本页主题: 求助!!!麻烦大家提供一下《逃》入面嘅人名,唔该晒!!! 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

taniswu318
级别: 新人

多谢发贴的人[0]

求助!!!麻烦大家提供一下《逃》入面嘅人名,唔该晒!!!

我下载高清版嘅《越狱》,但係字幕文件入面D人名都係英文,我无问题啊,但係屋企人睇唔识。所以想麻烦下大家,睇过《逃》嘅兄弟姐妹提供一下入面嘅人名,香港翻译D人名比较好听,唔该晒!!!多谢晒!!!!麻烦晒!!!
顶端 Posted: 2007-04-16 12:55 | [楼 主]
Mr.Jerry
J&W
级别: 普通人

多谢发贴的人[575]

米高,林肯~法南度~莎拉
顶端 Posted: 2007-04-16 13:12 | 1 楼
taniswu318

多谢发贴的人[0]

呢D就係TVB翻译嘅???如果可以,连姓都打埋出来好D,唔该。 .yB{+  
有好多个人啵,希望大家慷慨解囊,知道嘅都讲下俾细佬知。  GK1oS  
因为英文人名,我屋企人睇到一头雾水,唉.....
顶端 Posted: 2007-04-16 18:40 | 2 楼
jjl

多谢发贴的人[3]

我试试…… d&naJ)IoF)  
Wpc8T="q  
Michael Scofield——施米高 %:Z_~7ZR  
Lincoln Burrows——布利恒 X'j9l4Ph7  
Fernando Sucre——苏法南(米高同仓) +0) H~ qB\  
Sara Tancredi——谭莎拉(医生) u{S"NEc  
David Apolskis——安大伟(夹心人) eV j7%9  
Theodore Bagwell——包查(T-bag) ,n$NF0^l  
John Abruzzi——艾约翰(黑帮老大,剪过米高脚趾) (U@$gkUx}G  
Brad Bellick——贝伯德(副狱长) F<DXPToX%  
LJ Burrows——LJ(布利恒儿子) (XEJd4r  
Veronica Donovan——唐慧嘉(布利恒前女友) TQth"Cv2:  
Benjamin “C-Note” Franklin——范哲文(做过前美军) i5gNk)D  
Paul kellerman——贾保罗(特工) a}X. ewg  
Charles Patoshi——彭查理(神经刀) &]pY~zVc  
Warden Henry Pope——庞亨利(狱长) a|z@5r%  
Nick Savrinn——沙历克(帮慧嘉一齐查案的律师) z fu)X!t^  
Charles Westmoreland——查韦斯(DB Cooper) pA6A*~QE  
Alex Mahoon——万艾力(第二季的FBI探员) 1Cw HGO  
Nika——妮加(米高假结婚的妻子)
[ 此贴被jjl在2007-04-19 00:15重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 刘纹虎 | 理由: 优秀文章
  • 顶端 Posted: 2007-04-16 23:29 | 3 楼
    taniswu318

多谢发贴的人[0]

唔该晒LS!!!呢个有用!!!如果可以更齐全就更好了!!!
    顶端 Posted: 2007-04-17 11:33 | 4 楼
    jesse16

多谢发贴的人[2]

这戏想知道为何大家都去追看呢?有何特别啊~我也想去看~
    顶端 Posted: 2007-04-17 22:47 | 5 楼
    taniswu318

多谢发贴的人[0]

因为呢部戏情节好,曲折离奇,节奏紧凑,连平时唔睇美剧嘅人都追,可想而知其吸引力之大! ?!O4ia3nFk  
    哈哈,好似做广告咁啵~~~~
    顶端 Posted: 2007-04-18 12:20 | 6 楼
    Mr.Jerry
    J&W
    级别: 普通人

多谢发贴的人[575]

Quote:
    引用第0楼taniswu3182007-04-16 12:55发表的: z:Z-2WV2o  
    我下载高清版嘅《越狱》,但係字幕文件入面D人名都係英文,我无问题啊,但係屋企人睇唔识。所以想麻烦下大家,睇过《逃》嘅兄弟姐妹提供一下入面嘅人名,香港翻译D人名比较好听,唔该晒!!!多谢晒!!!!麻烦晒!!!
    M8/:PmR<  
    你下载粤语版米得咯
    顶端 Posted: 2007-04-19 05:57 | 7 楼
    taniswu318

多谢发贴的人[0]

睇开高清,已经无办法接受RMVB画质,无计。如果又下载个越狱版翻来,又要好多时间同好多硬盘空间。唔着数。
    顶端 Posted: 2007-04-19 12:15 | 8 楼
    taniswu318

多谢发贴的人[0]

再问下,第二季入面嘅bill kim明珠台翻译成点啊??
    顶端 Posted: 2007-04-24 13:11 | 9 楼
    jackmao

多谢发贴的人[0]

支持!!!!!
    顶端 Posted: 2007-04-30 19:19 | 10 楼
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » TV-连续剧讨论区