« 1 2345» Pages: ( 1/11 total )
本页主题: 电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) - 其他高手可以补我既短处,因为我都吾系万能,吾系咩问题都可以解决到,希望借助其他高手既知识一齐帮助别人 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

hyw1984
级别: 普通人

多谢发贴的人[319]

电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) - 其他高手可以补我既短处,因为我都吾系万能,吾系咩问题都可以解决到,希望借助其他高手既知识一齐帮助别人

而家我在线既时间都不定时,我上既话会尽快答你地D问题,其他高手都可以帮下拖既,或者可以先加我Q先既,Q系545781310写明系蓝调既人,否则一律吾加
[ 此贴被hyw1984在2008-11-14 20:36重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:888 | 操作人: bennypower | 理由: 2008年終身成就大獎投票活動颁奖
  • 银纸:100 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 优秀文章
  • 顶端 Posted: 2007-12-07 09:10 | [楼 主]
    hyw1984

多谢发贴的人[319]

Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

吾该版主帮我置顶
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:100 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 07年辛苦曬你嘞,08新噶一年祝你新年快乐,心想事成.!
  • 顶端 Posted: 2007-12-07 09:11 | 1 楼
    高清晰
    8亿象素

多谢发贴的人[17]

留番个位先,有机会就请教大佬!!!
    曾经系黑白既,E+换左
    顶端 Posted: 2007-12-07 09:26 | 2 楼
    sammy仔
    盖锅头

多谢发贴的人[282]

有问题。有咩系可以实现屏蔽局域网内电驴,BT , 迅雷, WEB迅雷流量或者端口的软件?
    顶端 Posted: 2007-12-07 10:12 | 3 楼
    hxw520
    级别: *

多谢发贴的人[]

如果唔小心按左磁盘清理!
    搞到某一个硬盘度既数据全部唔见左!!!
    点可以恢复???

呢个问题可唔可以讲具体点啊!!!唔知点做!!
    顶端 Posted: 2007-12-07 10:16 | Unknown 4 楼
    寂静宣言
    冇名
    级别: 高人

多谢发贴的人[196]

Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
    引用第3楼sammy仔2007-12-07 10:12发表的:
    有问题。有咩系可以实现屏蔽局域网内电驴,BT , 迅雷, WEB迅雷流量或者端口的软件?

我觉得机会好微...果D下载软件随时可以改端口下载..流量可以用路游限制...迅雷E+出左个迅雷网吧版应该可以帮度你...

或者等LZ 答你拉。.
    [ 此贴被qxyhjg在2007-12-07 21:21重新编辑 ]
    睇小说呢度http://www.fh82.com
    下载小说呢度http://www.fuhuo8.com
    顶端 Posted: 2007-12-07 21:12 | 5 楼
    寂静宣言
    冇名

多谢发贴的人[196]

Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
    引用第4楼hxw5202007-12-07 10:16发表的:
    如果唔小心按左磁盘清理!
    搞到某一个硬盘度既数据全部唔见左!!!
    点可以恢复???

呢个问题可唔可以讲具体点啊!!!唔知点做!!

呢个冇咩研究..试试呢个软件帮唔帮度你...

http://www.crsky.com/soft/9846.html

或者等LZ 答你拉。.
    顶端 Posted: 2007-12-07 21:21 | 6 楼
    hxw520
    级别: *

多谢发贴的人[]

Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
    引用第6楼qxyhjg2007-12-07 21:21发表的:

呢个冇咩研究..试试呢个软件帮唔帮度你...

.......

只系恢复到文件!!无内容!!点解啊??
    [ 此贴被hxw520在2007-12-08 00:04重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-12-07 23:15 | Unknown 7 楼
    destiny
    级别: 新人

多谢发贴的人[0]

有机会一定要多多指教啦!!!
    顶端 Posted: 2007-12-08 00:53 | 8 楼
    hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
    引用第3楼sammy仔2007-12-07 10:12发表的:

系百度搜索到用“聚生网管 (Netsense ) V2.10破解版”可以做到,你去www.crsky.com或者www.xunlei.com搜索下有无啦
    顶端 Posted: 2007-12-08 10:35 | 9 楼
    hyw1984

多谢发贴的人[319]

Re:Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
    引用第7楼hxw5202007-12-07 23:15发表的:

只系恢复到文件!!无内容!!点解啊??

吾出奇既,目前所有既恢复软件都吾可以做到100%完整恢复文件既
    顶端 Posted: 2007-12-08 10:36 | 10 楼
    寂静宣言
    冇名

多谢发贴的人[196]

Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
    引用第9楼hyw19842007-12-08 10:35发表的:

系百度搜索到用“聚生网管 (Netsense ) V2.10破解版”可以做到,你去www.crsky.com或者www.xunlei.com搜索下有无啦

聚生网管用其他方法可以破解噶..不过sammy仔 应该唔需要...

这个软件还是ARP欺骗的原理,将用户计算机的所有上行流量都经由安装了软件的计算机然后到达网关设备,以此来实现监控和管理的目的。
    需要强调的是ARP的ip地址和MAC地址绑定,需要在用户计算机和网关设备上同时做才会有效。

破解方法就是用"网卡MAC与IP绑定器" 绑一次...
    顶端 Posted: 2007-12-08 15:00 | 11 楼
    sammy仔
    盖锅头

多谢发贴的人[282]

谢谢楼上先。我现在正在尝试P2P总结者,同样系要ARP欺骗的原理的。而且可以系系网内任何一台机装都有控制的效果。不过对于WEB迅雷系通过普通HTTP协议端口下载的就经常封杀唔到, 而且里个软件比较霸道,会搞到整个网络瘫痪。

LX 说的网卡MAC与IP绑定器" 系咩意思??唔系好明
    顶端 Posted: 2007-12-11 10:02 | 12 楼
    Mao毛毛Mao
    他妻負我
    级别: 仙人

多谢发贴的人[642]

LZ熟唔熟註冊表先?....
    招婚....
    顶端 Posted: 2007-12-11 19:33 | 13 楼
    hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
    引用第13楼freemantao2007-12-11 19:33发表的:
    LZ熟唔熟註冊表先?....

你所谓既“熟吾熟”系指咩先?对你黎讲,点叫熟吾熟注册表先?
    顶端 Posted: 2007-12-12 09:00 | 14 楼
    Mao毛毛Mao
    他妻負我

多谢发贴的人[642]

例如我想用修改註冊表嘅方法來減少好多系統不必要嘅程序....
    又或者我想改註冊表而起到針對某些病毒嘅防禦```
    你覺得你做唔做到先?....
    招婚....
    顶端 Posted: 2007-12-12 10:17 | 15 楼
    寂静宣言
    冇名

多谢发贴的人[196]

Quote:
    引用第15楼freemantao2007-12-12 10:17发表的:
    例如我想用修改註冊表嘅方法來減少好多系統不必要嘅程序....

对LZ要求好高拨...>@~
    顶端 Posted: 2007-12-12 19:17 | 16 楼
    hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
    引用第15楼freemantao2007-12-12 10:17发表的:

我做吾到,我吾系神,但系D安全了软件做到,你而家算系考我点阿?莫非你做得到???莫非你对注册表了如指掌??
    顶端 Posted: 2007-12-13 08:37 | 17 楼
    Mao毛毛Mao
    他妻負我

多谢发贴的人[642]

Quote:
    引用第17楼hyw19842007-12-13 08:37发表的:

我做吾到,我吾系神,但系D安全了软件做到,你而家算系考我点阿?莫非你做得到???莫非你对注册表了如指掌??

冇咁意思...呵呵...
    我只不過想了解LZ啫...

加埋最近想研究一下註冊表..所以咪睇下你可唔可以指教一下咯....
    ....點解你開張貼就有咁多分噶~!...
    一人一半分左佢好無啊...
    我日頭幫你解答下其他人啦....
    招婚....
    顶端 Posted: 2007-12-13 09:51 | 18 楼
    hyw1984

多谢发贴的人[319]

Re:Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
    引用第18楼freemantao2007-12-13 09:51发表的:

冇咁意思...呵呵...
    我只不過想了解LZ啫...

.......

我好少搞注册表,乱搞会搞坏系统,你想学注册表米去买书体咯
    顶端 Posted: 2007-12-14 08:56 | 19 楼
    Mao毛毛Mao
    他妻負我

多谢发贴的人[642]

Re:Re:Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
    引用第19楼hyw19842007-12-14 08:56发表的:

我好少搞注册表,乱搞会搞坏系统,你想学注册表米去买书体咯

我都知亂搞會亂壞個系統咯...
    不過如果熟練左注冊表...好多問題就唔需要用到軟件來幫拖啦嘛...
    想請教下你熟唔熟...指教下細佬咁啫....
    招婚....
    顶端 Posted: 2007-12-14 09:33 | 20 楼
    oxcows
    潜水的葱头

多谢发贴的人[1220]

注册表,搞下搞下就会识嘎啦~~~
    先备份好个系统,搞坏方便重装
    买两本书睇下,或上杀毒软件官网,睇下有无教手工杀毒的文章,一般有教怎样清理注册表
    失踪人口~~~~~~哦,应该是失踪葱头~~
    顶端 Posted: 2007-12-14 12:09 | 21 楼
    Mao毛毛Mao
    他妻負我

多谢发贴的人[642]

Quote:
    引用第21楼oxcows2007-12-14 12:09发表的:
    注册表,搞下搞下就会识嘎啦~~~
    先备份好个系统,搞坏方便重装
    买两本书睇下,或上杀毒软件官网,睇下有无教手工杀毒的文章,一般有教怎样清理注册表

乜嘢搞下下都會熟噶啦...
    PS..我諗住研究點修改注冊表啊...唔係清理....
    你熟唔熟?得閑指教下啦....
    招婚....
    顶端 Posted: 2007-12-14 13:08 | 22 楼
    oxcows
    潜水的葱头

多谢发贴的人[1220]

Quote:
    引用第22楼freemantao2007-12-14 13:08发表的:

乜嘢搞下下都會熟噶啦...
    PS..我諗住研究點修改注冊表啊...唔係清理....
    .......

识小小,但5熟,小问题可以搞掂,大问题无办法~~~
    失踪人口~~~~~~哦,应该是失踪葱头~~
    顶端 Posted: 2007-12-14 13:11 | 23 楼
    Mao毛毛Mao
    他妻負我

多谢发贴的人[642]

Quote:
    引用第23楼oxcows2007-12-14 13:11发表的:

识小小,但5熟,小问题可以搞掂,大问题无办法~~~

好....我有問題果陣再貼出來大家討論一下啦
    招婚....
    顶端 Posted: 2007-12-14 16:43 | 24 楼
    shumshum
    TVB剧集Fan
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[716]

請問一下樓主...我有一隻DVD-VR(用DVD錄影機錄嘅DVD+RW),我肯定錄影機已經錄咗嘢落去隻碟度,但係佢STOP RECORDING嘅時候出咗問題,而DVD錄影機又RECOVER唔到,搞到而家DVD錄影機同埋電腦都讀唔到,唔知有冇方法可以用電腦RECOVER番啲資料出嚟...我肯定隻碟係有資料喺入面架...唔知可唔可以RECOVER返呢?THX~~
    希望大家会支持我发片啦~~
    顶端 Posted: 2007-12-20 17:08 | 25 楼
    hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
    引用第25楼shumshum2007-12-20 17:08发表的:
    請問一下樓主...我有一隻DVD-VR(用DVD錄影機錄嘅DVD+RW),我肯定錄影機已經錄咗嘢落去隻碟度,但係佢STOP RECORDING嘅時候出咗問題,而DVD錄影機又RECOVER唔到,搞到而家DVD錄影機同埋電腦都讀唔到,唔知有冇方法可以用電腦RECOVER番啲資料出嚟...我肯定隻碟係有資料喺入面架...唔知可唔可以RECOVER返呢?THX~~

http://bbs.pcbeta.com/viewthread.php?tid=75031呢个网体下,下载距提供既软件试下得吾得啦,或者试埋CD DVD Diagnostic呢个软件啦,可以上www.xunlei.com下载,如果都吾得既话,吾排除系只碟既问题
    顶端 Posted: 2007-12-21 09:41 | 26 楼
    gcz6
    级别: 新人

多谢发贴的人[1]

请问我部机玩模拟城市5同埋使命召唤4,一阵就死机,唔知咩问题,部机上个月先装,显卡系迅景8600GT,应该冇问题呱?以你嘅经验你认为系咩问题,指教指教,唔该!
    顶端 Posted: 2007-12-21 22:22 | 27 楼
    hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
    引用第27楼gcz62007-12-21 22:22发表的:
    请问我部机玩模拟城市5同埋使命召唤4,一阵就死机,唔知咩问题,部机上个月先装,显卡系迅景8600GT,应该冇问题呱?以你嘅经验你认为系咩问题,指教指教,唔该!

系点既死机法先?系蓝屏死机定系个画面定住咗吾旭既死机先?蓝屏死机既话可能同D软件中既某D文件冲突,例如同驱动文件冲突,如果系画面定住死机既话,可能系显卡散热问题,或者CPU散热问题,既然你系新装机既,吾排除系装机员帮你装机果时,CPU风扇无压紧CPU,导致散热不良引起既,最后就系装个新版D既显卡驱动试下咯,上http://driver.zol.com.cn/detail/28/277117.shtml呢个网DOWN个新驱动啦,如果都吾得就卸咗个新驱动,装翻你显卡自带既驱动啦
    顶端 Posted: 2007-12-22 09:19 | 28 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[7316]

我噶電腦突然之間乜聲都無啦,點解吖

音箱沒有問題
    顶端 Posted: 2008-01-09 21:24 | 29 楼
    « 1 2345» Pages: ( 1/11 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区