本页主题: 五兄弟 - 支持~粤笑粤爽~ 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

哥哥
没有脚的雀仔
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[11076]

五兄弟 - 支持~粤笑粤爽~

咁从前有5个兄弟,abcde, I=;.o>  
&xgKHbg  
佢地系外国人黎既,,,,唔识讲广东话,所以就每人学左1句广东话 JA <Hm.V#  
_`Lv@T.  
a既净系识讲--->我地5兄弟! 16cc9%   
b既净系识讲--->厕所,厕所,厕所呀! 4lCEzWo[/  
c既净系识讲--->一碟肠粉! &N+i3l6`  
d既净系识讲--->你妈妈! V]{^}AKc  
e既净系识讲--->仆你个街,仲唔快d去? ,JU3 w  
$F#eD 0|  
咁有1次佢地黎左香港,就去左1间餐厅食野,入左间餐厅后,个waiter就问佢地:你地几多位? Lo{g0~?x*  
AP:(/@K|  
a就好神气咁答佢:我地5兄弟! ~R+,4  
O3*}L2 j@  
咁个waiter就带左佢地入去,问佢地:你地想系边度食,吸烟区定非吸烟区 s+fjQo4  
$URL7hrhU  
咁b就答:厕所,厕所,咁个waiter就犹豫左一阵,就等得好唔耐烦,大叫:厕所,厕所,厕所呀! CW+]Jv]"  
^J]_O_ee$  
咁个waiter就好无奈咁带左佢地入厕所,就问佢地食乜野,c就答:一碟肠粉 Cu\6VnW_6  
;1[a*z<l&s  
咁等左一阵,,,突然间有几个差佬冲左入黎,,就问佢地5兄弟:有无人见到头先有人杀左人?? g]mR;T3  
x 8_nLZ  
咁a就答:我地5兄弟,,,咁个差佬就问:你地知唔知系边个杀既? vB <2f*U  
\OlB (%E7  
咁a就好神气咁答:我地5兄弟,,,咁个差佬又问:你地系边度杀佢?? Yvn*evO4  
e$t$,3~  
b就话:厕所,厕所,厕所呀!咁个差佬又问:你地为左d乜而杀佢?? gXb * zt2  
Quts ~Q  
c就话:一碟肠粉,,,咁个差佬就问:点解你地咁残忍要杀左佢,边个叫你地杀架?? azCod1aL{  
~'.SmXZs  
咁d就话:你妈妈!咁个差佬就好嬲咁讲:你地快d跟我返差馆,我要拉你地! cxig<W  
>;NiG)Z  
e就讲:仆你个街仲唔快d去,,,,,,? ey/=\@[p  
P/ XO5`  
k x?m "a%  
[ 此贴被一乐在2007-03-17 23:08重新编辑 ]
你知不知道有一种鸟没有脚的?他的一生只能在天上飞来飞去,飞累了就在风里睡觉,一辈子只能落地一次,那就是他死的时候。
顶端 Posted: 2007-03-14 23:58 | [楼 主]
哥哥
没有脚的雀仔
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[11076]

Re:五兄弟

没一顶......自己顶
你知不知道有一种鸟没有脚的?他的一生只能在天上飞来飞去,飞累了就在风里睡觉,一辈子只能落地一次,那就是他死的时候。
顶端 Posted: 2007-03-15 08:15 | 1 楼
mei0409
级别: 新人

多谢发贴的人[5]

hehehe Wat a shame!!!
顶端 Posted: 2007-03-15 11:16 | 2 楼
级别: 新人

多谢发贴的人[0]

都算吾错噶
顶端 Posted: 2007-03-31 12:49 | 3 楼
lovefse
级别: 普通人

多谢发贴的人[42]

顶端 Posted: 2007-04-02 18:04 | 4 楼
颠佬
级别: *

多谢发贴的人[]

搞笑!顶翻先!
顶端 Posted: 2007-04-03 03:46 | 美国 5 楼
川岛魔术代
级别: 圣人

多谢发贴的人[270]

OK啦,几好既!!!!
顶端 Posted: 2007-04-07 07:42 | 6 楼
q5201314
缘来是你

多谢发贴的人[330]

我觉得就嘛嘛
爱~总系超过我想象
顶端 Posted: 2007-04-29 19:17 | 7 楼
奶油
㊣到爆-真係㊣

多谢发贴的人[98]

确实好笑啊。哈哈。。
日出时让恋爱终结
顶端 Posted: 2007-04-29 20:58 | 8 楼
gtr3
级别: *

多谢发贴的人[]

个肚好痛吖。。。。
顶端 Posted: 2007-05-08 11:18 | 广东省广州市电信(黄埔区) 9 楼
celia_gao
痴心爱琳
级别: 高人

多谢发贴的人[65]

好好笑啊!
顶端 Posted: 2007-06-05 17:36 | 10 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 粤笑粤爽