本页主题: 「Lady」隔别一年终于录咗新翻唱歌曲喇!!!~ 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

wIndyLam
级别: 普通人

多谢发贴的人[334]

「Lady」隔别一年终于录咗新翻唱歌曲喇!!!~

<BE TRUE> hB{jUP) ";  
S*yjee<@  
录做左将近10次,先完工的!~ 真系录到我口水都干了!~~ E!S 78 z:  
W456!OHa  
大家可以到以下网址收听. ,@5I:X!rR  
-_$$ Te  
觉得我唱得OK既朋友就帮我加鲜花喇!~ Thank you~ =-p$jXVW%  
vm>b m  
http://www.yyfc.com/play.aspx?reg_id=1043625&song_id=3929864&type=4
本帖最近评分记录:
  • 银纸:1 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由: 麻煩你用wma格式重新上傳一次~thank u~
  • 微博:weibo.com/windy620
    顶端 Posted: 2010-01-10 01:44 | [楼 主]
    火炉
    从逆境中走出来
    级别: 圣人

多谢发贴的人[385]

都可以啊~
    顶端 Posted: 2010-02-05 23:46 | 1 楼
    wIndyLam
    级别: 普通人

多谢发贴的人[334]

Quote:
    引用第1楼火炉2010-02-05 23:46发表的: io-![^{  
    都可以啊~
    qfMo7e@6*  
    B=^)Ub5'  
    e3nYbWBy]  
    谢谢!~
    微博:weibo.com/windy620
    顶端 Posted: 2010-02-24 15:29 | 2 楼
    切·格瓦拉
    级别: 新人

多谢发贴的人[1]

伴奏有回音呀,同埋前面嘅果段独白同你后面入歌都几fit,不过就真系好live feel咯 F|e1"PkeoA  
    效果一般,唱得唔错。加油
    顶端 Posted: 2010-03-12 18:52 | 3 楼
    切·格瓦拉
    级别: 新人

多谢发贴的人[1]

听多一次之后,比多2个建议你,一个就系要跟住伴奏个beat嚟唱,好明显你唱嘅时候几乎唔对beat,时快时慢,呢个系硬伤,一个人唱歌连beat都跟唔上,唱得几好都系假。第二个就系你低音部分处理要圆滑啲,呢首歌你低音好涩,低音系要共振出嚟效果至正。
    顶端 Posted: 2010-03-12 18:57 | 4 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 蓝调俱乐部