投票主题:痛求论坛有粤剧版块,请各位投票~ 查看投票的会员
总共有0人参与本次投票 发起于:2009-05-08 15:50

本页主题: 痛求论坛有粤剧版块,请各位投票~ 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

5000+
要我哋收声!我哋粤大声!
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[1153]

痛求论坛有粤剧版块,请各位投票~

各位,我地广东独有的粤剧同粤曲小调不可以忽视的,本人从小就系听粤剧大的, \pGO}{3 e*  
比我老豆强制听的情况下,我发觉粤剧也不错。各种乐器配合默契,我个人爱古筝同二胡的乐音。。 <R>ZG"m{  
粤曲小调更是朗朗上口,背乐加入流行乐器,更为一流~ 6{X>9hD  
X E*bRTEw  
n5/Tn7hY  
我们广东同香港不断加强粤剧教育,并且开设少年儿童粤剧班,粤剧的重要就不用说了,不是什么冷门~~ ?|GxVOl  
^b %8_?2m  
gu[dw3L  
有时想在网上找一些粤剧视频给我老豆看看,做仔的不过想对老豆好点啦。鬼知唔系MP3就是得10M的RM,画质可想而知。 视频资源仲要下载唔到,呢度最呕血 hY 2PV7"[;  
我地论坛做为粤语资源论坛,敢做先锋。。  Vb 9N~v  
求一下你地啦,我唔想我地下一代,不知粤剧为何物~~~
本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 请多多支持软硬兼施版块

顶端 Posted: 2009-05-08 15:50 | [楼 主]
    5000+

各位兄弟姐妹,版主,请关注一下
    请多多支持软硬兼施版块

顶端 Posted: 2009-05-08 16:26 | 1 楼
    moonwalk
    级别: 禁止发言

多谢发贴的人[2375]

路过
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:-5 | 操作人: 小加菲 | 理由: 恶意灌水(扣到0分以下系统自动禁言)
  • 顶端 Posted: 2009-05-08 17:08 | 2 楼
    cruelbaby
    孤独冰山
    级别: 高人

多谢发贴的人[275]

有啲人钟意,我承认我钟意,但而家的男女都钟意周杰伦的歌,不过我个人就真係唔知佢唱到乜拉
    顶端 Posted: 2009-05-08 17:34 | 3 楼
    chiweiyan
    级别: 新人

多谢发贴的人[114]

支持.....................
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:-5 | 操作人: 小加菲 | 理由: 恶意灌水(扣到0分以下系统自动禁言)
  • 顶端 Posted: 2009-05-08 17:56 | 4 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[9704]

文化同埋傳統嘅嘢可以嘅話當然想好好咁保存啦~ OIHz I2{  
    %wV>0gQTf  
    但好多嘢真係唔係想就有~~ 論壇工作者全屬自願人士~ +Z2MIC|Ud  
    /T^ JS  
    真係唔可以強求~~
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2009-05-08 18:49 | 5 楼
    stephy
    開心樂園餐
    级别: 高人

多谢发贴的人[303]

粤剧好少听既,不过港台D歌都唔会下下跟得甘贴
    顶端 Posted: 2009-05-08 19:26 | 6 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[10670]

版塊唔係話你想開就開,重有好多野要考慮架! |s7`F%  
    有幾多人認識粵劇、邊個去管理同埋係咪真係有心去管理..............等等既問題出現!

2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
    顶端 Posted: 2009-05-08 19:31 | 7 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

一葉轻輕舟去.......人隔萬重山.........真係鳥難返呀!

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2009-05-08 19:40 | 8 楼
    宾宾囝囝
    孤獨dё釾涮
    级别: 仙人

多谢发贴的人[496]

我都几喜欢粤剧,上次我又系帮我老豆搵,但系都搵唔到,唯有将以前D 碟直接copy到电脑度噶。。。依家咁嘅时势,我地都只可以望洋兴叹,哎。。。
    顶端 Posted: 2009-05-08 20:07 | 9 楼
    gwokfai

多谢发贴的人[0]

支持
    本帖最近评分记录:
  • 顶端 Posted: 2009-05-08 20:15 | 10 楼
    nike024105
    嘾定~有得剩!

多谢发贴的人[2069]

呢个真系文化精华黎嘅~~我个人都好支持有! Bwr3jV?S  
    ~HQ9i%exg  
    粤剧真系人气吾多咯!!都要有甘资源去支持呢个版快先得架~!  mw_Ew]&  
    ld$i+6|   
    \xg]oKbn  
    我黎支持你~~但我表明我无呢方便资源!!哈~~ ?!qY,9lhH  
    e\O/H<  
    .xf<=ep  
    施主:随缘拉!
    开心浏览,认真回贴,和谐全赖你地嘅支持
    顶端 Posted: 2009-05-08 22:43 | 11 楼
    chiweiyan

多谢发贴的人[114]

Quote:
    引用第4楼chiweiyan2009-05-08 09:56发表的: \9-"M;R.d  
    支持.....................
    Z|}G6]h  
    我只是投支持票,点解要扣我分,太不公平了
    顶端 Posted: 2009-05-08 23:18 | 12 楼
    5000+

以下是我的心情: _V`DWR *  
    落花满天蔽月光,借一杯附荐蓝调上。 cu+FM  
    帝女花带泪上香,愿丧生回谢爹娘。 ~i 7^P9  
    偷偷看,偷偷望,我带泪暗悲伤
    ?6'rBH/w  
    O*#*%RL|  
    请多多支持软硬兼施版块

顶端 Posted: 2009-05-09 04:36 | 13 楼
    刘纹虎
    冬眠中,勿扰!
    级别: 管理员

多谢发贴的人[13002]

不要说下一代,连我们这一代都很多不知粤剧如何去欣赏
      本人管理的范围:粤语tv连续剧及论坛程序维护

用心回帖,开心下载!

顶端 Posted: 2009-05-09 04:54 | 14 楼
    nike024105
    嘾定~有得剩!

其实我觉得LZ无必要甘快强求开个版拉!! iTaWup  
    {AQ=<RDRF  
    如果你有呢方面资源(粤剧嘅片)可以放去指定去版块先! tor!Dl@Mo  
    ?Q&yEGm(  
    睇下人气如何再请求开版拉~~无人气开都无意思拉!!! G$sA`<<  
    {26ONa#i  
    c_>f0i  
    不过呢上面只系我个人睇法加意见~~最终解释权归蓝调管理员所有!! k?7 X3/O  
    nl9P, d  
    yxc=Z0~1  
    哈哈~~LZ积极带动下一带去认识呢个精华文化拉!! M>/Zbnq  
    (其实我都吾识欣赏,完全吾知道唱咩
    顶端 Posted: 2009-05-09 08:52 | 15 楼
    bennypower
    齐来力撑粤语

多谢发贴的人[6600]

蓝调方向不是搞粤剧,但应该有呢类型BBS~果度会有好多志同道合的会员。
    本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
    顶端 Posted: 2009-05-09 09:02 | 16 楼
    刘纹虎
    冬眠中,勿扰!
    级别: 管理员

多谢发贴的人[13002]

其实现在tvs3的周末下午都会有粤剧的,你自己可以用电视卡录起来就ok啦,做成bt分享给大家就更ok
      本人管理的范围:粤语tv连续剧及论坛程序维护

用心回帖,开心下载!

顶端 Posted: 2009-05-09 20:09 | 17 楼
    5000+

G}G#i`6o  
    身如柳絮随风摆 U,.![TP  
    f^.AD-  
    历劫沧桑无了赖 #K iRfx4G  
    0MdDXG-7  
    鸳鸯扣宜结不宜解 L5\WpM=  
    E)fglYWs2  
    苦相思能买不能卖
    请多多支持软硬兼施版块

顶端 Posted: 2009-05-09 20:39 | 18 楼
    nike024105
    嘾定~有得剩!

Quote:
    引用第18楼love2087842009-05-09 12:39发表的: |a!fhl+  
    c*@E_}C#  
    身如柳絮随风摆 G-.^O,%  
    _Iv6pNd/  
    历劫沧桑无了赖 UQI]>#_/v  
    i|m3mcI%2  
    .......
    <N9[?g)  
    UTH_^HAN#G  
    d|yAs5@  
    算拉LZ~~~我觉得老虎坛主都讲得几有道理架~! v t9)pMs  
    \0f{S40  
    试下甘样睇下人气再打算拉~!勉强无幸福吖~
    顶端 Posted: 2009-05-09 21:36 | 19 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 【BUG报告】【投诉】【建议】【申请开版】【申请友链】