« 1 2» Pages: ( 1/2 total )
本页主题: 香港学生既作文 - 唔知发过未.....最惊人地发过......... 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

bigbig9731
Big輱
级别: 新人

多谢发贴的人[19]

香港学生既作文 - 唔知发过未.....最惊人地发过.........

現今香港學生的作文真氣死我了, 語文方言雜亂無章, 真不知他們如何面對會考. ll\^9 4]Q  
我出了作文題目: "假設有一天回家途中, 遇到商店遭到搶劫, 試描述劫案詳情 "P5bYq%0v  
[字數不得少於600字]給他們, 有學生文章如此作: $H-D9+8 7  
MW$H/:3  
同學A: s9kLB.  
我有一天回家途中, 遇到商店遭到搶劫, 我好驚, 於是暈左, q'F_ j"  
什麼都不知道.... KV}U{s+U8  
[這位同學用 "......" 點滿了餘下兩張原稿紙的方格!] WG/J4H`Od  
iWM7, =1+  
同學B: ~}-p5q2  
我有一天回家途中, 見到商店俾人打劫, 我於是不停叫: 救命呀, 打劫呀 '0')6zW5s  
[以下數百字全是"救命呀, 打劫呀" 的重複書寫] 直到有警察來我先收聲. *rcuhw"^b#  
D4Y!,7WEVt  
同學C: I"32[?0 (;  
果日我回家途中, 見到商店俾人打劫, 我立即跑[重複"跑"字數百次]回家中, 8V|jL?a~  
用張被蓋頭訓教. *C@[5#CA2z  
P!+nZXo  
同學D: \1mM5r~  
我回家途中, 見到商店被賊人打劫. 賊人手持AK-47, 黑星, 紅星. 烏G. -*hb^MvP  
警察好快到. 但賊人火力大, 警察用點38同埋雷明登都唔夠抽. Di<J6xu  
警察於是出衝鋒車阻止,  zc/%1  
但賊人有備而來, 用反坦克炮轟炸到飛起. 這時子彈橫飛, t9n   
有一粒打中個細路, 我好慶, ]9&q'7*L  
立即走出去搶救, 就在此時, 一粒子彈向我射來, 我認o是點38, 冇料到. YD46Z~$  
於是好像 >9<8G]vcH  
Leo(廿二世紀殺人網絡o既主角) 咁避子彈 , 突然見到一個手持MP-5的男子, PR@4' r|a  
向我射擊, MP-5唔野少, x)VIA]  
我立即提高小宇宙力量 , 以龜波氣功還擊 . 但佢竟然識得四靈神功. 打唔入. `)=A !x y  
我趁佢抵擋時, ?3, 64[  
閃入店內, 把賊贓搶到手. D賊見才我唔怕子彈, 於是用拳腳出招. \W`}L  
一個一出手就是火雲掌 ,我用龜波氣功還擊, 另一個用九陰真經功夫 , 我立即使出泰拳抵抗, iCnUnR{  
照足輕拳快, YNC0Z'c9  
中拳準, 重拳勁的秘訣打, 同時另一人用降龍十八掌 , 我以快打慢, '!^E92  
打出天馬流星拳 , 40Qzo%eL  
用黑星果個使出風神腿同我鬥快 , 我立即用風雷電還擊. 強大的力量, O/Mz?$8J  
把建築物震裂. `+hy#1]  
我趁機回頭一看, 只見警察全部訓低晒 . 但賊人首領Ninja L);||]B  
Gaiden正打算出手. 7t-*L}~WA  
在人多打人少, 所以決定閃, 我手拿賊贓立即用水上飛輕功走進一部本田86, YKe0:cWc  
但賊人亦開部 787b [pW1=tI  
同埋Black F90. 我用飄移技術, 帶離兩個車位, -[=AlqL  
但深知入到直路一定唔夠飛, L_U3*#Zdz7  
剛剛見到前面有部GT-oneTS020, 我立即好像Smith 咁躍到佢部車, a\&(Ua  
一聲換車把司機拋進我架86, 在過彎時我轉波箱把 787b 迫開, 但 Black %kZ~xbY  
F90迫近, 車門打開Ninja rX!+@>4_L  
Gaiden向我攻擊, 我立即食了四顆靈魂彈, 增強戰鬥力, =WmBpUh  
找到車內的絕世好劍大戰Ninja Gaiden . otz_nF;E  
Ninja Gaiden實在勁, >2lAy:B5  
我一邊用合金弓射能量箭和爆零彈,一邊叫:臨兵鬥者皆陣列在 )-.Cne;n  
前, 誅邪! 放出神龍幫手. 同時食左魔法師的特制藥. -.b Io  
藥使我力量提昇到第七感, ^\ vfos  
終於一招水平拳凝結了賊人, 把賊人一舉擒獲
[ 此贴被bigbig9731在2007-05-04 15:49重新编辑 ]
顶端 Posted: 2007-05-04 15:41 | [楼 主]
anomesdia
本强颜欢笑,却泪已满襟
级别: 普通人

多谢发贴的人[1145]

Re:香港学生既作文

臨兵鬥者皆陣列在前, 誅邪! ......呢锅搞笑
顶端 Posted: 2007-05-04 16:05 | 1 楼

多谢发贴的人[6]

依个细路有前途啊~~~~~~动漫人材
顶端 Posted: 2007-05-04 16:35 | 2 楼
wymanlin

多谢发贴的人[0]

Re:Re:香港学生既作文

Quote:
引用第3楼549700212007-05-04 16:35发表的: 8JOht(m  
依个细路有前途啊~~~~~~动漫人材
+(P 43XO08  
!DUg"o3G>  
何止呀~~做埋小說家做個長篇小說比美金庸 古龍~~ <{xAvN( :  
再出埋電影電視劇...................
顶端 Posted: 2007-05-05 02:06 | 3 楼
a1984519

多谢发贴的人[11]

同學A: 64?$TT  
我有一天回家途中, 遇到商店遭到搶劫, 我好驚, 於是暈左, DW%K'+@M  
什麼都不知道.... gsq[ 9  
[這位同學用 "......" 點滿了餘下兩張原稿紙的方格!] }/}`onRZ  
*]| JX&  
衣个写得快.......
顶端 Posted: 2007-05-05 02:34 | 4 楼
luffyyagamiw
怪胎

多谢发贴的人[15]

依条友真是有前途,香港嘅动漫行业有救啦!!!! % z8@;  
如果加小小自己嘅元素就更好
顶端 Posted: 2007-05-19 13:05 | 5 楼
伊健十三
级别: 仙人

多谢发贴的人[2052]

真系95答8
顶端 Posted: 2007-05-24 16:55 | 6 楼
luguizhi
粤语卡通猎手

多谢发贴的人[15]

极富想像力!加油啊香港人
顶端 Posted: 2007-05-24 17:06 | 7 楼
mygundam

多谢发贴的人[17]

香港嘅未来就係靠晒佢地啦
顶端 Posted: 2007-05-25 18:16 | 8 楼
televiond

多谢发贴的人[1]

细路仔好得意啊,有前途啊
顶端 Posted: 2007-05-26 18:54 | 9 楼
kimlamchen

多谢发贴的人[0]

哈哈,爆强啊!!
顶端 Posted: 2007-06-07 10:16 | 10 楼
郎财女貌

多谢发贴的人[3]

一家即细佬
顶端 Posted: 2007-06-14 14:05 | 11 楼
kennychow

多谢发贴的人[97]

搞笑 sBSBDjk[  
搞笑 bk^ :6>{K  
搞笑
顶端 Posted: 2007-06-14 14:33 | 12 楼
uhfeng

多谢发贴的人[3]

如果我系老师就吐血身亡罗~~~~~
顶端 Posted: 2007-06-14 14:34 | 13 楼
~~小猪~~
猪一只
级别: 仙人

多谢发贴的人[322]

5送去青山都搞笑啊!!!!!!
顶端 Posted: 2007-06-14 14:37 | 14 楼
woodice
级别: *

多谢发贴的人[]

果真未来栋墚
顶端 Posted: 2007-06-16 01:41 | 广东省广州市电信(白云区) 15 楼
矇猪囡

多谢发贴的人[51]

惦....犀利
顶端 Posted: 2007-06-16 16:34 | 16 楼
颓废烟火
又老又穷又丑男人

多谢发贴的人[23]

本田86,笑死……
顶端 Posted: 2007-06-21 11:43 | 17 楼
shred
级别: 高人

多谢发贴的人[39]

看了 不错
没有快播照样嗨【m5nn.com】日韩欧美国产自.拍无马爽片,让你撸不停
顶端 Posted: 2007-06-26 05:06 | 18 楼
garnett
有你便有我
级别: 高人

多谢发贴的人[176]

阿同学D真系好文采啊
我是一只来自南方的狼!
顶端 Posted: 2007-07-06 20:57 | 19 楼
ThxCoolTide
Andy-XHC
特殊贡献奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[5161]

金融都要退休啰~!家下D学生真係。。。。。。。。。。

【講狞·蟑】出品,必定無品~!

迎亚运阻街扑街扰民铺张浪费贪污腐败洗钱政绩面子民怨工程。
提倡低碳生活:“官,钻石级别石墨享受 VS 民,无碳用。”

俗語話:靚仔無本心~!所以,我份人好專一噶~!
俗語又話:男人唔壞,女人唔愛~!所以,我都無人愛~!
顶端 Posted: 2007-09-04 16:41 | 20 楼
fuengo

多谢发贴的人[2]

如果將呢篇作文拍成電影,一定掂過碌蔗啦
顶端 Posted: 2007-09-11 18:30 | 21 楼
manta

多谢发贴的人[16]

香港嘎未来唔使惊咯
顶端 Posted: 2007-09-12 20:52 | 22 楼
cyhbbq
檬檬

多谢发贴的人[7]

同學D:好野。。
顶端 Posted: 2007-09-21 03:01 | 23 楼
bennypower
齐来力撑粤语
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[6600]

假如我係阿sir我會帖出來,好等其他同學睇睇乜野叫"高水平"
本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
顶端 Posted: 2007-10-10 14:35 | 24 楼
junjun_sisi

多谢发贴的人[9]

哇~~哈哈笑死我拉,N部电影桥段融合晒系一篇作文中真有前途,哈哈~~~
顶端 Posted: 2007-10-10 15:19 | 25 楼
wei714906

多谢发贴的人[0]

LZ真系好掂!绝世人材
顶端 Posted: 2007-10-24 19:47 | 26 楼
joey3945
波子聪

多谢发贴的人[50]

后面果篇超抵死啊
顶端 Posted: 2007-10-25 20:36 | 27 楼
希儿
天魔公主

多谢发贴的人[105]

好搞笑啊,哈哈!!!!我偷左翻自己空间慢慢睇,慢慢笑
美丽dé童话
顶端 Posted: 2007-10-27 15:13 | 28 楼
ThxCoolTide
Andy-XHC
特殊贡献奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[5161]

个细路咁好抽,柳海龙都要退休啦~!

【講狞·蟑】出品,必定無品~!

迎亚运阻街扑街扰民铺张浪费贪污腐败洗钱政绩面子民怨工程。
提倡低碳生活:“官,钻石级别石墨享受 VS 民,无碳用。”

俗語話:靚仔無本心~!所以,我份人好專一噶~!
俗語又話:男人唔壞,女人唔愛~!所以,我都無人愛~!
顶端 Posted: 2007-11-08 21:46 | 29 楼
« 1 2» Pages: ( 1/2 total )
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 粤笑粤爽