« 1 234» Pages: ( 1/4 total )
本页主题: 一套爛片:天水围的日与夜 - save your time ;0 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

一套爛片:天水围的日与夜 - save your time ;0

禽晚on居居mix99睇左套戲...家姐都話哩套野95搭8架喇,奈何我死唔信佢只茄...白白奉上左我?!?!寶貴嘅..?!?寶..寶貴嘅粒半鍾...最佳導演?!最佳女主角喎...最大鑊係最佳編劇?!?!?大有握9錢之鹽!!

總之睇完都唔知睇嘜7?!?!冇卡屎冇型男冇索女(冇色情-我頂)冇暴力冇人失業冇人失學冇人失蹤...死嗰件居然係未出過場...全x部係芝麻綠豆式小事~即係你返屋企坐下就等於睇q左哩套爛片!!

唔怪得之哩套95搭8戲香港票房唔夠一百萬!!
如果我係用六條野戲院睇:
我會講粗口再去燒毀會...有時間再直出羊毀會tim呀...陰9公!!

如果我係買dvd係屋企睇:
一句到尾清楚...100%高空擲物(第二朝又會有d呀毛話香港夜空出現神秘飛碟-重係銀色架)再打爆部dvd機...有時間再去同我d私人珍藏四五六七仔...深深咁講句對唔住!!(有呵呵片唔回味..居然走去播d毛q聊聊嘅呀毛)

最後睇完套戲嘅感受:
頂完再頂佢個制-大x鑊!!就好似啪左幾排過期幸福傷風素一樣..眼q訓!!如果-天水围的日与夜-嘅旦生?!係為左治療一d嚴重失眠嘅人...我七仔夠膽講句perfect match!!
[ 此贴被gy77gy77在2009-04-23 18:46重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: Kelvin...^_^... | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: mc.大儍儍 | 理由:
  • 银纸:30 | 操作人: bennypower | 理由: 係藝術你明么~只有導演級評委先睇得明個手法,唔係商業片嚟~所以得獎完全係意料之中
  • 「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:06 | [楼 主]
    哥哥
    没有脚的雀仔

多谢发贴的人[11076]

Re:一套爛片:天水围的日与夜

沒這么嚴重啊!7哥
    你知不知道有一种鸟没有脚的?他的一生只能在天上飞来飞去,飞累了就在风里睡觉,一辈子只能落地一次,那就是他死的时候。
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:10 | 1 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第1楼哥哥2009-04-23 18:10发表的:
    沒這么嚴重啊!7哥

Big brother...你終於都浮頭喇
    哩排閃左出邊鼠昆姑娘仔呀
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:15 | 2 楼
    哥哥
    没有脚的雀仔

Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第2楼gy77gy772009-04-23 18:15发表的:

Big brother...你終於都浮頭喇
    哩排閃左出邊鼠昆姑娘仔呀

呢期陪我條女。。。所以沒時間~~呵呵!
    你知不知道有一种鸟没有脚的?他的一生只能在天上飞来飞去,飞累了就在风里睡觉,一辈子只能落地一次,那就是他死的时候。
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:18 | 3 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第3楼哥哥2009-04-23 18:18发表的:

呢期陪我條女。。。所以沒時間~~呵呵!

你就好啦...搵左只big sister
    我重係一支公走天涯
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:21 | 4 楼
    Mc.大儍儍

多谢发贴的人[15638]

世纪最差的爛片

顶端 Posted: 2009-04-24 02:23 | 5 楼
    哥哥
    没有脚的雀仔

Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第4楼gy77gy772009-04-23 18:21发表的:

你就好啦...搵左只big sister
    我重係一支公走天涯

big sister=大家姐??
    妖。。。你要求高姐!!
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:24 | 6 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第5楼mc.大儍儍2009-04-23 18:23发表的:
    世纪最差的爛片

冇x錯~真係爛得好緊...........要呀
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:24 | 7 楼
    哥哥
    没有脚的雀仔

Quote:
    引用第5楼mc.大儍儍2009-04-23 18:23发表的:
    世纪最差的爛片

我看過兩次
    又不覺得喔~~
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:25 | 8 楼
    哥哥
    没有脚的雀仔

Quote:
    引用第7楼gy77gy772009-04-23 18:24发表的:

冇x錯~真係爛得好緊...........要呀

可能我年紀大啊。。。簡單的片我才看得懂啊!
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:27 | 9 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第6楼哥哥2009-04-23 18:24发表的:

big sister=大家姐??
    妖。。。你要求高姐!!

嘜要求高呀
    機附係痴性會郁嘅我都會望佢幾野
    比個機會佢比只機會自己丫麻
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:27 | 10 楼
    哥哥
    没有脚的雀仔

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第10楼gy77gy772009-04-23 18:27发表的:

嘜要求高呀
    機附係痴性會郁嘅我都會望佢幾野
    比個機會佢比只機會自己丫麻

how about論壇之花啊?
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:29 | 11 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第8楼哥哥2009-04-23 18:25发表的:

我看過兩次
    又不覺得喔~~

你失眠定係傷風呀
    一唔係你有兩條女辛苦你囉
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:30 | 12 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第11楼哥哥2009-04-23 18:29发表的:

how about論壇之花啊?

唔好玩我啦
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:31 | 13 楼
    哥哥
    没有脚的雀仔

Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第12楼gy77gy772009-04-23 18:30发表的:

你失眠定係傷風呀
    一唔係你有兩條女辛苦你囉

我失眠
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:33 | 14 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第14楼哥哥2009-04-23 18:33发表的:

我失眠

咁睇哩套啱哂
    唔好睇四仔喇
    月睇月精神
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:34 | 15 楼
    哥哥
    没有脚的雀仔

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第13楼gy77gy772009-04-23 18:31发表的:

唔好玩我啦

無野講
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:34 | 16 楼
    wildduck
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[11830]

支持LZ
    拍电影都系投资嘎,成部戏,票房唔够100万,远远收不回成本。
    系,你攞影后,你攞最佳导演,系,你艺术级别高。梗同一降成名万骨枯有乜区别。
    幸福咗你絮许鞍华个头衔,幸福咗你鲍起静个头衔咯。
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:35 | 17 楼
    哥哥
    没有脚的雀仔

Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第15楼gy77gy772009-04-23 18:34发表的:

咁睇哩套啱哂
    唔好睇四仔喇
    月睇月精神

睇四仔搵牛爺啦。。。
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:36 | 18 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第18楼哥哥2009-04-23 18:36发表的:

睇四仔搵牛爺啦。。。

牛大俠同牛大嫂耍緊牛拳
    未浮頭喔
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:38 | 19 楼
    哥哥
    没有脚的雀仔

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第19楼gy77gy772009-04-23 18:38发表的:

牛大俠同牛大嫂耍緊牛拳
    未浮頭喔

睇四仔身體好啊
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:41 | 20 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第20楼哥哥2009-04-23 18:41发表的:

睇四仔身體好啊

哩個道理
    我三歲已經發現
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:44 | 21 楼
    哥哥
    没有脚的雀仔

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:一套爛片:天水围的日与夜

Quote:
    引用第21楼gy77gy772009-04-23 18:44发表的:

哩個道理
    我三歲已經發現

看來大家都是喝四仔的奶大的
    顶端 Posted: 2009-04-24 02:47 | 22 楼
    火炉
    从逆境中走出来
    级别: 圣人

多谢发贴的人[385]

但系呢部片都有奖哦
    顶端 Posted: 2009-04-24 03:15 | 23 楼
    甲乙丙丁
    级别: 普通人

多谢发贴的人[54]

有一個人話系睇過最好嘅港產片....
    顶端 Posted: 2009-04-24 03:33 | 24 楼
    Mr.Jerry
    J&W

多谢发贴的人[575]

睇左之后 我脑海只有一个字: 妖~
    顶端 Posted: 2009-04-24 03:45 | 25 楼
    Kelvin...^_^...
    最緊要開心
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

我沒有看啊,應該就是悶戯。
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-04-24 03:56 | 26 楼
    肥牛肉
    信望愛

多谢发贴的人[14159]

我諗住拍續集,戲名叫................

天水围色魔的日与夜

7仔有冇興趣做男主角呀!
    I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2009-04-24 03:58 | 27 楼
    企鹅仔仔
    每天早上被帅醒。。。。。。

多谢发贴的人[107]

依套片系讲生活在天水围的低下阶层的生活琐事,可以了解距地噶生活习惯,你5系香港人,又无见识,又点会明白吖
    我半年前睇左,觉得几好睇
    你5识欣赏都5使系度大踩特踩噶,做人厚道D好

PS:天水围系内地新移民最多的地方之1,生活阶层都比较低下
    顶端 Posted: 2009-04-24 04:17 | 28 楼
    肥牛肉
    信望愛

多谢发贴的人[14159]

Quote:
    引用第28楼企鹅仔仔2009-04-23 20:17发表的:
    依套片系讲生活在天水围的低下阶层的生活琐事,可以了解距地噶生活习惯,你5系香港人,又无见识,又点会明白吖
    我半年前睇左,觉得几好睇
    你5识欣赏都5使系度大踩特踩噶,做人厚道D好

.......

你又知7仔唔係香港嘅!
    I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2009-04-24 04:21 | 29 楼
    « 1 234» Pages: ( 1/4 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区