端 Posted: 2010-05-15 01:44 | 98 楼
kyolsp
笑一笑十年少

多谢发贴的人[6]

楼主真系好地无得顶。支持下先。
顶端 Posted: 2010-05-15 23:49 | 99 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第98楼1314149942010-05-15 01:44发表的:
楼主!我试过adsl一号双线拨号上网,网上话可以快一倍,但我感觉无快过,点解呢?

一号双线拨号上网意思系米路由共享上阿?边个话甘样上网速可以快一倍架?你听边个老点阿?我听都未听过有甘大只XX随街跳既!
顶端 Posted: 2010-05-17 01:09 | 100 楼
cardwen

多谢发贴的人[4]

求助

我显卡出现问题,帮忙解决下~型号喺:蓝宝石 1950GT 黄金版(我主板喺昂达 魔剑A770)~问题喺:玩1D要求比较高噶D游戏噶度显卡风扇唔转,然后黑屏,跟住死机。有冇解决办法
顶端 Posted: 2010-05-18 19:47 | 101 楼
cardwen

多谢发贴的人[4]

求助(补)

我显卡出现问题,帮忙解决下~型号喺:蓝宝石 1950GT 黄金版(我主板喺昂达 魔剑A770)~问题喺:玩1D配置要求比较高噶D游戏过一段时间(大概10-30分钟)显卡风扇唔转,然后黑屏,跟住死机。有冇解决办法。
顶端 Posted: 2010-05-18 19:50 | 102 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Re:求助(补)

Quote:
引用第102楼cardwen2010-05-18 19:50发表的:
我显卡出现问题,帮忙解决下~型号喺:蓝宝石 1950GT 黄金版(我主板喺昂达 魔剑A770)~问题喺:玩1D配置要求比较高噶D游戏过一段时间(大概10-30分钟)显卡风扇唔转,然后黑屏,跟住死机。有冇解决办法。

呢个我都吾知,无遇到过呢D情况,最好打去蓝宝售后服务度问下
顶端 Posted: 2010-05-22 21:08 | 103 楼
leeweic

多谢发贴的人[2]

Quote:
引用第7楼asdwasq2009-02-21 18:56发表的:
其实系在滚轮条完成后出现的蓝屏数数字,数到100就进去WIN的桌面,可以正常使用,,蓝屏呢个问题点解决?

尼类问题比较复杂,可能系操作系统问题,亦可能系硬件问题,比如内存或硬盘。必须做较全面嘅检查,建议你搵专业人员处理
顶端 Posted: 2010-05-22 21:51 | 104 楼
leeweic

多谢发贴的人[2]

Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) - 下载电影请教

Quote:
引用第90楼llx9102010-04-17 11:00发表的:
热心的楼主:

建议你用BitCome打开torrent种子文件。
顶端 Posted: 2010-05-22 21:53 | 105 楼
leeweic

多谢发贴的人[2]

Quote:
引用第36楼moonwalk2009-05-31 05:54发表的:
阿高手 我部电脑个硬盘係SATA接口 我想将个旧噶 IDE接口硬盘装埋落去 整个双硬盘玩下 应该点设置吖?

买一个IDE转SATA转接卡,插系IED硬盘度。就可以啦
顶端 Posted: 2010-05-22 21:55 | 106 楼
leeweic

多谢发贴的人[2]

Quote:
引用第91楼dick9112010-04-17 11:22发表的:

如果你系用intel E5200 CPU。恭喜你,尼只U唔支持虚拟技术。一般其它设备都会支持,唔需要特别设置开启。
顶端 Posted: 2010-05-22 21:58 | 107 楼
leeweic

多谢发贴的人[2]

Quote:
引用第98楼1314149942010-05-15 01:44发表的:

N年前嘅技术啦。宜家一早解决左尼个电信问题。AD账号同电话号码捆绑嘅。你希望你嘅账号比人盗用?
顶端 Posted: 2010-05-22 22:01 | 108 楼
leeweic

多谢发贴的人[2]

Quote:
引用第60楼荷b仔2009-09-28 11:52发表的:
求教:昨晚下载佐个压缩文件到桌面,然后解压到桌面,点知。。。。。弹出佐个“WINDOWS资源管理器已停止工作,(重新启动资源管理器、联机查找解决方案并重新启动资源管理器)”窗口。按完之后又继续弹出,入都入唔到系统,就算系安全模式下都唔得。。。。。。。除了重装,可以点办啊?
我个系VISTIA来噶

建议用WINDOWS PE启动,然后去删除下载的文件试试。
顶端 Posted: 2010-05-22 22:08 | 109 楼
peng

多谢发贴的人[0]

想问下`我部电脑有时开机都开吾倒`到佐滚动条果度就吾识启动啦``等佐成个钟都系入吾到系统既`但系关佐钜重新开过又可以既`请问呢D问题要点样解决啊`吾该晒
顶端 Posted: 2010-07-03 14:44 | 110 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第110楼2506799042010-07-03 14:44发表的:
想问下`我部电脑有时开机都开吾倒`到佐滚动条果度就吾识启动啦``等佐成个钟都系入吾到系统既`但系关佐钜重新开过又可以既`请问呢D问题要点样解决啊`吾该晒

判断吾到,最好重装下系统试下
顶端 Posted: 2010-07-04 08:26 | 111 楼
蛇蒸
蛇出征

多谢发贴的人[9]

Quote:
引用第110楼2506799042010-07-03 14:44发表的:

如果重裝係統吾得,你換個硬盤試下.應該係個硬盤嘅問題...我之前亦有過同樣嘅情形,換左個硬碟之後一天光曬!!!
顶端 Posted: 2010-07-08 21:31 | 112 楼
frco2x
粵D

多谢发贴的人[1]

高手!我想问下!广州边度有D芯片买?彼如内存的芯片,主板的芯片等等!我想自己学修烧坏佐嘅内存、显卡、主板等等!
顶端 Posted: 2010-07-22 15:53 | 113 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第113楼frco2x2010-07-22 15:53发表的:
高手!我想问下!广州边度有D芯片买?彼如内存的芯片,主板的芯片等等!我想自己学修烧坏佐嘅内存、显卡、主板等等!

帮你吾到,我都吾知~~~~~~~~~
顶端 Posted: 2010-07-24 01:10 | 114 楼
mixtrance

多谢发贴的人[3]

Quote:

开始-运行 输入msconfig 检查各项。
顶端 Posted: 2010-08-02 23:03 | 115 楼
mixtrance

多谢发贴的人[3]

Quote:
引用第113楼frco2x2010-07-22 15:53发表的:

天河石牌路个度有个电子城应该有得买,基本都二手比较多。
顶端 Posted: 2010-08-02 23:09 | 116 楼
混混馄饨

多谢发贴的人[12]

我有个几奇特噶电脑问题。因为我自己唔想重装。。。
我电脑唔知更新左的咩后,迅雷连接噶狗狗搜索首页入唔到。。搜索栏废左。迅雷看看噶搜索栏都系废噶。。中有看唔到电影介绍。反正有关狗狗网噶一切我都看唔到开唔到。。其他一切正常。。已经尝试过杀毒。修复IE。重装软件。都无用。上网看都无咩可以帮到我。。。我想问下楼主究竟系点解
顶端 Posted: 2010-09-23 10:00 | 117 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第117楼混混馄饨2010-09-23 10:00发表的:
我有个几奇特噶电脑问题。因为我自己唔想重装。。。
我电脑唔知更新左的咩后,迅雷连接噶狗狗搜索首页入唔到。。搜索栏废左。迅雷看看噶搜索栏都系废噶。。中有看唔到电影介绍。反正有关狗狗网噶一切我都看唔到开唔到。。其他一切正常。。已经尝试过杀毒。修复IE。重装软件。都无用。上网看都无咩可以帮到我。。。我想问下楼主究竟系点解

甘你用火狐浏览器试下啦,如果都吾得就真系唯有重装啦,我都吾知咩事,更加无可能查到系你更新咗D咩导致甘既
顶端 Posted: 2010-09-28 10:44 | 118 楼
烧坏脑

多谢发贴的人[1]

我个笔记本电脑一听KUGOO就好卡,插耳机就冇事,重装系统一样,换过主板、内存、硬盘
喇叭、CPU都唔得,喺咩问题啊?
顶端 Posted: 2010-09-29 21:53 | 119 楼
«123 4 5» Pages: ( 4/5 total )
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区