本页主题: 试唱新歌"开始懂了"卑D意见喇! 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

wIndyLam
级别: 普通人

多谢发贴的人[334]

试唱新歌"开始懂了"卑D意见喇!

因为在线录既...所以好细声!~ A}KRXkB  
系尼度讲句悟好意思先!~ 9C[i#+_3M  
http://fc.332.com/play.aspx?reg_id=1043625&song_id=1434334 M]PH1 2Ob  
本帖最近评分记录:
  • 银纸:70 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 新人發歌...^^
  • 微博:weibo.com/windy620
    顶端 Posted: 2007-12-02 23:15 | [楼 主]
    wincezhong

多谢发贴的人[109]

如果以平常人O既标准都OK!不过我觉得应该多D情绪起伏同你D节奏要捉好D.个KEY有D地方吾准.我觉得你系唱响唱之前你要开下声仲有力度都吾够.其实唱K都OK啦!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 有見解~!!^^
  • 顶端 Posted: 2007-12-02 23:21 | 1 楼
    荔湾fitone

多谢发贴的人[94]

掌握节奏方面有必要改善吓 $Eo)i  
    呢首歌要唱出果种感觉几有难度,感情控制唔容易,或者你可以尝试唔好跟原唱嘅表达嚟演绎,而用自己对呢首歌嘅理解&感觉嚟演绎
    [ 此贴被荔湾fitone在2007-12-03 14:53重新编辑 ]
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 有見解~!!
  • 一日一只“兔”,病毒难驾到~~
    顶端 Posted: 2007-12-02 23:51 | 2 楼
    wIndyLam

多谢发贴的人[334]

Quote:
    引用第2楼荔湾fitone2007-12-02 23:51发表的: y" (-O%Pe  
    掌握节奏方面有必要改善吓 s Y^#I  
    呢首歌要唱出果种感觉鸡有难度,感情控制唔容易,或者你可以尝试唔好跟原唱嘅表达嚟演绎,而用自己对呢首歌嘅理解&感觉嚟演绎
    f:=y)+@1My  
    OF4iGFw  
    悟知点解我唱现场悟会甘. ;{zgp  
    有咩办法改善呢?
    微博:weibo.com/windy620
    顶端 Posted: 2007-12-03 00:29 | 3 楼
    wIndyLam

多谢发贴的人[334]

Quote:
    引用第1楼wincezhong2007-12-02 23:21发表的: aCq ) hR  
    如果以平常人O既标准都OK!不过我觉得应该多D情绪起伏同你D节奏要捉好D.个KEY有D地方吾准.我觉得你系唱响唱之前你要开下声仲有力度都吾够.其实唱K都OK啦!
    .ykCmznf*  
    u@ ;6r"8q  
    恩..我会继续努力噶喇`
    顶端 Posted: 2007-12-03 00:30 | 4 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[9704]

如果可以用心去唱...一定會更好...
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2007-12-03 05:35 | 5 楼
    pinky
    三分鍾的想法↓
    级别: 强人

多谢发贴的人[306]

Quote:
    引用第5楼幸福瞬間2007-12-03 05:35发表的: R\^n2gK  
    如果可以用心去唱...一定會更好...
    8lI'[Y?3.  
    H=_ Wio  
    好耐未听过Annie唱歌了..近排肯定好忙定啦?小心身体呀!注意保暖哦!
    三人行 必有我师
    顶端 Posted: 2007-12-03 08:34 | 6 楼
    wincezhong

多谢发贴的人[109]

其实我觉得如果真系唱一定要开下声先再唱会比较好!以为有时你一开始系未有办法唱到自己最好水平架!好似我都系,去唱都要去唱几首个走下音然后D就会好好多啦!
    顶端 Posted: 2007-12-03 13:52 | 7 楼
    荔湾fitone

多谢发贴的人[94]

Quote:
    引用第3楼8425745862007-12-03 00:29发表的: M%\=Fb  
    ^lt;K{  
    <b5J"i&m  
    悟知点解我唱现场悟会甘. ?3I93Bt7  
    有咩办法改善呢?
    9XH}/FcP_O  
    讲真,我觉得录歌当时嘅状态好关键,去唱K都喺有时好D有时屎D啦,想改善嘅话,练多D,同埋KEEP好把声囖~~
    一日一只“兔”,病毒难驾到~~
    顶端 Posted: 2007-12-03 14:58 | 8 楼
    隔着玻璃的爱

多谢发贴的人[79]

好似争紧D乜甘 不过又讲唔出系乜
    顶端 Posted: 2007-12-04 01:18 | 9 楼
    wIndyLam

多谢发贴的人[334]

Quote:
    引用第8楼荔湾fitone2007-12-03 14:58发表的: ]+OHxCj:  
    cNd;qO0$  
    讲真,我觉得录歌当时嘅状态好关键,去唱K都喺有时好D有时屎D啦,想改善嘅话,练多D,同埋KEEP好把声囖~~
    K;n5[o&c  
    ]tu:V,q  
    我林住每个月都去练下!~ U&(TqRi,  
    自己一个唱!
    顶端 Posted: 2007-12-04 01:46 | 10 楼
    wIndyLam

多谢发贴的人[334]

Quote:
    引用第9楼隔着玻璃的爱2007-12-04 01:18发表的: SU {U+  
    好似争紧D乜甘 不过又讲唔出系乜
    ql +tqgo  
    ;'|Mt)\  
    自己知自己事喇`
    顶端 Posted: 2007-12-04 01:47 | 11 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6997]

CQ(;L{}  
    (ohza<X;6  
    响QQ度同你讲咗我嘅意见喇~~ 希望唱得更好~..

.....................
    顶端 Posted: 2007-12-05 10:54 | 12 楼
    wIndyLam

多谢发贴的人[334]

Quote:
    引用第12楼Mc.大醜醜2007-12-05 10:54发表的: -d|VXD5N  
    |<YoH$.  
    `D#3  
    响QQ度同你讲咗我嘅意见喇~~ 希望唱得更好~..
    RZV8{  
    @aA1=9-L  
    恩..多谢你
    顶端 Posted: 2007-12-06 00:20 | 13 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[9704]

Quote:
    引用第6楼pinky2007-12-02 09:34 PM发表的: zW@OSKq4  
    05|,-S  
    dXe. 5XC  
    好耐未听过Annie唱歌了..近排肯定好忙定啦?小心身体呀!注意保暖哦!
    $S"QyAH~-a  
    R/yOy ^<  
    我都好耐冇唱歌同錄歌啦... S[J=d%(  
    遲D有機會再錄新歌啦...
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2007-12-06 03:57 | 14 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 蓝调俱乐部