« 1 2» Pages: ( 1/2 total )
本页主题: 短篇笑話10則 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

tiffanykk
語無倫次のTT
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[7316]

短篇笑話10則

(1)檢控官:你點解要強姦自己妻子既屍體咁冷血? wHx1CXC  
被告:我點知佢死左者,佢不嬲都係咁無反應架啦! ?Q]&d!U Cs  
(2) 兩個細佬傾偈: &g\D-At  
A說:我地全家都好鍾意動物,媽咪鍾意貓,阿哥鍾意狗,家姐鍾意小白兔。 4IG'T m  
B說:咁你阿爸呢? U*(m'Ea  
A說:佢鍾意狐狸精。 QG4#E$ c  
(3) 老婆:點解我次次係屋企唱親卡拉OK,你就走去露台食煙? _E{SGbCCi  
老公:妳唱到鬼殺咁嘈,費事D街坊以為我虐待緊你。 i(a2FKLy  
(4) 老公:唔好叫我洗碗得唔得啊? z5=&qo|f9l  
老婆:小小事就試到你,D碗一早洗左啦! A%"mySW  
老公:我係講笑咋,其實我好樂意做家務架! 15)=>=1mR.  
老婆:我都係講笑咋!D碗其實未洗。 yLW iY~Fd  
(5) 有人係地鐵站向職員投訴,有人唔俾佢上車,職員問邊個咁霸道? Y@Lv>p  
剛巧月台廣播響起:乘客請勿超越黃線 71z$a  
個人話:係佢啦,我唔過黃線點上車呀? ujXC#r&  
(6) 兒:媽,俾一百元我。 k =ru) _$2  
媽:唔得。 z%}^9  
兒:妳俾一百元我,我就話俾妳聽,今日阿爸同女傭講咩野。 P2_JS]>  
母一聽,連忙拿了一百元出來。 Aq^1(-g  
兒:阿爸說,別忘了燙衫。 51*o&:eim  
(7) 甲很迷信,凡事都要問風水先生。 S@k4k^Vg  
一日,牆忽然倒塌,把他壓著,他大叫救命。 #6 e  
他老婆說:老公,你忍耐一下,我現在去問風水先生,看今天宜不宜動土。 PxM]3Aoa  
(8) 媽咪:阿女,你唔好嘈啦! 0mF3Vs`-Q  
阿女唔聽話,繼續咁嘈。 Y`uL4)hR5  
媽咪:再嘈我困你入廁所,到時唔好求我。 A%Pjg1(uX  
阿女:到時你要去廁所,唔好求我。 zRx-xWo  
(9) 老婆:我地夜晚訓覺唔好熄燈,好不好? dWb XTG* 56IzL  
老公:好!不過你要應承我一件事! </5uB' B ^  
老婆:甚麼事? O7~Ok isLIfE>  
老公:訓覺時唔好落妝。 c]P`U(q9TV  
(10) 幼稚園老師教小朋友認識公雞: ' {5|[  
老師:哪一種動物有兩隻腳,每天太陽出來時會叫,而且叫到你起床為止? ^+Ie   
小朋友異口同聲大叫:媽媽!
本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: lld | 理由: 新张期间(7天)发贴另有特别奖励!
  • 顶端 Posted: 2006-12-31 22:22 | [楼 主]
    戰神1號
    文仔

多谢发贴的人[6327]

(9) 老婆:我地夜晚訓覺唔好熄燈,好不好? dWb 6"WR}S0o  
    老公:好!不過你要應承我一件事! ||hy+f[A  
    老婆:甚麼事? O7~Ok {y<[1Pms  
    老公:訓覺時唔好落妝 $1oU^V Y  
    哈哈~~~~

哆謝маtёja幫硪整嘅簽詺!

永远支持广州队同阿根廷!
    顶端 Posted: 2006-12-31 22:23 | 1 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT

文仔你都幾快手啵,啱啱發咗冇幾耐啵~~ k='sI^lF  
    -Qo`UL.}  
    你話我仲要唔要俾TKS你呢,你夠1000啦...
    顶端 Posted: 2006-12-31 22:25 | 2 楼
    戰神1號
    文仔

多谢发贴的人[6327]

Quote:
    引用第2楼tiffanykk2006-12-31 22:25发表的: Goz9"yazg  
    文仔你都幾快手啵,啱啱發咗冇幾耐啵~~ "npj%O<bd  
    C \H%4p1r  
    你話我仲要唔要俾TKS你呢,你夠1000啦...
    72&xEx  
    紧系要啦!

哆謝маtёja幫硪整嘅簽詺!

永远支持广州队同阿根廷!
    顶端 Posted: 2006-12-31 22:45 | 3 楼
    Josselin
    冷淡人生
    级别: 仙人

多谢发贴的人[1649]

(6) 兒:媽,俾一百元我。 c+_F nA  
    媽:唔得。 n$ axqvG  
    兒:妳俾一百元我,我就話俾妳聽,今日阿爸同女傭講咩野。 o\g",O4-  
    母一聽,連忙拿了一百元出來。 fN?HF'7V  
    兒:阿爸說,別忘了燙衫。 i 0L)hkV  
    zK}$W73W^  
    好聪明既细路
    用“冷漠”来保護自己免受傷害
    大家眼中的世界是五颜六色,但在我眼中却是灰蒙蒙一片
    顶端 Posted: 2007-01-01 01:11 | 4 楼
    kerobee
    洳菓喺鍾嬑?苐壹眼见椡?已经 .
    级别: 神人

多谢发贴的人[390]

呵呵``TT姐姐噶`1定支持``` ?Sh]m/WZd[  
    GW]Ygf1t  
    好笑`低比THX喇`
    顶端 Posted: 2007-01-01 03:10 | 5 楼
    yanne_yhtan
    级别: 新人

多谢发贴的人[9]

都几好笑葛。。。。
    顶端 Posted: 2007-01-01 05:42 | 6 楼
    糖心番茄
    级别: 普通人

多谢发贴的人[142]

TT 姐姐... 我都黎支持你呀........... i ?%;s5<  
    (8) 媽咪:阿女,你唔好嘈啦! 2>Xgo%  
    阿女唔聽話,繼續咁嘈。 ==RYf*d  
    媽咪:再嘈我困你入廁所,到時唔好求我。 yrSmI) &%  
    阿女:到時你要去廁所,唔好求我。 T[`o$j6  
    我鐘意呢個
    很信命不信有美好幸福過更冷清
    顶端 Posted: 2007-01-01 21:50 | 7 楼
    仔仔火上跳

多谢发贴的人[6]

媽咪:阿女,你唔好嘈啦! W4%I%&j  
    阿女唔聽話,繼續咁嘈。 ZP &q7HK\  
    媽咪:再嘈我困你入廁所,到時唔好求我。 @SjISZw_  
    阿女:到時你要去廁所,唔好求我
    顶端 Posted: 2007-01-02 02:05 | 8 楼
    长腿叔叔
    风一样的男子
    级别: 高人

多谢发贴的人[4166]

风继续吹,不肯远离.........
    顶端 Posted: 2007-01-02 13:08 | 9 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT

搞边科吖你~~从来都唔睇净系知道冷嘅咩~~
    顶端 Posted: 2007-01-02 13:11 | 10 楼
    sifegui

多谢发贴的人[0]

THANK YOU
    顶端 Posted: 2007-01-03 10:50 | 11 楼
    紫衣
    一切如风

多谢发贴的人[47]

(6) 兒:媽,俾一百元我。 ~/^q>z!\4  
    媽:唔得。 O:%s;p 5  
    兒:妳俾一百元我,我就話俾妳聽,今日阿爸同女傭講咩野。 hhWIwR  
    母一聽,連忙拿了一百元出來。 K93L-K^J  
    兒:阿爸說,別忘了燙衫。 NW_i<#  
    StLFq6BO  
    O{^8dwg  
    哈哈~~ 好搞啊~~~
    顶端 Posted: 2007-01-03 13:36 | 12 楼
    pasta886

多谢发贴的人[1]

好掂啊,实在太搞笑啦
    顶端 Posted: 2007-01-25 23:15 | 13 楼
    choco

多谢发贴的人[1]

haha...   真係幾贊
    顶端 Posted: 2007-01-28 00:35 | 14 楼
    vivi48

多谢发贴的人[5]

我又讲个笑话比你地听啦.... 2ieyU5q7#  
    有一日..有个肥婆跌落水... hXnfZx%  
                                      (完)
    顶端 Posted: 2007-01-28 00:54 | 15 楼

多谢发贴的人[1]

几搞笑下!!!
    顶端 Posted: 2007-01-30 19:28 | 16 楼
    trevor123

多谢发贴的人[5]

very funny
    顶端 Posted: 2007-01-31 07:36 | 17 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT

Quote:
    引用第16楼vivi482007-01-28 00:54发表的: _?> x{![  
    我又讲个笑话比你地听啦.... .(RZ&*4  
    有一日..有个肥婆跌落水... v-Tkp Yn  
                                      (完)
    gLm,;'h%u  
    /:tzSKq}  
    fUMjLA|*I<  
    犀利,呢個笑話真系搞笑~~~~~
    顶端 Posted: 2007-02-04 12:56 | 18 楼
    guanxiaoqi

多谢发贴的人[0]

ccccccccccccc
    顶端 Posted: 2007-02-05 02:02 | 19 楼
    zhuoweniou
    级别: *

多谢发贴的人[]

哈哈,又真系几好笑啵~~
    顶端 Posted: 2007-02-05 09:57 | 广东省中山市电信 20 楼
    jianbob

多谢发贴的人[0]

顶端 Posted: 2007-02-05 15:41 | 21 楼
    森森

多谢发贴的人[1]

好搞笑,呵呵~
    顶端 Posted: 2007-02-06 13:59 | 22 楼
    leethemask

多谢发贴的人[1]

支持 :pM)I5MN[  
    支持
    顶端 Posted: 2007-02-13 23:02 | 23 楼
    spica
    Os quiero para siempre.
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3191]

真係搞搞新意思.
    歡迎光臨我的店鋪: http://shop57054641.taobao.com/
    顶端 Posted: 2007-02-20 01:26 | 24 楼
    happysin

多谢发贴的人[7]

(8) 媽咪:阿女,你唔好嘈啦! }]H7uC!t   
    阿女唔聽話,繼續咁嘈。 8!0fT}  
    媽咪:再嘈我困你入廁所,到時唔好求我。 qH0JZdk  
    阿女:到時你要去廁所,唔好求我。 %X's/;(Lx`  
    sBYDo{0 1  
    个女好有格性。。。哈,激死阿妈
    顶端 Posted: 2007-02-20 13:59 | 25 楼
    xiaocen

多谢发贴的人[2]

"8) 媽咪:阿女,你唔好嘈啦! ]zVQL_%,  
    阿女唔聽話,繼續咁嘈。 &"W gO!pzD  
    媽咪:再嘈我困你入廁所,到時唔好求我。 6eUGE4NF(  
    阿女:到時你要去廁所,唔好求我" M*bsA/Z  
    答得好
    顶端 Posted: 2007-03-08 23:47 | 26 楼
    哥哥
    没有脚的雀仔

多谢发贴的人[11076]

(10) 幼稚園老師教小朋友認識公雞: 88<d<)7t  
    老師:哪一種動物有兩隻腳,每天太陽出來時會叫,而且叫到你起床為止? c$)>$&([  
    小朋友異口同聲大叫:媽媽! !( +M  
    ?u&|'ASo  
    你知不知道有一种鸟没有脚的?他的一生只能在天上飞来飞去,飞累了就在风里睡觉,一辈子只能落地一次,那就是他死的时候。
    顶端 Posted: 2007-03-09 01:59 | 27 楼
    datiandae
    打天打呃

多谢发贴的人[25]

A說:我地全家都好鍾意動物,媽咪鍾意貓,阿哥鍾意狗,家姐鍾意小白兔。 \!jz1`]&{  
    B說:咁你阿爸呢? [ _ `yy  
    A說:佢鍾意狐狸精。 g"Hl 30o  
    搞笑
    如果输了今生,那么我也不要来世
    顶端 Posted: 2008-03-14 00:53 | 28 楼
    心褂褂ing.
    小濺人

多谢发贴的人[41]

中意第一件...haha
    顶端 Posted: 2008-04-10 15:57 | 29 楼
    « 1 2» Pages: ( 1/2 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 粤笑粤爽