本页主题: 法国式笑话粤语版(五) 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

一乐
水区揸fei人
级别: 普通人

多谢发贴的人[126]

法国式笑话粤语版(五)

1.Twins买衫 ?{rpzrc!*  
\k>1q/T0V  
  拿布朗太太帮佢嘅两个双胞胎买咗两件一模一样嘅衫。两个小朋友即刻着咗喺身上。拿布朗太太问卖衫嗰个小姐:“靓女,唔该有冇镜畀佢两个照下啊?”“使乜要镜啊,太太?”小姐讲,“佢哋大家互相望下咪得咯。” =u 3YRqz  
!@4 i :,p@  
  2.油漆未干 iWp 6^g  
i$JN s)I%  
  公园入边有一位着得好四正嘅老先生,佢坐喺张长凳上面,食住支雪茄,好梳乎噉喺度晒紧太阳。一个细路瞓喺草地上边,眼都唔眨噉望住呢位长者。老先生发觉之后就问佢点解唔去玩。 X(JE]6_  
RAB'%CY4  
  “我唔想去啊,”细路答佢。 P]%)c6Uh  
 /wT<p  
  “小朋友啊,一个男仔咁静噉喺度唔係好正常喔;嗱,你话畀我知喇,点解你唔去玩呢?” J1g+H2  
U\GuCw  
  “呃!我等紧咯,就噉啫。” 6'45c1e   
8~ w P?  
  “你等紧,等咩嘢啊???” X<mlaXwrA  
k<}3_   
  “我等您起身咯,”细路讲,“先生,呢张长凳啱啱先油完油咖咋!” 9>T5~C'*  
5N(OW:M  
  3.最佳投诉 xZ(ryE%  
(C.<H6]=  
  老细:做咩啊,度韩,翻紧工嗰喔,你喺度饮香槟? ><i: P*ht  
am+w<NJ(us  
  员工:啊,唔好意思,波士,我噉做係为咗庆祝我喺公司最后一次加人工10周年纪念。 P^[y~I#{  

顶端 Posted: 2007-02-01 02:53 | [楼 主]
kenciwen
↓最愛我的YA
级别: 圣人

多谢发贴的人[579]

......笑唔齣啊!
明知無可能嘅嘢都仲去堅持,真系傻!
顶端 Posted: 2007-03-15 15:00 | 1 楼
philip_s
级别: 新人

多谢发贴的人[0]

支持下喇!
顶端 Posted: 2007-03-17 01:21 | 2 楼
Mc.大醜醜
寂寞空虛。
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6997]

一般般~~~~~~~~~~~~~~~

.....................
顶端 Posted: 2007-03-17 01:24 | 3 楼
bozibozi
级别: 普通人

多谢发贴的人[31]

呢D系咪叫做```冷笑话`??
顶端 Posted: 2007-03-17 01:36 | 4 楼
ftman

多谢发贴的人[0]

一般般,支持下喇!
顶端 Posted: 2007-03-17 12:48 | 5 楼

多谢发贴的人[0]

我笑吾出來叫喔
顶端 Posted: 2007-04-01 13:46 | 6 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 粤笑粤爽