«234 5 6789» Pages: ( 5/11 total )
本页主题: 电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) - 其他高手可以补我既短处,因为我都吾系万能,吾系咩问题都可以解决到,希望借助其他高手既知识一齐帮助别人 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

moonwalk
级别: 禁止发言

多谢发贴的人[2375]

Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

阿高手,请问一下我部电脑最近久不久开下开下就会出现黑屏无信号,主机开住就系睇唔到有画面。按重启无反应,一定要关闭拖板电源先可以正常开机。扫过无病毒。请问系乜嘢原因呢?多谢回答!
顶端 Posted: 2008-05-23 16:52 | 120 楼
Kelvin...^_^...
最緊要開心
级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

我電腦有一些零KB的文件﹐我自己唔可以刪徐﹐求救。
就系CAXXXXX﹐共九個。
光榮家族
顶端 Posted: 2008-05-27 00:25 | 121 楼
xl人造卫星
级别: 新人

多谢发贴的人[3]

我想问下点样可以将‘rmvb’D影视文件转换为类似DVD类型的影视文件
有无软件可以分割电影同合成电影
顶端 Posted: 2008-05-28 21:24 | 122 楼
wh1259

多谢发贴的人[2]

Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第72楼oxcows2008-03-26 18:13发表的:

机件老化,容易引起物理坏道,
做好心理准备吧~~~

说话又唔系敢讲,我细佬台机个硬盘新既时候都系敢响,到家阵都3年几了,都某事啊。
顶端 Posted: 2008-05-30 20:08 | 123 楼
luguizhi
粤语卡通猎手

多谢发贴的人[15]

阿高手,响鼠磨?我有野问啵。
顶端 Posted: 2008-05-30 20:18 | 124 楼
luguizhi
粤语卡通猎手

多谢发贴的人[15]

图片:
阿高手,呢排开PES2008出现甘嘅现象,请问有咩办法解决呢?
顶端 Posted: 2008-05-30 20:25 | 125 楼
ljc779

多谢发贴的人[0]

Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第3楼sammy仔2007-12-07 10:12发表的:
有问题。有咩系可以实现屏蔽局域网内电驴,BT , 迅雷, WEB迅雷流量或者端口的软件?

聚生网管
顶端 Posted: 2008-05-30 20:28 | 126 楼
hyw1984
级别: 普通人

多谢发贴的人[319]

Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第117楼aaa77845122008-05-19 20:41发表的:
我买左个电视卡~有定时开机噶~
但系个时间一关机超过几分钟~就会变为2005年1月1日00:00换左电池~改埋DEL入边个D都唔得~怎么办。。。

将电视卡换去第条插槽试下
顶端 Posted: 2008-06-03 21:01 | 127 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第118楼870902342008-05-21 14:13发表的:
点解我只驴仔至从5.19之来都成日连接5赌噶~~平时搜索果阵都讲连接5赌~~

用迅雷DOWN电驴既资源试下
顶端 Posted: 2008-06-03 21:03 | 128 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第119楼870902342008-05-21 14:21发表的:
我设置左迅雷下完野之后就用卡巴杀毒噶~~点解距下完之后一D反应无噶~~去自动检测到又讲未监测到杀毒软件~~高手如果你知道既话就发到我个邮箱啦[email protected]~~吾该晒

杀毒既路径有无选错阿?再吾系就卸咗距装其他咯
顶端 Posted: 2008-06-03 21:04 | 129 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第120楼moonwalk2008-05-23 16:52发表的:
阿高手,请问一下我部电脑最近久不久开下开下就会出现黑屏无信号,主机开住就系睇唔到有画面。按重启无反应,一定要关闭拖板电源先可以正常开机。扫过无病毒。请问系乜嘢原因呢?多谢回答!

换个拖板试下,检查下显卡同显示器既信号线(连接线)
顶端 Posted: 2008-06-03 21:07 | 130 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第121楼Kelvin...^_^...2008-05-27 00:25发表的:
我電腦有一些零KB的文件﹐我自己唔可以刪徐﹐求救。
就系CAXXXXX﹐共九個。

安全模式下删悟到咩????用冰刃体下得悟得咯
顶端 Posted: 2008-06-03 21:13 | 131 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第122楼xl人造卫星2008-05-28 21:24发表的:
我想问下点样可以将‘rmvb’D影视文件转换为类似DVD类型的影视文件
有无软件可以分割电影同合成电影

绘声绘影可能得,我未用过,吾多清楚,你可以试下,或者上www.crsky.com稳下啦
顶端 Posted: 2008-06-03 21:23 | 132 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第125楼luguizhi2008-05-30 20:25发表的:
阿高手,呢排开PES2008出现甘嘅现象,请问有咩办法解决呢?

重装都吾得?????如果都吾得就吾多清楚,无玩过PES系列游戏
顶端 Posted: 2008-06-03 21:25 | 133 楼
吖纯

多谢发贴的人[85]

呢次真系难到你啦~CPU断针开到机,但系心理问题想整下佢~广州边度有得整?大概几钱?
顶端 Posted: 2008-06-04 01:48 | 134 楼
hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
引用第134楼吖纯2008-06-04 01:48发表的:
呢次真系难到你啦~CPU断针开到机,但系心理问题想整下佢~广州边度有得整?大概几钱?

电脑城D人识整,收几钱就吾知,我未试过,每个地方既收费都吾同既
顶端 Posted: 2008-06-04 09:29 | 135 楼
吖纯

多谢发贴的人[85]

Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
引用第135楼hyw19842008-06-04 09:29发表的:

电脑城D人识整,收几钱就吾知,我未试过,每个地方既收费都吾同既

咁佢哋会唔会黑人噶~
顶端 Posted: 2008-06-04 14:09 | 136 楼
xjb23

多谢发贴的人[4]

咁佢哋会唔会黑人噶~
本帖最近评分记录:
  • 银纸:-5 | 操作人: 錺_錺① | 理由: 复制他人帖子当自己回复属于恶意灌水,希望下次悟好.
  • 顶端 Posted: 2008-06-04 14:54 | 137 楼

多谢发贴的人[0]

想问下`点解我BT下载断开网络``网卡换左`驱动都无使更新,下载速度我已经限制为200都系甘`其他下载都无问题,新机买番哩就已经系甘个咯,我系小白请楼主帮帮忙`
    顶端 Posted: 2008-06-07 16:39 | 138 楼
    最緊要開心

Quote:
    引用第131楼hyw19842008-06-03 05:13发表的:

安全模式下删悟到咩????用冰刃体下得悟得咯

得左,果然係高手,謝謝。        
    光榮家族
    顶端 Posted: 2008-06-08 13:32 | 139 楼
    hyw1984

多谢发贴的人[319]

Re:Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答

Quote:
    引用第136楼吖纯2008-06-04 14:09发表的:

咁佢哋会唔会黑人噶~

呢个世界虽然有奸商,但悟系好多啫,放心啦
    顶端 Posted: 2008-06-09 00:42 | 140 楼
    hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
    引用第138楼329072008-06-07 16:39发表的:
    想问下`点解我BT下载断开网络``网卡换左`驱动都无使更新,下载速度我已经限制为200都系甘`其他下载都无问题,新机买番哩就已经系甘个咯,我系小白请楼主帮帮忙`

你用咩软件BT先?一BT就断网阿??
    顶端 Posted: 2008-06-09 00:43 | 141 楼
    sai
    穷得只剩下钱!

多谢发贴的人[69]

请教一个问题:我台机一开得耐就乜都打唔开,任务管理器、属性、。。。总之乜都打唔开。要注销了先可以打开。 救命啊。
    顶端 Posted: 2008-06-09 12:48 | 142 楼
    qyyong159

多谢发贴的人[0]

高手们。我想换了CPU,
    但系我吾系好识电脑,
    点选合适噶CPU,
    同埋乜牌子好,
    最好就又便又靓。
    顶端 Posted: 2008-06-09 14:35 | 143 楼
    最緊要開心

高手,我既电脑尼排系甘治动restart, 吴之咩问题。
    我已经scan两次。求救。
    光榮家族
    顶端 Posted: 2008-06-10 10:00 | 144 楼
    hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
    引用第142楼sai2008-06-09 12:48发表的:
    请教一个问题:我台机一开得耐就乜都打唔开,任务管理器、属性、。。。总之乜都打唔开。要注销了先可以打开。 救命啊。

首先查下有无毒,第二个可能就系内存细,设大个虚拟内存啦,都吾得就重装下系统啦
    顶端 Posted: 2008-06-10 14:29 | 145 楼
    hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
    引用第143楼qyyong1592008-06-09 14:35发表的:
    高手们。我想换了CPU,
    但系我吾系好识电脑,
    点选合适噶CPU,
    同埋乜牌子好,
    最好就又便又靓。

都要体下你系咩主板先得,无咩野系又便又靓既,呢个世界无甘完美既野,哈哈,用Windows优化大师查下你系咩芯片组主板啦
    顶端 Posted: 2008-06-10 14:33 | 146 楼
    hyw1984

多谢发贴的人[319]

Quote:
    引用第144楼Kelvin...^_^...2008-06-10 10:00发表的:

可能硬件过热,注意下散热啦,或者干脆打开侧面板由距散热,摸下CPU上面既散热片系米好烫手,系就即系CPU风扇转速吾够快,加润滑油或者换把新既风扇,再加翻D硅脂落只CPU顶盖度啦,最后检查下主板既南、北桥芯片系米好死热,可以自己加风扇或者散热片落去既,仲可以体下主板有无电容爆浆等
    顶端 Posted: 2008-06-10 14:37 | 147 楼
    sai
    穷得只剩下钱!

多谢发贴的人[69]

Quote:
    引用第144楼Kelvin...^_^...2008-06-10 10:00发表的:

你台机用左耐唔耐啊,如果用得耐硬盘应该好乱了,整理一下碎片。
    顶端 Posted: 2008-06-10 20:04 | 148 楼
    qyyong159

多谢发贴的人[0]

Quote:
    引用第146楼hyw19842008-06-10 14:33发表的:

都要体下你系咩主板先得,无咩野系又便又靓既,呢个世界无甘完美既野,哈哈,用Windows优化大师查下你系咩芯片组主板啦

产品 P4M266A-8235
    芯片组 VIA VT8751 ProSavageDDR P4M266 System Controller

系米哩两个?
    顶端 Posted: 2008-06-10 22:59 | 149 楼
    «234 5 6789» Pages: ( 5/11 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区