本页主题: 前女友噶一些情......一些事..... 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

token8848
级别: 新人

多谢发贴的人[7]

前女友噶一些情......一些事.....

我系今年噶高中毕业生. }*S`1IWMj  
响高中呢几年里面. tJ .Ln  
我同一个女仔拍拖了. iUs_)1  
双方都非常之爱对方. 7>h(M+ /  
系一场刻骨铭心的爱. FiSx"o  
不过可能系遇着高考. J> "qeR /  
@"H7Q1Hg!*  
佢响高考之后同我讲. g_rk_4]  
话佢唔想再拖落去了. (\nEU! Y  
我尝试挽回. bXA%|7*  
佢坚持. sRZ?Ilua6  
感我唯有尊重佢噶意见. ~[=d{M!$W  
D=K{(0{"/,  
高考完之后噶今日. \-sW>LIA  
岩岩好系一个月. >">Xd@Wk  
双方响呢个月内. *P|~v Cnr  
好少联络. P9 y+rF.  
9@}5FoX"  
就响琴晚. gf}*}8D  
佢QQ度聊我倾计. Wiw~oXo  
然后扯话题从大家未来噶规划扯到近况. MI- S}Qoe  
佢同我讲. lbPn<  
呢个月里面. v+o6ZNX  
同过两个男仔一齐. nJ$2RN  
}2S)CL=  
首先同A男(我校某比较顺眼的男生) {R"mvB`  
貌似唱K识. Ai)>ot  
不久后,佢就上佐A男屋企. DK20}&RQ  
跟住something. QEMT'Cs  
后来冇咩结果. ev4_}!  
(我唔知呢个something代表系乜嘢.但系大概都可以估计到) *9|p}q9n  
9W, %[  
然后. Q pIec\a+  
就同高中同佢一个班噶B男. +hX =  
拍拖. HU$]o N  
但系佢话佢同B男只出离玩过3日. bjI3xAs~  
然后响今个月7号散... ?H>^X)Ph  
~NLthZ (O  
我唔知点解佢会突然间变成咁. ?zfm"o  
以前同我一起噶时候. #m;o)KkH$r  
佢唔系咁噶... X N{WxcZ  
点解... CugZ!>;^  
会突然变得感随便... E~VV19Bv]/  
N1$PW~)Y  
1K(mdL{m5  
我问佢点解. f '*/IG  
佢话: (?TK P 7  
"就当系短暂噶疯狂  Frz  
而且. ].2t7{64  
可以忘却失恋的痛苦" k~I]Y,  
$zF%F.rln  
而且... r4<As`&  
佢话佢呢个月噶心情好"黑" 7SNdC8GZ~  
跟住将自己手指甲全部油黑. lBm`W]3T  
D衫着黑色... vif)g6,  
K;w2qc.+  
从我(男仔角度)黎谂 x-W~&`UU  
我觉得佢感样唔自爱自惜噶行为... |Y?<58[!)  
真系好傻... TL)7X.1'L  
我虽然同佢散佐... n5;@}Rai  
但系心里面... 1hSV/%v_  
系好为佢心痛... pvb&vtp  
l<+PA$+}}  
而且  ^ b5+A6?  
佢今次高考虽然考得唔差. K5`*Y@  
但系报志愿噶方面冇报好. 7>MG8pf3a  
一本...失利... p]y.N) a  
二A...失利... n;=FD;}j+  
佢同我讲... "v0bdaQH3  
话要翻去高中. H2[0@|<<  
复读... y?r`[{L(lA  
5Zhl@v,L%  
0'A"]6  
虽然... l+y;>21sTu  
我地已经散佐... 7p!f+\kM  
但系我真系好想在一个月之前按住佢. rZB='(?  
如果我可以早知到噶话... bnvY2-O6  
我真系噔佢心痛... $A,YQH+  
:,qvqh][  
唔知大家睇完... ]i,o+xBKH  
对我或者对佢. ^A\(M%*F  
有乜嘢睇法... Jh%SenP_oP  
或者留下感想... m-~3c]pA  
或留下我可以如何帮佢噶方法. +CSv@ />3  
万分感谢 |Axbx?  
tD#)  
mb3aUFxA;  
[mp3]http://www.wtyz.net/sourcefile/0/0/7/7975.mp3[/mp3]
[ 此贴被芝麻糊在2009-07-18 13:48重新编辑 ]
顶端 Posted: 2009-07-18 07:57 | [楼 主]
山风流水
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[11417]

唸开D啦 |lOH PA  
kF lq@['U  
如果系你嘅初恋 你就系觉得自己唔抵 L`Lro:E?kL  
B~oc.s g  
同个女仔冇关 ,Mp/Y>f  
mPy=,xYyC  
}x^q?;7xW  
也可以清心
可以清心也
以清心也可
清心也可以
心也可以清
顶端 Posted: 2009-07-18 08:07 | 1 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

比心機讀飽書先諗囉
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2009-07-18 09:50 | 2 楼
xjb

多谢发贴的人[3730]

Quote:
引用第2楼gy77gy772009-07-18 01:50发表的: 7q2G/_  
比心機讀飽書先諗囉
{s8 v0~  
hx4X#_)v  
7仔讲得岩
顶端 Posted: 2009-07-18 17:37 | 3 楼
Kelvin...^_^...
最緊要開心
级别: 论坛巡警

多谢发贴的人[4878]

她想瘋狂,你管不了.
光榮家族
顶端 Posted: 2009-07-18 19:59 | 4 楼
彩雲追月
不及閣主人
级别: 强人

多谢发贴的人[109]

大丈夫何患无妻,或者多年之后谂番转头,得啖笑。
Life as if The Paradise were on This Earth.
顶端 Posted: 2009-07-18 20:49 | 5 楼
佢得你都得
级别: 普通人

多谢发贴的人[144]

复读好大机会系浪费多一年的青春,高考成绩如何都好点都需要接受。最重要系大学愿意努力。 T d E.e(  
着衫全黑,化装又黑好明显她的心情非常灰。如果你想沟番她米多D陪她同埋多D同她倾计咯。 _$g2;X >  
有机会就多D鼓励她,暂下她,比少少支持她。等她重拾番自信,积极面对接下来的生活。 p$mx  
假如,你唔介意她疯狂的过去。你就主动D只要假日就约她出下街玩下。为了开学有充裕的资金,可以考虑下游说她一齐做暑期工,稳少少钱升大学的时候用。
最无用的男人,莫过于敢怒不敢言
顶端 Posted: 2009-07-20 01:07 | 6 楼
yiyo23

多谢发贴的人[0]

男人系米总系揽住一个,心又林住另一个,分左手仲好似好关心女人,会另距觉得你系度可怜距
顶端 Posted: 2009-08-04 03:57 | 7 楼
ruanjiamin
民←所未ё民

多谢发贴的人[228]

fan黎嘎嘛
顶端 Posted: 2009-08-05 00:25 | 8 楼
农村小孩子

多谢发贴的人[73]

你~只需要往前想,往前看,往前走。过去的由它去,过去的由它记忆中,不需要介怀,不需要回头。过去的朋友可作为朋友,可关心,但不必沉沦。人,每个人都有自己的生活,自己的逻辑。路是自己选,幸福可掌握自己手。。
顶端 Posted: 2009-08-05 02:15 | 9 楼
beautiful

多谢发贴的人[14]

又长气 又啰嗦,冇眼睇 听双低
顶端 Posted: 2009-08-06 02:13 | 10 楼
hao2382000

多谢发贴的人[0]

未试过失恋的点叫做拍过拖呢,何况你地呢的系"书包拖",毕业代表着分手,除左同学之间友情仲可以维系,个的什么山盟海誓都会全部消失的了.
顶端 Posted: 2009-09-07 23:11 | 11 楼
傻哥
中流砥柱剑走偏锋
级别: 仙人

多谢发贴的人[3065]

总要在雨天,逃避某段从前,但雨点偏偏促使这样遇见
顶端 Posted: 2009-09-08 02:52 | 12 楼
肥牛肉
信望愛

多谢发贴的人[14159]

早散早着! !l(O$T9 T  
比心機讀書啦细路!
I see,I go,I conquer.
顶端 Posted: 2009-09-08 03:05 | 13 楼
累斗累
酒精能清醒
级别: 圣人

多谢发贴的人[1762]

女人 hFQ*50n}  
不要太在意 ^b;3Jj  
男人还是事业重要
我发现饮佐酒会比没饮酒清醒
顶端 Posted: 2009-09-17 18:52 | 14 楼
蝦子餅
傻Ed

多谢发贴的人[43]

過去左既就由距過去..... hU~up a<dD  
oG$OZTc  
無乜必要再望番轉頭咯.....計劃下自己將來既野好過啦.... N0V`xrS  
g9.y`o}c  
既然當初決定左甘做....依家林乜都於事無補.....
顶端 Posted: 2009-09-17 20:19 | 15 楼
happyboy

多谢发贴的人[0]

那个女!同你甘好都吾比你XX!比人地就一个月都吾够就XX!比返你都不要要啦!比心机读书啦!
顶端 Posted: 2009-10-08 22:21 | 16 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式