« 1 2345» Pages: ( 1/12 total )
本页主题: [算命]幫你測八字 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

mark_kwok
子平
级别: 新人

多谢发贴的人[40]

[算命]幫你測八字

各位版友好, I1)t1%6"vJ  
}2]m]D@%7  
本人初學八字算命,為方便本人練習研究,在此為各版友免費排八字及大運,並作簡略說明。 FoW|BGA~  
fo"%4rkL  
有興趣的版友請留下以下資料: y5/LH~&Ov  
1。出生年月日時 lJJ`aYDp  
2。性別 ])9|j  
3。一個問題 VprrklZ  
jU}iQM  
本人會盡速回覆,謝謝! t%fcp  
$/FL)m8.3  
另外無論本人算得是否準確,都煩請給予回覆及意見丫,謝謝!
[ 此贴被mark_kwok在2007-08-01 12:42重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: yucci | 理由: 如果有時間歡迎再開帖
  • 银纸:30 | 操作人: yucci | 理由: 獎勵
  • 银纸:20 | 操作人: yucci | 理由: 继续努力
  • 银纸:10 | 操作人: yucci | 理由: 如果准就比钱^^
  • 顶端 Posted: 2007-07-26 00:54 | [楼 主]
    yucci
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6068]

[hide=999] 我第一个 64h$sC0z/e  
    0-a[[hL?  
    我第一个 w UBug  
    T~(AXwaJ  
    新历850128,深夜34点 _|%l) KO  
    h|S6LgB  
    wSP'pM{#2  
    U6Ws#e  
    我几时结婚 [/hide]
    [ 此贴被yucci在2007-08-09 09:18重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-07-26 01:29 | 1 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

多謝支持:)
    顶端 Posted: 2007-07-26 01:30 | 2 楼
    yucci

等紧...
    顶端 Posted: 2007-07-26 01:41 | 3 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第1楼yucci2007-07-26 01:29发表的: ^:c"%<"='  
    我第一个 HAi'0%"  
    mCY+V~^~kz  
    我第一个 l"-F<^ U  
    i1k TP9  
    新历850128,深夜34点 j cT  
    .......
    34$qV{Y%y  
    Lb>UraUvL  
    咁我就當你系夜晚3:30出世啦 6UkX?I`>  
    du:%{4  
    八字排開如下: J:q:g*Wi  
    \D]H>i$  
          正印 比肩 日主   正官 Rf~? u)h1  
    mJ3|UC lPS  
    八字 甲子 丁丑 丁卯   壬寅 <CJ`A5N  
    ,X2CV INb}  
      七杀 食神 偏印   正印 y,`SLgBID  
    +$YluGEJ  
    y_=},a  
      比劫 偏印 正印 七杀 正官 偏财 正财 食神 3]X~bQAw  
    大运 丙子 乙亥 甲戌 癸酉 壬申 辛未 庚午 己巳 NzP5s&,C69  
    '{t&!M`  
    $ 4& )  
    命主日元陰火,身旺之局,命中喜用金土,忌見木火。 \2K_"5  
    局中天干壬丁合木(印卩)且化,丑子合土(傷食)不化,正印有力,推斷命主與母親關系密切,感情好。但身旺局缺財才,則命主經常吾夠錢洗了! 6IVa(;  
    TZ]D6.mD  
    而睇番命主大運,命主9歲起運,頭3個大運都麻麻地,要到39歲先起大運,一直好到79。 jd&kak  
    QF7iU@%-  
    至於命主幾時結婚無萬年歷在手真系難推了,但02年為壬午年,03年為癸未年,這兩年因剋丁火,生官殺,應有較大機會結婚。 ftqi>^i  
    UUlrfur~  
    本人初學,無論正確與否都請提點,謝謝!
    [ 此贴被mark_kwok在2007-07-26 02:29重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-07-26 02:17 | 4 楼
    yucci

同我之前算五多同
    顶端 Posted: 2007-07-26 02:45 | 5 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

哈哈~~初學的又怎可能跟大師們比呢~~ O;N QJ$^bI  
    !;YmLJk;hN  
    能否分享之前所用方法和結果來參考下呢?
    顶端 Posted: 2007-07-26 02:50 | 6 楼
    yucci

帮我算的都不一定是大师
    顶端 Posted: 2007-07-26 02:54 | 7 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

哈哈~~沒關系啦~~反正 八字也好,紫微也好, 六爻也好, 也就是看你命運如何. $e=pdD~  
    例如: H0Q.; !^  
    如命中注定你系要生三個BB,但你只生一個,那也沒辦法.... \X5>HPB  
    命中注定你彩票,但你不去投注...也是無計.. s2*^ PG  
    所以人的自由意志可能真的可以改變命運呢
    顶端 Posted: 2007-07-26 02:58 | 8 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

性別在排大運時是起著重要作用的. k<xiP@b{y  
    ,t4g^67R{  
    版主,想問一下推斷出來的東西有多少是吻合的呢??
    [ 此贴被mark_kwok在2007-07-26 04:01重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-07-26 03:55 | 9 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

多谢发贴的人[6997]

(\ `knsE!  
    30 Vv Zb  
    1987/09/05 早上9点.. [4:_6vd7X  
    |I7-7d-; /  
    &P>wIbE  
    vmI]N  
    我未来女朋友几时出现?

.....................
    顶端 Posted: 2007-07-26 04:52 | 10 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第11楼Mc.大醜醜2007-07-26 04:52发表的: |V{'W-` |[  
    BgLK}p^  
    cCN[c)[c|  
    1987/09/05 早上9点.. SesJg~8  
    \?)@ #Qs  
    H XF5fs  
    .......
    IbAGnl{  
    [i24$UT  
    請問是9點前還是9點後??如可以請具體一點,資料差少少結果可以差好遠架~~
    顶端 Posted: 2007-07-26 21:07 | 11 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

MC~~請回覆
    顶端 Posted: 2007-07-30 22:19 | 12 楼
    dicarxu
    冥想づ.影子少年
    级别: 高人

多谢发贴的人[258]

1987/07/04/9:30 am. ^yiRrcOo  
    male {Cnz7TVB  
    我几时发财
    顶端 Posted: 2007-07-30 23:20 | 13 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY
    级别: 圣人

多谢发贴的人[291]

1984 09 15 PM00-01男 我可以成功落去做嘢吗?
    顶端 Posted: 2007-07-31 02:40 | 14 楼
    vindytan
    ㄗαч騰騰
    级别: 强人

多谢发贴的人[88]

唔该帮我算下..男仔,新历90/09/18,中午3点几 z/(^E8F  
    帮我算下爱情同埋财运..麻烦晒拉
    顶端 Posted: 2007-07-31 02:59 | 15 楼
    djhelen

多谢发贴的人[0]

[hide=10] 1987年 6月11日 早上5點齣生 6VpT*,2d~  
    0q(}nv  
    NL%5'8F>,  
    問題:我的人生轉折點系幾時??會吾會成功???
    顶端 Posted: 2007-07-31 23:04 | 16 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第14楼dicarxu2007-07-30 23:20发表的: %7WGodlXW  
    1987/07/04/9:30 am. jy#'oadS?  
    male $6Z@0H@X  
    我几时发财
    4sOo>.<x  
    jt5en;AA[  
    R@_i$Df|  
    Dicarxu, jA9&hbQuL  
    J+ tpBPmb  
          伤官 食神 日主   偏财 CqGi 2<2  
    八字 丁卯 丙午 甲寅   戊辰 f&x7g.I  
      比劫 伤官 比肩   偏财 >.^/Z/[.L  
    DY| s |:d  
    J_) .Hd  
      比劫 比肩 正印 偏印 正官 七杀 正财 偏财 ";\na!MT  
    大运 乙巳 甲辰 癸卯 壬寅 辛丑 庚子 己亥 戊戌 ha_&U@w  
     vU(2[  
    Jb+cC)(  
    睇番你日元甲木,屬於陽木, <2Q+? L{  
    睇番你八字身弱而且天干無印,喜木水 忌火土, "i3wc&9!?W  
    而因為你系屬於身弱,需要幫扶,見到屬水屬木的年份就是你行運的時候了. \!D<u'n  
    再看你大運,原來你是從十歲開始起運,第一個大運就是乙木運,一直好到你四十歲!! @AM;58.  
    恭喜晒! _?Q0yVH;,  
    不過講番財運,最好都系2006-2016年,即系你20-30歲呢十年,好好把握機會啦!
    顶端 Posted: 2007-08-01 03:56 | 17 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第15楼toomyou2007-07-31 02:40发表的: V $'~2v{_  
    1984 09 15 PM00-01男 我可以成功落去做嘢吗?
    fGK=lT$  
    XEK%\ o}  
    Toomyou, of?hP1kl[  
    X9ua&T2(l  
    你是剛踏入八四年九月十五號出世沒錯吧?? aNd6# yU$  
    如果無錯睇番你個八字,傷食交加,應該幾識食,肥肥地架WO~~ TV&:`kH  
    QYl Pr&O9  
          正财 食神 日主   偏印 ."HDUo2D7  
    八字 甲子 癸酉 辛亥   己亥 5%`fh%  
      食神 比肩 伤官   伤官 J/OG\}  
    ,0j7qn@tm  
      正财 偏财 正官 七杀 正印 偏印 比劫 比肩 ~8fy qE$  
    大运 甲戌 乙亥 丙子 丁丑 戊寅 己卯 庚辰 辛巳 H] i.\ 2z  
    gXrXVv<)yw  
    好,睇番你八字,日元辛金,即系你本身系屬陰金. g7Xjo )  
    身弱之局, 宜幫扶, 喜金土, 忌木水. 'MF|(`  
    G3Z>,"w;=  
    再睇你大運,你系9歲起運,2字尾轉運, hDPZj#(c  
    而你第一個大運系甲戌 即甲木,(92-02) Gcu[G]D  
    第二個大運系乙亥, 即系乙木,(02-12) )1E[CIaXK  
    因為你本身八字忌木忌水,所以你29歲之前運程都麻麻地架啦 QkY]z~P4  
    但好彩你八字天干有偏印,有云宫殺生印,到了2012-2032年行丙字 丁丑官殺運會叫做好番D, Q:nBx[%  
    不過真正好都系要等到49歲之後呀!! d'bAM{R>  
    你依家只系大運未到姐,捱到過左30啦~~就會好起來架啦!
    [ 此贴被mark_kwok在2007-08-01 12:45重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-08-01 04:10 | 18 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第16楼vindytan2007-07-31 02:59发表的: [email protected]>"FU  
    唔该帮我算下..男仔,新历90/09/18,中午3点几 PN(P$6  
    帮我算下爱情同埋财运..麻烦晒拉
     _klT  
    w# iezo. 0  
    後生仔,十八歲都未夠就信呢家野?
    顶端 Posted: 2007-08-01 04:12 | 19 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第17楼djhelen2007-07-31 23:04发表的: H1fKe=$1  
    [hide=10] 1987年 6月11日 早上5點齣生 i(9 5=t(  
    DI )!x {"  
    mne?r3d  
    問題:我的人生轉折點系幾時??會吾會成功???
    M hwuh`v%  
    wG-lR,glb  
    Helen, qhQeQ  
    lx H3a :gm  
          七杀 正官 日主   比劫 ?c6`p3p3L  
    八字 丁卯 丙午 辛卯   庚寅 @dHQ}Ni  
      偏财 七杀 偏财   正财 m\DI6O"u'  
    -~rZ| W~v  
      七杀 正印 偏印 比劫 比肩 伤官 食神 正财 r9vO(m~  
    大运 丁未 戊申 己酉 庚戌 辛亥 壬子 癸丑 甲寅 "<Q,|Md  
    QI WfGVc-  
    首先從你的格局看應該異姓緣不錯啦,想問一下父母是否其中一方性格是較為沖動的?? a0 /[L  
    9e _8Z@|  
    你的日元為辛金,陰金, nX>HRdC  
    而八字格局中除庚金外全為異黨, 故屬於假從格. VZ1u/O?ub  
    從格者,異黨勢眾,故需從異黨. ZR*Dl.GWY  
    所以你喜火水木 忌金土 當中尤以火對你作用最大 +\yQZ{4'@  
    b9L" ?{  
    再看大運,你是10歲起上大運的,6字尾轉運. mh :eUFe  
    睇番你大運就不是太好啦,系吾系20歲之前運程幾好,一過左20歲就衰呀?? aBblP8)8;K  
    如果你問我人生的轉折位,就系20歲了! R\MFh!6sn  
    希望系我睇錯啦.... \-Ipa59U  
    Fs 95^T  
    8w\ZY>d   
    至於你話會吾會成功....不如問具體D啦
    顶端 Posted: 2007-08-01 04:31 | 20 楼
    vindytan
    ㄗαч騰騰

多谢发贴的人[88]

贪爽嘛
    顶端 Posted: 2007-08-01 10:28 | 21 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第22楼vindytan2007-08-01 10:28发表的: N799@:.  
    贪爽嘛
    i&',g  
    72akOx   
    見你個理由咁誠實就幫你睇下啦 d7i 0'R  
    R A^-Pa.O  
      偏财 正印 日主   正印 g|V md  
    八字 庚午 乙酉 丙戌   乙未 )|Xi:Zd5>  
      比劫 正财 食神   伤官 4O1[D? )`x  
    Lju)q6  
      比肩 比劫 食神 伤官 偏财 正财 七杀 正官 /j(3 ~%]o4  
    大运 丙戌 丁亥 戊子 己丑 庚寅 辛卯 壬辰 癸巳 t/Y)%N  
    rJws#^ ]  
    你日元丙火, 陽火, )DwHLaLW  
    正格身弱,宜幫扶,喜用木火,忌見金土 x2@W,?oPm  
    (n {,R  
    你虛齡8歲入大運, rFl6xM;F  
    7字尾轉運,睇番原來你28歲前都過得吾錯WO,出身幾好WO,又有長輩之助. R0DWjN$j  
    但系2017年要小心啦,會有比較大的動盪! *wNO3tP't  
    S*9qpes-m|  
    講住咁多先啦
    顶端 Posted: 2007-08-01 12:41 | 22 楼
    忧止符

多谢发贴的人[7]

1985-06-17   約AM11時55分左右 Qs1e0LwA9  
    ML-?#jNa<  
    問姻緣
    顶端 Posted: 2007-08-01 13:32 | 23 楼
    benfeather
    無錢揸刀仔

多谢发贴的人[16]

哗,哩度都有哩D,劲呀,但我唔知道我几点出世呀,汗。。。。
    顶端 Posted: 2007-08-01 16:17 | 24 楼
    vindytan
    ㄗαч騰騰

多谢发贴的人[88]

多谢晒啊. 不过讲真的..几准下
    顶端 Posted: 2007-08-01 21:17 | 25 楼
    dicarxu
    冥想づ.影子少年
    级别: 高人

多谢发贴的人[258]

Quote:
    引用第18楼mark_kwok2007-08-01 03:56发表的: U,e'vS{  
    I/V lH:o  
    `%oJa`  
    ;I@@PUnR  
    Dicarxu, '7;b+Vbl#  
     tQSJ"Q  
    而因為你係屬於身弱,需要幫扶,見到屬水屬木的年份就是你行運的時候了. rD":Gac  
    再看你大運,原來你是從十歲開始起運,第一個大運就是乙木運,一直好到你四十歲!! T2/lvvG  
    恭喜曬! j$ h>CZZ  
    不過講番財運,最好都係2006-2016年,即係你20-30歲呢十年,好好把握機會啦! 4_&+]S  
    .......
    'wm :Xa  
    都准得下 `j)S7KN  
    我老豆同我批過命,所以起個名有水有木 5N.-m;s  
    -------------------------------------------------------------------------------------- 6! .nj3$*  
    唔介意我再問詳細D嘛? yuA+YZ  
    我想問咩年先至算屬水屬木的年份? i$ CN{c*  
    係咪我40嵗之後就會黑運?抑或係運氣平平嗟? Al-;-t#Dc  
    係咪我30嵗之後就流財?抑或係財運平平? ?=#vp /  
    咩嘅人會同我相克呢? '"Z\8;5i  
    --------------------------------------------------------------------------------------- O~~WP*N  
    希望唔好介意我煩 既然問就想要問清楚啲嗟... {2,vxGi  
    順便問埋個姻緣啦 9?J 3G,&  
    ---------------------------------------------------------------------------------------- mJN*DP{  
    唔該嗮!
    [ 此贴被dicarxu在2007-08-02 13:55重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-08-02 13:49 | 26 楼
    zyc0116

多谢发贴的人[1]

帮我算下, ZlG|U]mM5  
    好似我系呢度最大咯个了. l\t\DX"s_  
    新历84,01,16,凌晨4点几嘅. 56`Tna,t  
    吾该晒!
    顶端 Posted: 2007-08-02 23:47 | 27 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第24楼忧止符2007-08-01 13:32发表的: R(AS$<p{!>  
    1985-06-17   約AM11時55分左右 ,[UK32KWI  
    %iR"eEE  
    問姻緣
    M~ eX C  
    \` U=pZJ  
    懮止符你好, q/#p ol  
    J:Idt}@z  
          偏印 正官 日主   比劫 YG_|L[/#  
    八字 乙丑 壬午 丁亥   丙午 *hvC0U@3  
      食神 比肩 正官   比肩 |5TzRz  
    9y+0Zj+.  
      偏财 正财 食神 伤官 比肩 比劫 偏印 正印 38E %]*5F  
    大运 辛巳 庚辰 己卯 戊寅 丁丑 丙子 乙亥 甲戌 5_7y1  
    Aw$+Ew[8 2  
    你日元丁火,屬陰火,身旺之局,喜用土金,忌木火. B&L-Lc2  
    v2 l*n  
    再看你大運,虛齡5歲上運,9字尾轉大運,原來你系少年運好啊!但系到你45歲就會比較動盪,要小心D啦!!而且你八字無財,不宜獨資經營生意做老闆!即使有朋友叫你夾份做都吾好制啊! 8vqx}2  
    W+Q^u7K  
    講番你的姻緣,2010庚寅年 2011辛卯年會有較大機會結婚!!恭喜恭喜!
    顶端 Posted: 2007-08-02 23:53 | 28 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第28楼zyc01162007-08-02 23:47发表的: A<_{7F9  
    帮我算下, jwpahy;\WL  
    好似我系呢度最大咯个了. JNv@MJb}  
    新历84,01,16,凌晨4点几嘅. $5:I~ -mx  
    吾该晒!
    " GY3sam  
    hg2Ywzfm-  
    zyc0116你好~~ 6WX?Xc]$3  
    fjCFJ_  
    請問有無乜特別野想問架??
    顶端 Posted: 2007-08-02 23:55 | 29 楼
    « 1 2345» Pages: ( 1/12 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 玄幻无穷