本页主题: 我想追求自己钟意嘅女仔,但唔知点解好惊 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

kawaiisunday
级别: 新人

多谢发贴的人[0]

我想追求自己钟意嘅女仔,但唔知点解好惊

管理提醒:
本帖被 bennypower 执行锁定操作(2018-11-20)
我係一个大一嘅学生,我啱转到咗新嘅班级两日就对一个女仔一见钟情。但衰就衰在自己一见到自己嘅目标会无比紧张,平时出口成章嘅我瞬间变成一个寡言少语、脑海一片空白嘅傻小子。我已经好大胆去JOIN佢所在嗰组(个小组係自由搭配3人一小组,前提我班女多男少,通常男仔会被自然分到同男仔一组),家下我唔知下一步应该点做好。我好惊失败。今日上课发言时,佢话佢好爱护D猫猫狗狗,仲成日去流浪猫狗收容所做志愿者,我唔知我应唔应该咁快就同佢讲我想同佢一齐去,如果讲会唔会急进咗D呢?
顶端 Posted: 2014-03-26 21:09 | [楼 主]
阿泽
メ藍藍天空高掛我の夢ゞ

多谢发贴的人[2]

唔算急进.你就话你对好钟意狗.都有兴趣去帮手.问佢收容所仲需唔需要志愿者.唔好表现为为咗条女而去... &y?B&4|hM  
73`UTXvWU  
多啲相处.多啲沟通交流...最重要一点.千祈唔好急住表白确定关系.要等你自己感觉到起码有60%以上佢会应承先.未有信心前就多啲一齐玩增进双方了解就系了...
顶端 Posted: 2014-03-26 21:30 | 1 楼
laughinguc

多谢发贴的人[0]

要先互相了解
顶端 Posted: 2014-03-26 21:54 | 2 楼
wei1487

多谢发贴的人[5]

先投其所好,慢慢来
顶端 Posted: 2014-03-26 23:41 | 3 楼
david7

多谢发贴的人[0]

问题你中唔中意D猫猫狗狗先?如果无据的存在,你愿唔愿意去做D流浪猫狗的义工先?捂得就唔好勉强!
顶端 Posted: 2014-10-29 21:36 | 4 楼
lacoluo
无钱无楼无车无囡无妻无儿无女

多谢发贴的人[0]

虽然好想讲快刀斩乱麻。但对女仔呢种动物。太急又系会吓亲人嘅。换个想法啰。当比个机会自己了解清楚呢个好感定真系爱。不过我谂你家阵应该净系对佢有好感嗻。未到话谈婚论嫁果种爱。
顶端 Posted: 2015-05-19 00:16 | 5 楼
fengzi250

多谢发贴的人[0]

不要患得患失,慢慢了接,让她了借你,也让你了解她
顶端 Posted: 2016-07-31 19:03 | 6 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式