本页主题: 429不一樣的...紀念日 - 短短長長淺淺深深絲絲點點輕輕重重甜甜酸酸苦苦棘棘 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

429不一樣的...紀念日 - 短短長長淺淺深深絲絲點點輕輕重重甜甜酸酸苦苦棘棘

每一年嘅4月29日對小7 仔嚟講都有一個特別意義...點解呀?!?因為4月29日就係我維持左7年初戀女朋友嘅生日...自從同佢分開左之後,每年哩個時候我都一定會張電話充滿電,準備好同佢傾一年比一年長,一年比一年好傾,一年比一年掛念嘅電話(或者過去只係我單方面對佢嘅思念)..... 6WV\}d:  
LAVAFlK5  
如何面對曾一起走過的日子... W)9K`hM6  
現在剩下我獨行,如何讓心聲一一講妳知!! MG[o%I96  
&Ts-a$Z7?S  
...但係,今年係佢同我曾經最好嘅兄弟結婚後第一個4月29日. O_$m!5ug  
}Mo=PWI1?  
大家覺得我應該計續送上/輸出我對佢嘅祝福,問後同関懷丫?!?定係算了吧!!應該從過去番返現實,從新好好過自己嘅生活,佢地結婚當日我都有去到,真係好衷心祝福佢地一切都順順利利可以白頭到老!!! @|<<H3I  
Xua+cVc\y  
我淨淨地諗左幾日,開始發覺自己唔係想像中咁燒灑,可能知道佢地終於結婚哩個消息嘅時候...深深呼出嗰一啖酸溜溜嘅大氣嘅同時盡量說服自己可能對我係一種遲來嘅解脫?!我意圍係,想係,好似係,或許係,未必係,不過...可惜唔係... !xP8# |1  
9&upu jVS  
短短的字句,長長的無言;淺淺的昐望,深深的記憶; TftHwe):V  
絲絲的往事,點點的滴滴;輕輕的語調,重重的打擊; $SM# < @  
甜甜的舊夢,酸酸的心情;苦苦的等待,棘棘的回憶. $tz; <M7B  
XID<(HBA"!  
聽日或者遲小小有時間再同大家分享一下,上個禮拜...我同佢講嗰個電話,到底講左d嘜鬼野?!?突然會令我對一個應該放低,意圍自己放低左嘅人有咁多感慨!!! Z^V6K3GSz-  
?dD&p8{  
煩惱的小7仔敬上
[ 此贴被gy77gy77在2008-05-05 19:46重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:50 | 操作人: bennypower | 理由: 原創文章
  • 「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2008-05-05 17:46 | [楼 主]
    肥牛肉
    信望愛
    级别: 普通人

多谢发贴的人[14159]

Re:429不一樣的...紀念日

算啦7仔!!! Ov#=]t5  
    点講都好;始終已經係人地老婆. 70lfb`  
    就算你点光明磊落都好,難保佢老公唔會亂諗. $t5 V=}m>  
    如果仲當佢地係朋友嘅話,咪默默祝福佢地囉. [! 'op0  
    I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2008-05-05 19:44 | 1 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:429不一樣的...紀念日

Quote:
    引用第1楼肥牛肉2008-05-05 19:44发表的: %?aS#4jI  
    算啦7仔!!! DAwqo.m  
    点講都好;始終已經係人地老婆. Yk42(!  
    就算你点光明磊落都好,難保佢老公唔會亂諗. mKT>,M  
    如果仲當佢地係朋友嘅話,咪默默祝福佢地囉. sz @p_Z/  
    A<\JQ  
    收到拿...牛大俠
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2008-05-05 19:48 | 2 楼
    Mao毛毛Mao
    他妻負我
    级别: 仙人

多谢发贴的人[642]

7仔....通街都有嘅傷感?...
    招婚....
    顶端 Posted: 2008-05-06 10:20 | 3 楼
    moonwalk
    级别: 禁止发言

多谢发贴的人[2375]

楼主住系旺角咩街吖?旺角系唔系好人玩空中飞人噶?上次我住过一晚君龙酒店,附近就有个妹妹仔深夜系高楼飞左落街了
    顶端 Posted: 2008-05-13 17:42 | 4 楼
    新月Moon
    级别: 圣人

多谢发贴的人[390]

放开D啦,她都系人地老婆咯,仲可以争取D乜野,有的只系回忆和朋友间的来往!
    顶端 Posted: 2008-05-14 00:03 | 5 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:Re:429不一樣的...紀念日

Quote:
    引用第4楼moonwalk2008-05-13 17:42发表的: XhdSFxW}  
    楼主住系旺角咩街吖?旺角系唔系好人玩空中飞人噶?上次我住过一晚君龙酒店,附近就有个妹妹仔深夜系高楼飞左落街了
    OG3/-K8R  
    朗豪坊附近,旺角應該話香港人間唔中就有D人睇唔開...可惜!可惜!!
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2008-05-14 00:40 | 6 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式