Kelvin...^_^...
最緊要開心
级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

聚会

琴日高中聚会,玩得幾開心。 ABx< Ep6  
f|v5i tO2  
自從大學畢業,好内沒試過三十幾人食飯唱K。 W u C2 LM  
}WowgY  
上一次聚会已經係2年前,時間過得好快。 xK*G'3Ge  
Vn=K5nm  
今次又見番好多好朋友,而且高中老師都響度。(小不免都係度講下耶稣) }1xD*[W  
D`Cy]j  
跟住影相,講笑同埋搶食野。 |o@xWs @m  
w@![rH6~F  
食飯前有三十幾人,食完飯就走0左一半。 `4SwdW n  
?&`PN<~2z  
剩低既繼續唱K,然後就開始遊戲。 g=gM}`X%  
< `Xt?K  
遊戲好簡單,玩反應, ]>9[}'u  
>Ut4INV  
先亂甘up一句,然後接下一個,如果下一個講唔同既野,就反彈。 )%+7"7.  
V}Ok>6(~  
輸佐老規矩,飲酒。 |e QwI&  
KgH_-REN  
有時講下講下好似傾計甘。 3>T2k }  
op2<~v 0?  
有0的朋友講教會0的野,有0的朋友人身攻擊。 Qi=pP/Y  
|j2$G~B6  
我0尼邊仲勁,個女仔對我講“你幾時娶我” ]/#3 P  
yI{4h $c  
搞到我曖左曖,比大家笑,之后仲有。。。。 . ),Fdrg  
9#>t% IF~  
結果玩到飲曬0的酒就散band。 ixvF `S9  
g`Kh&|GU  
下一次聚会唔知幾時,總結來講十分好開心。
光榮家族
顶端 Posted: 2008-10-18 21:23 | [楼 主]
最緊要開心

滑雪日記 - 完成

[hide=31] 今個禮拜十分刺激...好玩...和開心... 9<"l!noy  
hJ(S]1B~G  
原因當然就係滑雪。 U z MIm  
( Uk\O`)m  
可惜我邀請果個女仔沒去,唔係就可以博下朦... , h'omU7  
'e7;^s  
0lpUn74F  
s5oU  
II(P  
開個玩笑0者。 (&qjY I  
C oO0~q  
Kk/cI6`W  
而傢講番呢幾日情況先: \`YV)"y" ~  
7niI65  
首先,我記得係禮拜四晚上, Pol c.  
3Oe\l[?$;  
我和另外兩個朋友開車先上去玩,(3個鈡好耐) ''B}^yKEW  
&MGM9 zm-]  
跟住去朋友屋K住左一晚。(還有8個朋友明天晚上到) k#<Y2FJa  
FMAt6HfU  
我地3個人第2朝哪哪聲去食麥儅勞,跟住就去玩啦。 4z,n:>oH  
=T|m#*{.L  
雪靴係超重既,著0左落去行動非常緩慢。 f/g-b]0  
%~qY\>  
大家應該知道滑雪有唔同既難度(新手,green, blue, black, and double black) &(A'uX.>pr  
                                難度 (1   ,   3   ,8     ,   9   ,       10) HeM-  
第一日真係辛苦, 因爲差唔多兩年沒玩,所以開始就跌到趴街。 c 4L++ u#  
CDWchY  
不過跌得越重就學得越快。 ;V4f6[<]'z  
;h7O_|<%  
緑色同藍色難度係完全唔一樣,因爲藍色係山頂,好高啊 <*DP G\6Ma  
oqy}?<SQ  
緑色係小兒科,瑪瑪地高啦。 NV9H"fI  
G":u::hR  
double black 本人覺得好恐佈,唔係!係超級恐 -怖!!! d7v_>  
x$24Nc1a'  
我玩藍色既時候, 都會經過double black, 可惜我沒勇氣玩。 I=}R Z9  
T :X A  
60-70度,點玩啊!嚇死人。 X=pPkgW  
]D|Hq4ug  
如果我玩一個禮拜,我應該可以向double black挑戰。 GD }i=TK  
{_]<mwd  
不過連續玩一個禮拜會殘廢架,兩日已經痛到我屁股開花,腳步浮浮。 Y!AQ7F  
7)y +QU]  
再玩落去就對自己殘忍,身體會承受唔住。 ]f3R;d  
yUu+68Z6  
第一天我經已跌左好多次, 又試過被人撞到飛起,亦都試過累人跌倒。 4 UnN~  
X8( WsN  
每當嚴重跌倒真係好傷架,要休息幾分鈡才可以動。  Ml9  
u$mp%d8  
第一日比較傻,由難玩到易,結果極度疲累。 SgY\h{{sP  
sQ%gf  
大概玩7個鈡吧,番到去即刻沖涼訓教。 1#^r5E4  
iPt{v5}]  
深夜12點,其他朋友殺到,有條友仔係度扮鬼,搞到訓唔到。 w-?Cg8bq<  
4GqE%n+ta~  
儅人多既時候,真係吵到拆天。好在沒玩遊戲,係就辛苦啦。 LArfX,x3i  
 ~b LhI  
第2日儅我起身的時候,雙腳好痛啊,累係肯定傢啦, gR8vF  
fnudu0k  
但係連8月15都開花,非常可憐。 nWv6I&  
zNJ-JIo%  
今次總共11條友仔,好玩好多。 =idZvD  
2f.4P]s`T  
不過當中有一個女仔第一次滑雪,拒好緊張。 F[==vte|  
'A9U[|  
我見到距可以回憶起我以前既第一次, is}Y+^j.  
v6+<F;G3y>  
就是控制吾到自己,係甘跌。 f`8mES'gc8  
pn4~?Aua0/  
呢個小妹妹上佐來,係我扶拒落去傢。 gD/% l[  
kS$m$ D  
原本有其它兩個女仔保護住拒,不過玩下玩下就去佐玩緑色。 %Dm:|><V$b  
)>rHM6-W  
結果我用左半個鈡帶拒落來,呢D麽叫英雄救美lor。 kK$*,]iCp  
t+Hx&_pMj  
通常英雄救美都沒得玩,所以我帶佐拒落去叫拒自己學,還有一個女仔陪拒。 VNWa3`w  
g'1ASMuR  
我都知道衰傢啦,但係我想繼續進步,因爲下一次我想玩黑色.(black diamond) x>~.cey  
A0 1 D-)  
跟住我去佐緑色會合其他朋友玩。 ^Ts8nOGMh  
8S7 YVsDz"  
大概一段時間之後大家全部又回到原點一起玩,多人玩既時候縂係比較開心D。 .?p\= C@C+  
ELQc: t -2  
哈哈,我當時好象又進步了。 vP{;'R  
\t@4)+s/)  
我地當中有兩個好厲害的高手,真係好強。 hZNA I  
lF.y Q  
又過佐一陣, 大家全部一齊玩緑色。 :_"%o=  
"N*i!h  
其實緑色對於新手來講係比較困難的。 c %.v I  
Ld3!2g2y7&  
原本大家玩得興致勃勃的,可惜第一次玩滑雪既妹妹仔哭了。 B5fF\N^  
mL[Y{t#N  
大概係因爲比較高吧,所以怕怕。 \Yd 0oe82  
Bwg\_:vq  
這次係另外一個朋友幫拒落去。(我仲未夠穩) _f@, >l  
&%`Y>\@f  
我係最後一個落架,因爲要觀察環境阿。 !`EhVV8u-_  
$yg=tWk  
拒落佐去0咸得仲勁,但是覺得拒好幸福。 &[|P/gj#>  
*;y n_zg  
全部人一起安慰拒,場面非常溫興啊。 hz~jyH.h_  
LX_{39?<{  
跟住一半人陪住拒。 bjYaJtn  
2%(RB4+  
我地成斑男既走去山頂玩,我玩的時候都心驚驚。 =F rbhh57  
o:"^@3  
累死我。。。好長啊。(山頂碼) j: /cJt  
!_SIq`5]@  
玩兩日極傷身体。 58H%#3Fy  
+F3`?6UXz  
儅我地玩完之后,就去佐食自助餐,成斑人好似餓鬼甘。 kw.IVz<  
}MV=I$S2U  
然後就番去休息。 R x.]m0  
a#G]5T Z  
十分悲慘阿,幾個人沖完涼之后就某熱水, -!b@\=  
N"wp2w  
結果一半人要沖凍水涼,陰工。 U?d4 ^  
iu(+ N~  
到最後我地玩遊戲-估歌仔。 b&1-tYV  
j}$Up7pW  
大概係甘啦。  ~ok i s  
:[ AP^  
第3日就係shopping.[/hide]
[ 此贴被Kelvin...^_^...在2009-06-03 03:17重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:17 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: 点虫虫 | 理由: 你就好啦
  • 光榮家族
    顶端 Posted: 2008-12-29 13:06 | 1 楼
    最緊要開心

4月27號日記 *b >hZkObn  
    2>bV+[@B  
    今晚睡不了, 因爲想到一個計劃。 gYy9N=f+  
    J$Qm:DC5  
    呢個plan可能會令我事業好成功, /K@{(=n  
    xFY< ns  
    也 會令我認識好多新朋友。 c&JYbq  
    wuQ>|\Zs  
    但是不知會行得通嗎? k;9"L90  
    s"solPw  
    我相信我計劃會成功, 同時亦都可以試下自己的眼光。 ) "o+wSI1  
    \"u3 x.!  
    希望晤會一敗徒地。 "=B O,see9  
    4 : <=%d  
    如果成功既話我會捐錢俾藍調,畢竟不知不覺間喜歡呢度。 6b8@6;&LI  
    /-W-MP=Wd  
    今天經已試過, example 一蚊又係捐...一百元又係捐.. >.-$?2  
    K9J"Q4pEC  
    應承大家我會捐個永久vip做。 4JD 8w3u/  
    V ^U1o[`  
    我要放棄我的旅行,6月30號就知結果。 23;e/Qr  
    U5z}i^8a  
    大家祝我成功吧! OLdD3OI  
    i;Y@>-[e<  
    Kelvin
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-04-27 21:20 | 2 楼
    最緊要開心

4月28號 ;|Z;YK@20  
    @-ma_0cZQ  
    記住一定要奮鬥下去, g}-Ch#  
    OZ$"P<X_"  
    打拼,才會走出難關。 kH43 T  
    WSY&\8   
    面對它,克服它。 `>q|_w \e  
    R "&(Ae?LR  
    希望自己可以做到。
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-04-28 20:10 | 3 楼
    最緊要開心

[hide=32] 6月2號 6rnehv!p  
    Ohm>^N;  
    終於我鼓起最大的勇氣, J L9d&7-  
    t|X |67W  
    把以前女友的msn id 刪掉。 !_`T8pJ`  
    ,qRSB>5c  
    既然大家以後都唔再講野, O8+[ )+6^  
    {1GW,T!#  
    又何必再keep住呢。 s'^zudx  
    a.5s5g)8  
    你唔捨得delete我, ~PNO|]8j  
    X*~NE\  
    讓我來吧。 I_yIVw;  
    G5Ci"0  
    其實我都唔捨得你。 1>*]jj}  
    |zu>G9m  
    希望你快快樂樂吧。[/hide]
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-06-03 19:21 | 4 楼
    最緊要開心

6月13號 Yi[dS`,d  
    ;f-|rC_"  
    My heart already fell to Elim, JXeqVKF  
    @2_s;!K  
    第一次candle light個晚的確令人非常感動, co3H=#2a  
    x 0  
    第二次還好,I love the birthday cake from dinner. F$ .j|C1a  
    Snt=Hil`  
    最深刻是我被Theresa完完全全騙了。 JMOP/]%D  
    F!>K8q  
    當然不止這樣,大家無時無刻問候LinLIN, nRQIrUNq  
    w c%  
    為Jason禱告,這一點也令我十分感動。 ~,e!t.339  
    >B~jPU  
    >V(2Ke Y  
    Happy birthday to Allen!!! SEchF"KJQF  
    ~+>M,LfK  
    We have birthday on the same day, LbR/it'}  
    <J-OwO a-1  
    he is on the first floor and I am on the second floor, haha. ?<frU ,{  
    z K8#gif@  
    特別要多謝Hanson, 沒有他都搞不成唱K了。 @\l> <R9V  
    5 J|;RtcR  
    雖然今次有十個八個沒有來, dr6 dK  
    F'CUkVC0~P  
    但是我依然相信還有30人在我這裡,所以好開心。 `^J~^Z7Y-  
    A?}OOjA  
    還有一些老朋友都來了,正!!! >KY\Bx  
    wI}'wALhA  
    如果有些朋友我沒有招呼,先說聲不好意思。 [bPE?_a,  
    N/?Ms rZw  
    有今次的經驗,下一次再多既朋友我都可以應付。 _R(5?rG,  
    n'*Ljp  
    At last, I threw up eventually after 3:00am. @?]-5~3;  
    C6"!'6 W  
    這樣總算和大家有個交待。 h.=B!wKK  
    lIjHd#q-C  
    仲有,好明顯這一次還沒有夠盡興,希望大家不要介意。 el|t6ZT*  
    j|G-9E  
    仲有,唱不到歌的朋友sorry啊。 f!$J_dz  
    S ,(@Q~  
    仲有,仲有,once again thank Hanson and Katherine Ho. 4}LF>_+=  
    bOz\-=au  
    仲有,仲有,仲有,thank for friends that came for my birthday...^_^...
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-06-17 15:52 | 5 楼
    最緊要開心

7月9號的心情 jATU b-  
    J$I1 *~I4v  
    今天也就像平時一樣工作, o mjLQp[%  
    C]=E$^ |{  
    都是對着各種各樣的客人。 Ba+OoS  
    >Au<y,Tw  
    每天都想住怎樣過得開心一點, 5ZKnxEW,(  
    = -VV`  
    怎樣幫公司有好一點的表現。 ;W+-x] O  
    17i^|&J6}:  
    和新同事關係還好,畢竟是新轉過來的, ; %Da {  
    `X^e}EGWu  
    其實都已經一個月多了。 \34|9#*z-  
    )(L&+DDy  
    今天臨走的時候發覺有個同事爲什麽不見了? \ QMSka>  
    4a @iR2e  
    明明他今天應該是最後一個放工的, sMS`-,37u  
    -mkync3  
    這麽早就走了,奇怪? H);'\]_'x  
    Q~@8t"P  
    儅我做完所有工作的時候, 令外一個同事走過來說: )[K3p{4  
     (KQt%]  
    Jeff 被炒了, 我好震驚!!! 爲何這麽突然? }1W$9\%  
    rOD KM-7+  
    原來每天你對住的人是最容易影響你心情的人。 v4zd x)  
    >Qx#2x+  
    說真的,我心情非常低落。 LuqaGy}>-  
    kxmS   
    原本想着玩完game就睡了,因爲沒有心情嘛。 jF;4 8g@^  
    Ii,:+o%  
    然後無無聊聊看了MJ兩個跳舞video, j&Aq^aI  
    \;6F-0  
    心情總算好一些。 +i>q;=~  
    h[8y$.YsC  
    到最後就寫了這一篇日記...  j%}Jl  
    J9 =gv0  
    現在都不明白自己的心情, @ tIB'|O  
    "n6Y^  
    感覺十分古怪,我都不知道怎形容我的心情。
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-07-17 17:48 | 6 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式