本页主题: sorry啊,系我忽略左你 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

sorry啊,系我忽略左你

2009.6.26下午 M \ :"~XW  
h-z%C6  
  我坐系公司,对住部电脑,突然间好挂住我班姐妹,好想稳人陪我倾计,陪我吃饭,陪住我,陪住我,陪住我,俾我挨下,好攰啊,再无地方挨,我林我会跌亲噶啦.... ^AovkK(p  
>g5T;NgH9  
    摞起电话,拨一d好熟悉噶电话号码,拨通后,无两句,挂了,因为对方忙紧,我都唔方便讲d咩也 ,系Q到再稳个好朋友倾计,无讲两句 ,都唔想讲啦 ,因为安慰噶说话都系果几句, 突然间觉得自己好渺小啊 ,以前成日觉得好多好朋友噶我 ,突然间觉得自己好可笑啊, 原来无乜几个噶咋 ,罗起手机 ,查下电话簿 一个一个甘睇 , 见到识得好多年好朋友噶名, 但是无动力打 ,因为我知道无咩人会理解到此时此刻我噶心情 ,我一直都希望可以利用我解除你地噶唔开心, 你地噶烦恼 ,但系呢个时候我又点忍心比多一份烦恼比我心爱噶朋友仔呢? .a 'ETNY:>  
~*66 3pA  
  天好黑啊 ,雨哗啦啦甘落, 同事话系暴雨啊 ,我望住我同事, 我话我五想翻屋企啊 ,不如出去吃罗, 他话好啊 , 果一刻 ,我终于知道咩叫做“远水救唔到近火” ,最终。。。。。。。。陪住我噶唔系你地 。。。心情变得雪上加霜 但是我应该体谅噶 ,因为世界不是为我一个人而转动噶! B ]|5?QP-  
~0VwF  
  我写呢篇日志 ,希望要记住呢一刻 ,因为我以后即将要靠自己面对呢一刻 ,我要习惯一个无助噶我, 一个似小朋友唔想翻屋企噶我 ,一个甘无幽默细胞噶我 ,一个灰色噶我 , 一个个......从来唔似我噶我......... NUi{!<  
5A0K V7N5  
========================================== nG&w0de<>  
/ e~  
上边既呢篇日记,唔系我写既。当然,距既心情,我好明白,好了解。而果晚,我约左帮朋友食饭。其实我有谂过要推左帮朋友,好好咁陪住阿be,但系距后来放弃左搵我,而选择左另一个同事。当我睇到呢篇野既时候,我d眼泪系咁流出黎,sorry啊,如果我当晚推左d朋友,陪住你,你就唔会有咁惘然,系家姐做得唔够好。令你受到寂寥以及无助既伤害。 6LSPPMM  
9`LU=Xv/  
  呢d嘢曾经都系我既写照,经过千锤百炼,我已经习惯乜嘢都靠自己,习惯唔再依赖人,其实甘样更加孤寂。一个人过日子,其实都想有人陪驾,不过有人陪既时候又想快d得返自己一个人。呢d其实究竟系乜嘢心态?怕孤寂,但系更怕热闹。
本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: gy77gy77 | 理由:
  • 银纸:2 | 操作人: Mc.大儍儍 | 理由:
  • 本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-06-30 15:26 | [楼 主]
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6997]

嗯,我明噶喇``五会怪你噶..

.....................
    顶端 Posted: 2009-06-30 17:03 | 1 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第1楼Mc.大醜醜2009-06-30 09:03发表的: ^ * RmT  
    嗯,我明噶喇``五会怪你噶..
    uYF_sf  
    H;|^z@RB<  
    aabnlOVw  
    乜你系我妹咩? "J$vt`  
    ^,@Rd\q  
    几时既事啊?点解我唔知道架??? .Q4EmpByCg  
    flnoK%wi  
    `O-$qT, _  
    老豆,你又话冇私生女既?点解会有多个妹架?
    本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-06-30 17:10 | 2 楼
    Kelvin...^_^...
    最緊要開心
    级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

http://www.youtube.com/watch?v=zZc6VZmbkJU&feature=related "xi)GH]H_  
    <T,vIXwu+  
    幫我送給你妹妹。
    光榮家族
    顶端 Posted: 2009-06-30 17:20 | 3 楼
    龍④爺
    四爷
    级别: 普通人

多谢发贴的人[564]

当你经历过.体会到.你就会明白得到. VE`5bD+%e  
    KC[ql}JP  
    凡事都上心一D。用心去体会。就会慢慢学识人情世故同眯感受到别人既心境。
    顶端 Posted: 2009-06-30 17:34 | 4 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

Quote:
    引用第2楼芝麻糊2009-06-30 09:10发表的: &Op_!]8`U  
    }6*+>?  
    o$)pJ#";F  
    7o_1PwKS6  
    乜你系我妹咩? G:7HL5u  
    ry)g<OA  
    .......
    ?Z 9C}t]  
    pnl7a$z  
    Uus%1hC%a  
    你又无话系你妹

顶端 Posted: 2009-06-30 21:47 | 5 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

多谢发贴的人[27339]

優秀文章裡嘅優秀句子:怕孤寂但系更怕热闹
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-07-01 03:02 | 6 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Re:标题: sorry啊系我忽略左你 bvn%E H  
    <5@VFRjc  
    粗口妹 Rn?Yz^ 1q  
    jR1t&UD3Y  
    算喇 下次唔好喇
    顶端 Posted: 2009-07-01 04:31 | 7 楼
    moonwalk
    级别: 禁止发言

多谢发贴的人[2375]

虫虫姐 仲未有斩获吖?  
    顶端 Posted: 2009-07-01 05:07 | 8 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第7楼gy77gy772009-06-30 20:31发表的: Q H>e_  
    Re:标题: sorry啊系我忽略左你 [k~}Fe) x  
    <ztcCRov  
    粗口妹 sh#hDU/</  
    ) t#>fnN  
    算喇 下次唔好喇
    pZxuV(QP`  
    o|en"?4  
    s2Rg-:7  
    关你鬼事啊???!!!
    顶端 Posted: 2009-07-01 07:48 | 9 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

Quote:
    引用第9楼芝麻糊2009-06-30 23:48发表的: 2%Mgg,/~  
    $eu-8E'  
    aam6R/4  
    [,a2A  
    关你鬼事啊???!!!
    alp}p  
    >OxSrc@A  
    w}rsboU  
    好,我又学咗一句...

顶端 Posted: 2009-07-01 08:05 | 10 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第10楼Mc.大醜醜2009-07-01 00:05发表的: nj4G8/U-q  
    JwNB)e D  
    M5Q7izM  
    zgn~UC6&  
    好,我又学咗一句...
    V;IV2HT0J"  
    _&R lR  
    &YOks.k  
    交学费吖唔该~
    顶端 Posted: 2009-07-01 08:40 | 11 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

Quote:
    引用第11楼芝麻糊2009-07-01 00:40发表的: n6C]JWG\/U  
    Wi2Tg^  
    > }fw7X  
    GX#SCZ&}C  
    交学费吖唔该~
    y!u=]BE  
    * LOUf7`  
    (iJ9ekB  
    关你鬼事啊

顶端 Posted: 2009-07-01 08:45 | 12 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
    引用第12楼Mc.大醜醜2009-07-01 00:45发表的: nm#,oX2C  
    <5E: ,<  
    Nv5)A=6#AA  
    b]6@ O8  
    关你鬼事啊
    7'zXf)!  
    <44A*ux  
    I%M"I0FV  
    你好野,你叻,你巴闭
    顶端 Posted: 2009-07-01 08:54 | 13 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

Quote:
    引用第13楼芝麻糊2009-07-01 00:54发表的: >/.w80<'  
    N;S1s0FN  
    m[DCA\M o@  
    B+2E IaI  
    你好野,你叻,你巴闭
    .R]DT5  
    6~^ M<E  
    p(6KJK\  
    咬我无囖?

顶端 Posted: 2009-07-01 09:07 | 14 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第9楼芝麻糊2009-06-30 23:48发表的: xmi@ XL@t  
    4'5|YGQj  
    nc^ DFP  
    iAo/Dnp2J  
    关你鬼事啊???!!!
    >%H(0G#X  
    l5/gM[0_ 7  
    粗口妹發火 飛同小可
    顶端 Posted: 2009-07-01 09:38 | 15 楼
    山风流水

多谢发贴的人[11417]

我系凑热闹 享受孤寂
    也可以清心
    可以清心也
    以清心也可
    清心也可以
    心也可以清
    顶端 Posted: 2009-07-02 06:35 | 16 楼
    yue8981
    级别: 新人

多谢发贴的人[0]

明白!!!!!!!!
    顶端 Posted: 2009-07-06 04:58 | 17 楼
    彩雲追月
    不及閣主人
    级别: 强人

多谢发贴的人[109]

珍惜眼前人,几时都系。
    Life as if The Paradise were on This Earth.
    顶端 Posted: 2009-07-06 16:49 | 18 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式