« 1 234» Pages: ( 1/4 total )
本页主题: 我噶初恋故事 - 绝对真人真事,写左好耐。俾個thx。五该 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

lazysky01
佳亜*
级别: 新人

多谢发贴的人[82]

我噶初恋故事 - 绝对真人真事,写左好耐。俾個thx。五该

我第一次拍拖,系我主动去追距噶.
而距就完全五知我会中意左距 所以距系好被动噶.

有一日

我着到好靓仔(当时系感觉得,呢家觉得果阵好BO)
去左距屋K 果头.淋左好耐.决定拨个轮约距出泥告白

果阵真系好勇
因为 果阵我以经高一喇 感大个仔都未拍过拖
米淋住 五好再玩暗恋咯 想认认真真感试下咯.

但系打左几次 都系距妈妈接
"阿姨,阿静系五系度啊?"
"哦, 距未翻哦"
"感无野啦五该晒,拜拜"

等…………下午2点—5点几 ………………
成日都淋"在等10分钟就走" 但系等左N个十分钟

成日淋距会五会翻左屋K,我又五知呢?
所以 同距妈妈倾左好多句电话 不过都系……
"阿姨,阿静系五系度啊?"
"哦, 距未翻哦"
"感无野啦五该晒,拜拜"

跟住等左好耐好耐5点13分,好似系16分.
五记得啦 总之5点几喇.

距同距家姐翻左泥
距家姐以为我稳距 行过泥同我讲笑
我噶面部保持微笑.但系我噶视线点都无离开过距.
(注:距家姐系我同学)

距家姐可能感觉到我五妥. 知到咩事
好识做感叫左距过泥 自几翻左屋K
跟住我就鼓足一百巴仙勇气. 好直接感讲
"我… ……"   哎衰左 比距打断
"我今日同家姐去行街啊!"
"感开五开心吖?"
"嘛嘛地啦 都系感啦"
"哦 感都几好"
"你无咩野嘛?"
"无,无野,点会有野呢,你估你系杨千华咩!"
"哦 感我走啦 拜拜"
"………………
……
我中意你!好中意你!我好中意你!"

呢句一爆左出泥
咩都停晒 就系得我个心跳到绑绑声.
咩都静晒 好似连滴汗滑落泥噶磨擦声都听岛.

但系我再紧张都无用
距五信"五系我家姐咩?米玩啦"
………………
距叫我米玩!哇…个心烈左感……
距家姐又行左出泥"静,阿妈稳你"
"哦"距同家姐哦完就同我拜拜 翻左入屋

我觉得好蠢   头先做咩五讲多两句
唔将前两晚淋定果D对白晒出泥.
我觉得好蠢   点解无啦啦要走泥告白
中要同一个完全感觉五岛我喜欢距噶女仔告

故事当然未完.懊恼中噶我. 坐左系D千秋度摇 摇左一阵
想死心走噶啦 听岛好有节奏咖拍波声 而且越泥越近
眼角哨左一下 想体下有无危险噶姐
点知发现危险指数爆晒灯 五系复仇 都五系追数
系阿静换晒波衫 罗住篮球行过泥 (超可爱.爆鼻血)

画面再一次定格. 咩都无欲 就系我细佬欲左
好Sweet"去打波咯"   "恩"
向球场行去 场景第一次转移
呢个过程有杀人有放火 有抢劫有强奸
但系我地都五得闲理.大脑CPU占用100%

我以为自己店左!沿路享受失而复得噶恋爱
面红 望下距 笑下 又面红 又望下 又咬手指 又笑下

就快到球场果阵 五知点解 气氛好沉
我五敢开口 面对住自几喜欢噶女仔 有一种不言而愈噶怯

突然 距系第2个街口转左 偏离左向球场航道 5通有人跟踪?
我跟住距行 低调感问"去边?"
距笑下. "5打波露 去坐下吖"
好沉噶气氛无晒   然后又系 面红 望下距 笑下 又咬手指

行到一棵树底 我仲记得系第5棵. 我地坐底左
然后开始话题 感觉好似偷野 好五实在 漫不经心
…… … …
"又话去打波噶?"
"今日行得好累 五想打啦"
"感你又换晒衫 行到呢度感远?"
"五系感 阿妈五比我出泥噶."
"哦."
……… …… ………
… ……… …… ……
"中意我D咩啊?"
"边个中意你啊"
"真系咩?感我走啦 好累"
… ………
距起身就走 望都无望眼
我仲回味紧头先噶面红 同时又感觉岛有D咩要失去

既克弹起身"我中意你!"
都五知距系专灯定系故意 叉只手系只耳度 fIn晒头 扮听五岛
呢个位 我梗系五放过模仿下D韩剧(我的野蛮女友)啦
"我好中意你啊!"
"咩话"
"我话我好中意你啊!"
"咩话"
… ………
…… ……
成功TUN岛距坐翻过泥 不过同我幻想噶剧情仲系差好远

我之前淋住 我系好潇洒感讲
"上帝比电话话我知,话15年前距表妹跌左落人间,
距会系我噶天使,叫我呢世要好好珍惜距. 今日我稳岛喇.你就系我噶天使."
然后 距就雀仔感挨过泥.   哇KAKAKAKAKAKA……

不过.五紧要呢家感都几好
虽然距无话接受我,但系距都无话拒绝我
但系 对住距 我讲五岛野 个死人头淋左好多好多 但系把嘴五生性
距噶好多个问题 我都只系用好真诚噶眼神作答.
就好似MISS审学生有无作弊.

"中意我D咩啊?"  
最后 我都系讲五岛最型果句对白
"虽然我五知点解会好中意你,但系感五代表我系玩玩下 ,
因为我系真心中意你. 你可五可以做我噶天使吖?"
四目相接 呢个位距一定系想体我有无心虚
所以我比左一个好坚定噶距 然后点左一下头(淋起想呕)

"妈妈话爸爸咩都五好, 不过就系因为距紧距.所以就嫁作比爸爸.
今日,我翻左屋K.妈妈话 有个男仔打泥稳我 好多次.
而且来电显示就系出面电话亭.叫我问下呢个男仔咩事,
距仲话呢个男仔好紧张我."

"感我要稳你妈妈致谢啦.感快就比个女嫁比我!"
"淋坏你个脑吖!我妈妈五准我感早拍拖噶!"
"感我地系米地下情啊?"
"你是猪耶?还要问吗?"
… ………
"你才猪"
"我猪你好要?"
…… …… … …
… … ……
本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 刘纹虎 | 理由: 怀念初恋的感觉
  • 银纸:5 | 操作人: 劲仔 | 理由: 期待续集……
  • 银纸:5 | 操作人: 青海巫上師 | 理由:
  • 银纸:40 | 操作人: lld | 理由: 原创内容
  • 顶端 Posted: 2007-01-08 03:14 | [楼 主]
    lazysky01
    佳亜*

多谢发贴的人[82]

Re:我噶初恋故事

可能长左D,不过都请大家体下啦`

第2集出左啦
    http://www.canton8.com/forum/read.php?tid=54051&u=55082
    都系果句:可能长左D,不过都请大家体下啦`
    [ 此贴被lazysky01在2007-01-20 03:41重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-01-08 03:38 | 1 楼
    明白我心
    级别: 圣人

多谢发贴的人[647]

哇你真系好勇,有咁嘅勇气写出来!我俾THX你
    仲有就系敢响拒表白,勇气可嘉!
    想当年我初中暗恋左个女仔三年,最后一年表白点知俾拒拒绝,果时真系好伤心!~
    [img][/img]
    顶端 Posted: 2007-01-08 03:49 | 2 楼
    lazysky01
    佳亜*

多谢发贴的人[82]

Quote:
    引用第2楼明明白白我心2007-01-08 03:49发表的:
    哇你真系好勇,有咁嘅勇气写出来!我俾THX你
    仲有就系敢响拒表白,勇气可嘉!
    想当年我初中暗恋左个女仔三年,最后一年表白点知俾拒拒绝,果时真系好伤心!~

多谢,估五岛`3点几 4点钟中有FANS`

呢个故事未讲到结局`
    体下反应好五好
    先再讲埋个结局啦
    不过`其实我初恋都好惨噶```
    顶端 Posted: 2007-01-08 03:54 | 3 楼
    martix_xu

多谢发贴的人[0]

哈哈 支持下
    顶端 Posted: 2007-01-08 04:10 | 4 楼
    一串紅
    闲人
    级别: 荣誉会员

多谢发贴的人[19340]

分享你初恋,你勇气可嘉、被人拒绝、 真系好伤心。

顶端 Posted: 2007-01-08 04:13 | 5 楼
    lovelysun
    级别: 高人

多谢发贴的人[84]

长左D, but 分享初恋,勇气可嘉.

THX la....

Looking for your ending
    Lovely Sun
    顶端 Posted: 2007-01-08 04:43 | 6 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[9704]

初戀無限touch~~
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2007-01-08 06:00 | 7 楼
    小蘿
    我真系得架!
    级别: 普通人

多谢发贴的人[292]

唉,令到我淋起我個個初戀添。
    过去了的一切能重来吗?
    顶端 Posted: 2007-01-08 06:34 | 8 楼
    素人健一㊣
    Winson仔仔
    级别: 圣人

多谢发贴的人[693]

爱情是开心   爱情是快乐   爱情是幸福
    爱情是痛苦   爱情是悲惨   爱情是伤痛

爱来临时总令到人开心,快乐,幸福
    爱临走时总令到人痛苦,悲惨,伤痛

纵使系唔相信爱情,但总想距来临
    每一次的失落,每一次的痛苦.每一次的开心,每一次的快乐

人生总是这样的矛盾
    我不想爱,但我信爱

悲伤   悲情   悲怜
    伤痛   伤感   伤恨

悲惨的人生   悲情的我   悲伤的城市
    顶端 Posted: 2007-01-08 07:58 | 9 楼
    saint文少
    BEAT L.A
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[14534]

我的初恋是暗恋,有始至终我都没有说出来
    顶端 Posted: 2007-01-08 08:31 | 10 楼
    花街17號
    杯面
    级别: 普通人

多谢发贴的人[225]

再见我的初恋~~~哎~~~~

顶端 Posted: 2007-01-08 08:57 | 11 楼
    bbq2006

多谢发贴的人[0]

寫得幾好, 繼續寫下去
    顶端 Posted: 2007-01-08 09:21 | 12 楼
    长腿叔叔
    风一样的男子
    级别: 高人

多谢发贴的人[4166]

好似好浪漫甘喔,见你甘sweet比个THX你拉..
    顶端 Posted: 2007-01-08 09:41 | 13 楼

多谢发贴的人[1]

樓主,妳令我好懷唸讀書時候既純純既愛情啊。。。。
    顶端 Posted: 2007-01-08 10:17 | 14 楼
    maxine

多谢发贴的人[2]

嗯,好似小朋友拍拖的情形!
    顶端 Posted: 2007-01-08 10:33 | 15 楼
    tiffanykk
    語無倫次のTT

多谢发贴的人[7316]

支持原创~~

亦都认同楼上嘅说话,就系...
    顶端 Posted: 2007-01-08 10:47 | 16 楼
    伊健十三
    级别: 仙人

多谢发贴的人[2052]

柠檬5怕吃~吃完之后继续努力就系啦
    顶端 Posted: 2007-01-08 10:52 | 17 楼
    ryan0218

多谢发贴的人[0]

哇。哥哥仔你好勇呀!!
    顶端 Posted: 2007-01-08 10:56 | 18 楼
    西瓜刨
    嘘,低调D...

多谢发贴的人[6316]

楼主好嘢,好勇啵.
    2007年7月水区优秀会员勋章
    第四届情感活动亲情篇勋章
    2007年11月社会纵横版区优秀会员勋章
    2007年11月美食版区优秀会员勋章
    2007年12月社会纵横版区优秀会员勋章
    2007年12月美食版区优秀会员勋章
    顶端 Posted: 2007-01-08 11:14 | 19 楼
    Josselin
    冷淡人生

多谢发贴的人[1649]

睇得出你真喺好勇
    用“冷漠”来保護自己免受傷害
    大家眼中的世界是五颜六色,但在我眼中却是灰蒙蒙一片
    顶端 Posted: 2007-01-08 11:15 | 20 楼
    melonli
    没西的瓜

多谢发贴的人[6001]

thx well
    顶端 Posted: 2007-01-08 12:56 | 21 楼
    lazysky01
    佳亜*

多谢发贴的人[82]

多谢大家噶支持。
    因为每次我同D FIR讲起。
    班屎突鬼实听听下训晒噶。

好。等我一有时间我就会再写埋下集
    大家等我!比D时间我
    因为呢派就考试啦。我要体下书
    肥左重修都几大件事```
    顶端 Posted: 2007-01-08 13:50 | 22 楼
    伊健十三

多谢发贴的人[2052]

Re:Re:我噶初恋故事

Quote:
    引用第23楼lazysky012007-01-08 13:50发表的:

多谢大家噶支持。
    因为每次我同D FIR讲起。
    班屎突鬼实听听下训晒噶。
    .......

学业为重吖~~!
    顶端 Posted: 2007-01-08 13:56 | 23 楼
    劲仔
    懒的不是人

多谢发贴的人[358]

哗~~~~~~~初恋都咁精彩喔~~~~~
    顶端 Posted: 2007-01-08 14:01 | 24 楼
    hxw520
    级别: *

多谢发贴的人[]

做得好!男仔就应该系甘
    顶端 Posted: 2007-01-08 14:24 | 美国 25 楼
    蕃茄+沙糖

多谢发贴的人[4434]

终于睇晒,真係好鬼死长阿
    顶端 Posted: 2007-01-08 14:58 | 26 楼
    melonli
    没西的瓜

多谢发贴的人[6001]

精彩精彩!
    顶端 Posted: 2007-01-08 17:46 | 27 楼
    zoe

多谢发贴的人[20]

追女孩子都要讲究能力的,追5到证明你冇本事。
      女会厄你,代码不会厄你。
    顶端 Posted: 2007-01-08 18:01 | 28 楼
    kelly
    爱你久久2099
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[411]

幾時有第二集 ? ,多謝分享
    我爱你,爱着你,就像老鼠爱大米.

不管有多少風雨, 我都會依然陪着你.

多想你, 想着你,不管有多麼的苦.

只要能讓你開心,我什麼都願意, 一生爱你..Linc@@...
    顶端 Posted: 2007-01-08 19:13 | 29 楼
    « 1 234» Pages: ( 1/4 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区