查看完整版本: [-- 分享生活,分享点滴!! - 水区在线活动帖``````` --]

蓝调粤语 -> 粤语吹吹吹水区 -> 分享生活,分享点滴!! - 水区在线活动帖``````` [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

錺_錺① 2008-08-15 17:29

水区好耐都无搞过活动喇`~~`悟知各位系米以为芳仔miss咗水区呢?!
讲多无谓,行动最实际!!
水区推出系列摄影贴图活动,希望大家多多支持小版既活动o(∩_∩)o…

Quote:
论坛就是一个大家庭,分享生活分享人生,贴上自己的美照让我们更加亲密。......

每个人身边每日都会遇到好多人,好多事、好多景……有无令你过目难忘,过时难记既野呢?!有无习惯将自己所遇用手机、相机随手影低呢?
将属于你个人既生活点滴发上黎喇`~~`有我有你一同分享生活各种滋味!!

不求最美,只需留下最美回忆已足够。

活动内容及要求:

1. 必须原创,贴近各自生活为佳。
2. 相片以附件形式上传,不能转载。
3. 以相作一段文字解释,可以系心情记录、why会影呢张相、摄影地点……
4. 以跟帖形式參加活動.
所跟帖只能系参加活动噶帖,同埋心仪理由回复帖两种,其余一切删帖扣20分处理.
心仪跟帖形式
楼层:
心仪理由:

活动奖励:
1、凡回帖符合参加活动的会员都有奖励,奖励金额20-200元/张。
2、会员心仪奖,凡系你觉得靓或者心仪噶相相,以跟帖形式回复,发帖可获取10-50不等既揭发奖励。原帖人可获取30以资奖励。
本次活动,由于系长线活动,不设立勋章,望各位体谅!!

活动结束时间:
 无限期,只要有你地任何一员的支持,呢次活动永无结束之日。
本次活动最终解析权由论坛水区版主和论坛管理员所拥有,在此再一次谢谢各位对本版的支持与厚爱。

錺_錺① 2008-08-15 19:09
样板ing~~~

2008-7-20 太阳好大~阳光毒辣

美好的星期日,结果比我嫂di咗我陪距返娘家,结果一行人(ME、我嫂、我侄仔)带住六梳蕉 返“娘家”

因为之前发咗D相比加菲睇,结果加菲话,我嫂呢边系咩山卡拉地方,甘多奇奇怪怪噶野。计我话,学加菲呢D城市妹妹仔见过乡下野就真系有鬼咯o(∩_∩)o...!!

不过太阳公公实在太疼锡我喇````我都悟知点解甘讨距喜爱啊   ```(哎`` 真系悟好意思噶姐``~)导致礼拜一返工D同事羡慕到不得了 ````因为我肤色很健康``其实系成个非洲肥民 ``

贴几张图上黎同大家分享下乡下风情喇```
[大东瓜]
[attachment=255203]

飞鸡ar`~~`芳仔见识到``~``原来鸡都识飞噶窝 ```
[attachment=255204]

霸王```E`~E`~`E```悟系霸王别姬啊```系霸王花啊``晒干可以堡啖靓汤饮下架``
[attachment=255205]

恩``呢D系杨桃```好酸好酸`` 酸到啊妈都悟认得果种``可能系无人施肥比距导致吧``
[attachment=255206]

PS:加多个最近芳仔很迷噶一个插画家`~````` sana出品噶插图
ME的现实写照~``
[attachment=255207]

小加菲 2008-08-16 12:30
有日行街见到旧咁既野,
觉得几靓,手痕影底佢!

顺便支持下我阿妈先!

花無缺和尚 2008-08-16 13:29
在香港家中露台影的香港海景..........支持下芳仔!

因為呢度曾经留低比我同1.2.3號同7仔及小加菲美丽的回憶!

cing 2008-08-19 10:48
[attachment=255038]
呢个就系长白山天池,但影唔到天池怪兽
[attachment=255039]
呢张就系地下森林

纯支持下徒弟

錺_錺① 2008-08-19 16:52
通济桥
人地话,通济桥一行就要行三年架.
记得你呢个衰婆当时仲怂恿我入去"生财"圈将D生菜捡返出黎循环再卖,赚返D的士费返屋企.
今年我爽约撩,你又爽约.

你悟想行运拉?!

幸福瞬間 2008-08-23 03:23
第一次入長洲...好靚... 愛上呢個地方...

721kn 2008-08-23 07:35
路过见到d少小孩好可爱。

jay_pen 2008-08-27 11:35
兔仔我比较中意影D微距既野。

bennypower 2008-08-27 11:54
我最喜歡的特種車...............消防(Fire Engine)....廣州消防日

2008生日願望可以去亞洲所有消防局影低曬全部車種,愛死紅艷奪目消防車...

肥牛肉 2008-08-29 10:47
浙江-烏鎮

錺_錺① 2008-08-30 13:57
2008.8.30   今日依然受伤的咸猪手

无错,呢只黑到发亮的......系手悟系脚```本人的咸猪手``
[attachment=260796]
筋同肉拉锯战争都悟知几时会停止 ...颇有只听新人笑,不听旧人哭的心态......

即系低我死``

悟好既一笔带过`````讲D开心既~``

27日同蒙珠去甜 の心去食下午茶```

我个靓靓★鸡腿伴意粉★ [attachment=260797]

岩曬我呢个食肉兽啊 ``~~`你地想悟想食呢`?!

jay_pen 2008-09-02 16:31
我想我都算半个环保人士挂,我希望过左几十年之后依然可以睇到尼D参天大树。

小加菲 2008-09-03 13:51
你地唔好以为呢度系外国喎!

其实呢度系深圳某个地方!

系咪好靓呢?!

好似去左个童话世界咁!

小加菲 2008-09-05 11:53
继续支援下我老母先!

小加菲 2008-09-08 09:22
又黎呃下钱先!

O运既吉祥物,福娃同福牛

各位觉得靓嘛,我就钟意只牛多D啦!

Mc.大儍儍 2008-09-09 15:47

琴晚10点几 2个侄子上来排排坐..屙便便..  
  Q到爆...

jay_pen 2008-09-12 06:56
[attachment=267366] 寻日同朋友去左广州美术馆睇广州3年既艺术展。 不过完全睇唔明。 [attachment=267365] [attachment=267367] [attachment=267368] [attachment=267369]

小加菲 2008-09-14 18:50
之前系香港一个航天展既展品

Kelvin...^_^... 2008-09-19 08:43
描述:動物園

旅行中最好玩既一次,

呢度係其中一個地方。

成大班人實在太開心啦。

bennypower 2008-10-02 11:47

呢幾日去左玩~影返幾張相呃返芳芳幾十蚊.睇唔清放大來睇~

小加菲 2008-10-07 00:09
整番几张,长洲靓靓既日落相比大家睇下先!

Mc.大儍儍 2008-10-10 18:07

甘样做系5系太衰了..

bennypower 2008-10-25 16:23
吃魚時總會霖起芳芳

Mc.大儍儍 2008-11-05 16:48
一夜之间办公室的改变
  开心到爆

`雅_.lun- 2008-11-07 22:14
见到楼上嘅楼上讲鱼..
啉翻起前排去华南植物园..

[attachment=293294]

bennypower 2008-12-23 20:03
肥仔愛吃,特別深夜畫圖的時候,有嘢咬下特別精神.自己油炸嘅蝦片哦,好味,很多人都喜歡去超級商場買薯片蝦片,我就買返囄自己油炸~係未唔同風味呢

man@1668 2009-01-10 07:32
去到遊樂場,凸然見倒有人玩鳥人,就即刻影低佢!

睇見佢地真係好似好好玩咁呀!

您玩過鳥人未呀?

小加菲 2009-01-10 11:51
長洲景點

man@1668 2009-01-14 13:40
今日有個小朋友生日,去咗小小樂園開派對,
入去在門口時,全部人都要在手上蓋印,等啲小朋友不可自己走出去,
其他啲大人都唔可以帶您的小朋友走!
又食又玩,仲玩咗好多票 換埋禮物走添!
玩到 流連忘返 幾唔想走![/
size]

man@1668 2009-01-14 13:57
小朋友生日,去咗小小樂園開派對,
入去在門口時,全部人都要在手上蓋印,等啲小朋友不可自己走出去,
其他啲大人都唔可以帶您的小朋友走!
又食又玩,仲玩咗好多票 換埋禮物走添!
玩到 流連忘返 幾唔想走!

man@1668 2009-01-19 09:16
睇番之前日本之旅,有啲回味呵!

啲温泉旦,正!好好味!

由其係啲壽司和魚生,好似在日本先食倒咁好味,可能係心理作用!

真係好鐘意日本依個地方,覺得玩就一流呀!

有朋友話想去日本留學,我就會答:好呀!去吖!

花無缺和尚 2009-01-22 01:06
先两日落咗场小雪,不過都几靚下架

小加菲 2009-02-22 23:39
有日得閒無事影左D船既相,發下比大家睇下啦!

火炉 2009-02-24 23:17
学校时期里读书和足球的生活

火炉 2009-02-24 23:26
高中到工作之后既变化...好怀念以前D生活

bennypower 2009-03-02 21:33
今晚無聊行超級商場,發現有好大條爪魚足。

心血來潮買咗條番home切片,切完之後發覺好似少ingD嘢...

結果行去酒柜開咗支wine~~~

睇嚟今晚要過一個飽暖嘅夜晚~~~

bennypower 2009-04-20 21:10
繼續請芳芳食魚

左口魚~好鬼好食~~~

幸福瞬間 2009-06-12 13:16
6.9第一次煮嘅瑞士雞翼~
[attachment=361541]
[attachment=361542]
加多碟蒜容生菜~
[attachment=361543]
仲有個花旗參煲豬心豬展肉~不過冇影底~~

jay_pen 2009-07-29 21:09
[attachment=375204] [attachment=375205] [attachment=375206] [attachment=375207] 尼D系我系广州街头拍既。 [attachment=375203]
其实珠江都可以好靓咖。 [attachment=375208] [attachment=375209]
I Love Guangzhou

花無缺和尚 2009-08-03 13:54
早几日去加拿大多伦多旅行,途经美国同加拿大边境交界地之世界著名瀑布...........尼加拉瓜大瀑布。虽然都去過好多次咯,不過都新影几张比藍調朋友分享一下。

Mc.大儍儍 2009-08-09 00:35
去从化玩帮我Honey影 看着她超傻的样子...

只能用 目不转睛 来形容

只会傻傻看你
话讲不完一句
紧凑微笑魔法和招呼手势
一系列动作我都牢牢记心底
还有谁让我目不转睛
除了你还是你

连梦里遇见你
都会目不转睛
我不明白到底什么原因

Mc.大儍儍 2009-08-10 22:21
广州云台花园

见到你吻到你
才是得到天与地
我讨厌每一次
长或短短的别离
会等你我等你
无论分开天与地
每一吻我将留起
再等直至再吻到你
当清风长夜里飞过
当天空围着我一个

Mc.大儍儍 2009-08-14 19:26
两个人在一起
永远都不会忘记
我们生活点滴
你是我最深爱的女人
你有最美丽的嘴唇
你拥有最动人的眼神
你带给我幸福和快乐

Mc.大儍儍 2009-08-21 19:47
只愿一生爱一人因你是独有

只愿一生爱一人一世亦未够

bennypower 2009-12-21 00:20
廣州夜景~

幸福瞬間 2011-03-02 11:30
雨後彩虹~~一早就見到佢~~真係成日都好心情~~

bennypower 2011-03-24 20:51
今晚实在太TM郁闷,加班加几日,唯有开支酒一路饮一路加,可怜的孩子加班的日子何时完?上图

那时候 2015-10-21 14:30
顶顶顶!!!!!!

vinyo 2022-05-09 22:14
還可以水麼這個帖?找不到江美儀資源的我 太難過了!

查看完整版本: [-- 分享生活,分享点滴!! - 水区在线活动帖``````` --] [-- top --]