本页主题: 「世盃男」突襲有線記者 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

xjb
级别: 新人

多谢发贴的人[3730]

「世盃男」突襲有線記者

描述:「世盃男」噚晚成功突襲有線直播
图片:
繼「事旦男」喺無綫記者做 live時舉牌諷刺無綫新聞之後,有人有樣學樣,但今次被「突襲」嘅係有線記者。噚晚 7點 37分,有線記者譚嘉恒喺旺角行人專用區做 live報道空氣污染爆燈時,突然有人喺佢後面,高舉一幅寫住「有線最無恥 還我世界盃」嘅紙牌,喺畫面左邊經過,為時約三秒,仲吼正譚嘉恒講到一半時出招,搞到有線 cut唔到。 J fsCkS  
mRQ F5W6  
「世盃男」用紙牌遮住個樣,身形似中年人,着藍恤衫、深色褲,孭住個袋。但佢舉得唔夠專業,個「恥」字睇唔清。事旦男否認今次係佢搞鬼,因為佢對世界盃播映權爭議冇興趣。高登討論區上,署名「有線打手」嘅網民就自認係世盃男。 cC4*4bMm  
y6:=2(]w<p  
有線新聞及體育執行董事趙應春回應話,對事件唔意外,「家香港地各式各樣鍾意點樣表達都有」。佢話唔會叫前線記者刻意去避「世盃男」,亦唔會喺發出同類情況時 cut直播。
顶端 Posted: 2010-03-23 10:11 | [楼 主]
肥牛肉
信望愛
级别: 普通人

多谢发贴的人[14159]

有線真係好X狗, }SOj3.9{c  
連4場免費直播都想慳埋! W*_ifZ0s.  
抵X! f^]2qoN  
I see,I go,I conquer.
顶端 Posted: 2010-03-23 12:06 | 1 楼
wildduck
级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[11830]

世界杯?唔使睇无线或有线. F4:ssy^  
我睇广州台.
顶端 Posted: 2010-03-23 15:57 | 2 楼
xjb

多谢发贴的人[3730]

Quote:
引用第2楼wildduck2010-03-23 15:57发表的: rfK%%-  
世界杯?唔使睇无线或有线. gE%-Pf~  
我睇广州台.
`4$" mO>+  
2'/ ip@  
qUVV374N  
好怀疑广州台有无得播啊? {=&pnu\  
^ 6obxwVG  
前两届世界杯广州台都无转播权,好似上届甘啊,距偷鸡播左几场,后尾因为版权问题都无得继续播啦! BG=h1ybz  
ni3^J5XW  
F02NnF  
但广东台就应该有得播!
顶端 Posted: 2010-03-23 16:07 | 3 楼
hk8844
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[4631]

大不了睇中五、用静音
一追再追
顶端 Posted: 2010-03-23 19:17 | 4 楼
chialvinchan

多谢发贴的人[0]

Quote:
引用第4楼hk88442010-03-23 19:17发表的: +A/n <VH  
大不了睇中五、用静音
;K`qSX;;c(  
_,~/KJp  
呢招真系绝咯。。。睇网上转播咯。。应该好多热心人放上去既
顶端 Posted: 2010-03-23 19:54 | 5 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 新闻资讯

Total 0.013605(s) query 6, Time now is:09-20 13:47, Gzip enabled 粤ICP备06028238号