« 1 2» Pages: ( 1/2 total )
本页主题: 《点解阿sir系只鬼》全集国语 又名《学堂威龙》 - 大家快D入黎睇~! 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

jimmyohbe
甜蜜蜜温笨柒
级别: 普通人

多谢发贴的人[787]

《点解阿sir系只鬼》全集国语 又名《学堂威龙》 - 大家快D入黎睇~!

学堂威龙详细剧情介绍 0Fkr3x  
大纲:林世荣(卢海鹏)乃黄飞鸿之弟子,因前生作孽太多,暂不能投胎转世, 灵魂辗转流落至一所贵族中学。一班中七学生崔文健(莫家尧)、施俊男与曾志星等不满校长廖惠珠(吴浣仪)与训导主任欧阳 协成(卢海鹏)狼狈为奸,俭财成性,遂设陷阱戏弄之,岂料令成意外死亡。荣趁机借尸还魂,突然为人师表,闹出连篇笑话,使校园充满生机。正当校园温情洋溢,成灵魂竟重临校园向荣讨回躯体,展开一场灵界大斗法。 T=/c0#Q|q  
<< =cZ.HP  
主演:卢海鹏 万绮雯 莫家尧 吴浣仪 _'!qOt7D  
S\ak(<X  
nHF66,7t  
5ppr;QaB  
今日无意间系手机贴度温到尼出片 噶主题曲,于是上网搜下有无得睇,点知有喔,开心S,可惜系国语,画质差左D,不过有好过无,希望大家多多支持, 俾多D "THANKS" 哈... A*BN  
=m<b+@?T  
b7hICO-w  
视频地址:http://v.ku6.com/special/index_2475200.html#talk <IIz-6*V  
<f (z\pi1  
顶端 Posted: 2008-10-07 13:21 | [楼 主]
jimmyohbe
甜蜜蜜温笨柒

多谢发贴的人[787]

Re:《点解阿sir系只鬼》全集国语 又名《学堂威龙》

点解无人回复架?俾个THANKS都好呀。。
顶端 Posted: 2008-10-07 14:54 | 1 楼
kevinana
级别: 新人

多谢发贴的人[3]

呢部经典都有~强!!
顶端 Posted: 2008-10-07 15:08 | 2 楼
jimmyohbe
甜蜜蜜温笨柒

多谢发贴的人[787]

哈。。多谢楼上的TS
顶端 Posted: 2008-10-07 15:10 | 3 楼
靓女

多谢发贴的人[23]

居然甘都俾你稳到~哩部戏绝左版架啦~抵俾TS你啦~ !-OZ/^l|O`  
而家有国语,希望不久的将来有番部原版粤语睇下就好啦!!
顶端 Posted: 2008-10-07 15:26 | 4 楼
jimmyohbe
甜蜜蜜温笨柒

多谢发贴的人[787]

多谢靓女,有无相呀,想知你有几靓呀,
顶端 Posted: 2008-10-07 15:46 | 5 楼
jimmyohbe
甜蜜蜜温笨柒

多谢发贴的人[787]

Re:Re:《点解阿sir系只鬼》全集国语 又名《学堂威龙》

Quote:
引用第4楼靓女2008-10-07 15:26发表的: hn2:@^=f  
居然甘都俾你稳到~哩部戏绝左版架啦~抵俾TS你啦~ Fl.?*KBz  
而家有国语,希望不久的将来有番部原版粤语睇下就好啦!!
!d()'N  
(@} ^ 3jpT  
@FIL4sb  
几时回我架?靓女!
顶端 Posted: 2008-10-08 00:10 | 6 楼
jimmyohbe
甜蜜蜜温笨柒

多谢发贴的人[787]

甘好噶贴点解入到黎噶人无俾THANKS过我架.唉
顶端 Posted: 2008-10-09 09:34 | 7 楼
honeylee1987

多谢发贴的人[276]

如果有粤语就好噜
顶端 Posted: 2008-10-09 09:59 | 8 楼
jimmyohbe
甜蜜蜜温笨柒

多谢发贴的人[787]

多谢楼上的THANKS,哈..
顶端 Posted: 2008-10-09 14:28 | 9 楼
jimmyohbe
甜蜜蜜温笨柒

多谢发贴的人[787]

点解入左黎都唔俾THANKS过我呀你地...
顶端 Posted: 2008-10-11 10:56 | 10 楼
qhying

多谢发贴的人[2]

没睇过哦,经典来..有无下载的地址啊?
顶端 Posted: 2008-10-11 11:17 | 11 楼
jimmyohbe
甜蜜蜜温笨柒

多谢发贴的人[787]

仲未温到,只有在线的, 发视频果个人话可以联系巨QQ..
顶端 Posted: 2008-10-11 11:38 | 12 楼
jimmyohbe
甜蜜蜜温笨柒

多谢发贴的人[787]

好唔对路,190几人浏览,先得三个TS, WHY?WHY?WHY?
顶端 Posted: 2008-10-17 01:37 | 13 楼
jimmyohbe
甜蜜蜜温笨柒

多谢发贴的人[787]

220几了,还是没有TS,失望
顶端 Posted: 2008-10-20 07:46 | 14 楼
lgalsy
靓仔哥哥

多谢发贴的人[1]

都唔系粤语
顶端 Posted: 2008-12-26 00:11 | 15 楼
kellbon

多谢发贴的人[2]

粤语就顶
顶端 Posted: 2009-07-17 03:33 | 16 楼
wileychen

多谢发贴的人[11]

国语完全无办法睇落去,感觉怪怪甘
顶端 Posted: 2009-07-24 07:33 | 17 楼
ken8176

多谢发贴的人[0]

细个果时睇过下都几搞架..有粤语就好罗.国语就没乜兴趣.不地都比个TS你啦
顶端 Posted: 2009-07-29 21:05 | 18 楼
nikkiftcmwlp

多谢发贴的人[8]

都唔系粤语!系粤语就顶!国语就没乜兴趣喇!如果你可以揾都*撞到正*(林文龙),*卡拉屋企*(吴镇宇),*宇宙无敌奖门人,无敌奖门人,超级无敌奖门人,奖门人*(曾志伟),*公益开心果*(沈殿霞),*林世荣*(林家栋),*精灵酒店*(陈松龄),*九命奇冤梁天来*(张家辉),*真命天师*(张家辉)全部系粤语版我一定俾十个THANKS过你!
顶端 Posted: 2009-09-03 18:44 | 19 楼
bobsafrica

多谢发贴的人[49]

有粤语就差不多..不过.....辛苦晒咯
顶端 Posted: 2009-10-27 03:12 | 20 楼
ldx

多谢发贴的人[14]

伊只片好睇啊~~细细个时~~睇过
顶端 Posted: 2010-02-06 01:07 | 21 楼
ldx

多谢发贴的人[14]

以前亚视好多好片~~希望可以下载啦
顶端 Posted: 2010-02-06 01:20 | 22 楼
mcjunshow
风继续吹,不忍远离

多谢发贴的人[0]

主题曲叫咩
顶端 Posted: 2010-03-30 22:02 | 23 楼
yao0515

多谢发贴的人[7]

我记得首系甘唱既:当你老豆买脆皮。。跟住就唔记得了。。。
顶端 Posted: 2010-04-01 01:53 | 24 楼
qhaha

多谢发贴的人[0]

Re:Re:《点解阿sir系只鬼》全集国语 又名《学堂威龙》

Quote:
引用第23楼mcjunshow于2010-03-30 22:02发表的 Re:《点解阿sir系只鬼》全集国语 又名《学堂威龙》 : @bj3 N  
主题曲叫咩
z@3t>k|K  
E= Z .v  
Quote:
引用第24楼yao0515于2010-04-01 01:53发表的 Re:《点解阿sir系只鬼》全集国语 又名《学堂威龙》 : >;.' $-  
我记得首系甘唱既:当你老豆买脆皮。。跟住就唔记得了。。。
BK8)'9/  
e" f/  
-HU5E>xG  
呢个系续集点解阿sir系只鬼II嘅主题曲~~有句歌词咩~“天蒙光要食无米粥~~~” 14p <0BG  
第一部嘅就系“我个名叫做欧阳协成,成间学校都话我无人性~~~我食人唔XX骨用啲学费去落club~~~咁~
顶端 Posted: 2013-03-16 10:17 | 25 楼
joeybob

多谢发贴的人[0]

正,幾經典0既一部片
顶端 Posted: 2013-11-19 17:13 | 26 楼
joeybob

多谢发贴的人[0]

youtube有粤语,仲几清添
顶端 Posted: 2013-11-28 11:45 | 27 楼
ekingfan

多谢发贴的人[0]

冇粤语?!!!唔下!!细细个读书的时候很喜欢看呢。
顶端 Posted: 2014-01-20 15:13 | 28 楼
edit

多谢发贴的人[0]

我都好想睇返粤语的版本阿,可惜连万能的淘宝都搵唔到呢出戏。真系好可惜啊,当年追得好入迷。
顶端 Posted: 2014-11-02 05:59 | 29 楼
« 1 2» Pages: ( 1/2 total )
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » TV-连续剧讨论区

Total 0.022567(s) query 6, Time now is:06-16 12:02, Gzip enabled 粤ICP备06028238号