« 1 2345» Pages: ( 1/12 total )
本页主题: [算命]幫你測八字 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

mark_kwok
子平
级别: 新人

多谢发贴的人[40]

[算命]幫你測八字

各位版友好, nSz Fs(]f  
V`TXn[7  
本人初學八字算命,為方便本人練習研究,在此為各版友免費排八字及大運,並作簡略說明。 X"(!\{ySI;  
sRE$*^i  
有興趣的版友請留下以下資料: {p|OKf  
1。出生年月日時 n>Y3hY  
2。性別 RsIEY5Q  
3。一個問題 y%|nE((  
I}p uN!  
本人會盡速回覆,謝謝! Xj&{M[k<  
LbJ tU !  
另外無論本人算得是否準確,都煩請給予回覆及意見丫,謝謝!
[ 此贴被mark_kwok在2007-08-01 12:42重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: yucci | 理由: 如果有時間歡迎再開帖
  • 银纸:30 | 操作人: yucci | 理由: 獎勵
  • 银纸:20 | 操作人: yucci | 理由: 继续努力
  • 银纸:10 | 操作人: yucci | 理由: 如果准就比钱^^
  • 顶端 Posted: 2007-07-26 00:54 | [楼 主]
    yucci
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6068]

[hide=999] 我第一个 xbxU`2/  
    F'|D  
    我第一个 k?o(j/  
    S/"-x{Gc2v  
    新历850128,深夜34点 ,3qi]fFLMe  
    B !jT@b{  
    OAEJ?ik  
    9e@Sx{?r  
    我几时结婚 [/hide]
    [ 此贴被yucci在2007-08-09 09:18重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-07-26 01:29 | 1 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

多謝支持:)
    顶端 Posted: 2007-07-26 01:30 | 2 楼
    yucci

等紧...
    顶端 Posted: 2007-07-26 01:41 | 3 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第1楼yucci2007-07-26 01:29发表的: pPem;i^~  
    我第一个 hJ 4]GA'  
    YIGQDj@  
    我第一个 );$_|]#  
    kaQn '5  
    新历850128,深夜34点 hVo]fD|W  
    .......
    c&z@HEzV7  
    vG`R.  
    咁我就當你系夜晚3:30出世啦 xG@zy4  
    ^\Gaf5{  
    八字排開如下: E#X(0(A)  
    ^5x\cR  
          正印 比肩 日主   正官 d#cw`h<c~  
    jk,: IG  
    八字 甲子 丁丑 丁卯   壬寅 k;/U6,LQ*  
    @JVax-N  
      七杀 食神 偏印   正印 9IZ}}x  
    IF YGl  
    V\r!H>  
      比劫 偏印 正印 七杀 正官 偏财 正财 食神 !%>p;H%0  
    大运 丙子 乙亥 甲戌 癸酉 壬申 辛未 庚午 己巳 PB*m D7"  
    ~ \z7$9Q  
    }"BXqh"\`  
    命主日元陰火,身旺之局,命中喜用金土,忌見木火。 gf7%vyMo$  
    局中天干壬丁合木(印卩)且化,丑子合土(傷食)不化,正印有力,推斷命主與母親關系密切,感情好。但身旺局缺財才,則命主經常吾夠錢洗了! m~mw1r  
    UM%]A'h2O"  
    而睇番命主大運,命主9歲起運,頭3個大運都麻麻地,要到39歲先起大運,一直好到79。 Z;`ts/?SY]  
    w K0vKdi  
    至於命主幾時結婚無萬年歷在手真系難推了,但02年為壬午年,03年為癸未年,這兩年因剋丁火,生官殺,應有較大機會結婚。 MX2 Zm  
    %/NB263Db  
    本人初學,無論正確與否都請提點,謝謝!
    [ 此贴被mark_kwok在2007-07-26 02:29重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-07-26 02:17 | 4 楼
    yucci

同我之前算五多同
    顶端 Posted: 2007-07-26 02:45 | 5 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

哈哈~~初學的又怎可能跟大師們比呢~~ *9Eep~ 6  
    L[;U Z)V@  
    能否分享之前所用方法和結果來參考下呢?
    顶端 Posted: 2007-07-26 02:50 | 6 楼
    yucci

帮我算的都不一定是大师
    顶端 Posted: 2007-07-26 02:54 | 7 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

哈哈~~沒關系啦~~反正 八字也好,紫微也好, 六爻也好, 也就是看你命運如何. 7S^ba  
    例如: l 1C'<+2j!  
    如命中注定你系要生三個BB,但你只生一個,那也沒辦法....  8kn> ?  
    命中注定你彩票,但你不去投注...也是無計.. w~+C.4=7  
    所以人的自由意志可能真的可以改變命運呢
    顶端 Posted: 2007-07-26 02:58 | 8 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

性別在排大運時是起著重要作用的. Chso]N.1  
    s:O8dL /  
    版主,想問一下推斷出來的東西有多少是吻合的呢??
    [ 此贴被mark_kwok在2007-07-26 04:01重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-07-26 03:55 | 9 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

多谢发贴的人[6997]

;t xW\iy%Z  
    QJH((  
    1987/09/05 早上9点.. fD* ?JzVY  
    qx'F9I  
    t&>eZ"  
    Z@ dS,M*  
    我未来女朋友几时出现?

.....................
    顶端 Posted: 2007-07-26 04:52 | 10 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第11楼Mc.大醜醜2007-07-26 04:52发表的: XJguw/[wm  
    ,AuejMd  
    !4"<:tSO  
    1987/09/05 早上9点.. 52v@zDY  
    cHw-;  
    Sd?+j;/"  
    .......
    cS;O]>/5  
    7 : .bqRu  
    請問是9點前還是9點後??如可以請具體一點,資料差少少結果可以差好遠架~~
    顶端 Posted: 2007-07-26 21:07 | 11 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

MC~~請回覆
    顶端 Posted: 2007-07-30 22:19 | 12 楼
    dicarxu
    冥想づ.影子少年
    级别: 高人

多谢发贴的人[258]

1987/07/04/9:30 am. 3I.0uLjg^  
    male d){Al(/  
    我几时发财
    顶端 Posted: 2007-07-30 23:20 | 13 楼
    toomyou
    ?♡.TOMMY
    级别: 圣人

多谢发贴的人[291]

1984 09 15 PM00-01男 我可以成功落去做嘢吗?
    顶端 Posted: 2007-07-31 02:40 | 14 楼
    vindytan
    ㄗαч騰騰
    级别: 强人

多谢发贴的人[88]

唔该帮我算下..男仔,新历90/09/18,中午3点几 *cn#W]AE  
    帮我算下爱情同埋财运..麻烦晒拉
    顶端 Posted: 2007-07-31 02:59 | 15 楼
    djhelen

多谢发贴的人[0]

[hide=10] 1987年 6月11日 早上5點齣生 oNV(C'A  
    XT5Vo  
    T6ZJSKM  
    問題:我的人生轉折點系幾時??會吾會成功???
    顶端 Posted: 2007-07-31 23:04 | 16 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第14楼dicarxu2007-07-30 23:20发表的: ':!;6v|L  
    1987/07/04/9:30 am. 9_ Qm_  
    male ,9#G/nF  
    我几时发财
    ,U'Er#U  
    `4&\ %9   
    5hpb=2  
    Dicarxu, Te> 7I  
    &fj&UBA  
          伤官 食神 日主   偏财 Y#6@0Nn[G  
    八字 丁卯 丙午 甲寅   戊辰 r\[HR ^`  
      比劫 伤官 比肩   偏财 )M]4p6Y  
    ZF ;S }1  
    vfegIoZ  
      比劫 比肩 正印 偏印 正官 七杀 正财 偏财 !@/?pXt|  
    大运 乙巳 甲辰 癸卯 壬寅 辛丑 庚子 己亥 戊戌 ){>;eky  
    ]'_z (s}  
    !T0IMI  
    睇番你日元甲木,屬於陽木, (U`7[F  
    睇番你八字身弱而且天干無印,喜木水 忌火土, fINM$ 6  
    而因為你系屬於身弱,需要幫扶,見到屬水屬木的年份就是你行運的時候了. cx2s|@u0  
    再看你大運,原來你是從十歲開始起運,第一個大運就是乙木運,一直好到你四十歲!! l:HO|Mq  
    恭喜晒! ~|J6M  
    不過講番財運,最好都系2006-2016年,即系你20-30歲呢十年,好好把握機會啦!
    顶端 Posted: 2007-08-01 03:56 | 17 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第15楼toomyou2007-07-31 02:40发表的: FxZ\)Y   
    1984 09 15 PM00-01男 我可以成功落去做嘢吗?
    Z@ws,f^e  
    ao-C9|2>NU  
    Toomyou, ,+X8?9v  
    c~RIl5j  
    你是剛踏入八四年九月十五號出世沒錯吧?? 6PMu;#  
    如果無錯睇番你個八字,傷食交加,應該幾識食,肥肥地架WO~~ @6D<D6`  
    iqoPD4A  
          正财 食神 日主   偏印 [ objdQU`  
    八字 甲子 癸酉 辛亥   己亥 Y*}Sq|y  
      食神 比肩 伤官   伤官 +u=xBhZ  
    ,OasT!Sr  
      正财 偏财 正官 七杀 正印 偏印 比劫 比肩 huTJ  a2  
    大运 甲戌 乙亥 丙子 丁丑 戊寅 己卯 庚辰 辛巳 lHGv:TN  
    Xj-3C[ 8@  
    好,睇番你八字,日元辛金,即系你本身系屬陰金. [#Yyw8V#<  
    身弱之局, 宜幫扶, 喜金土, 忌木水. ADBw" ? >  
    nlmkkTHF8  
    再睇你大運,你系9歲起運,2字尾轉運, I'@ }Yjm|  
    而你第一個大運系甲戌 即甲木,(92-02) _+;x 4K;  
    第二個大運系乙亥, 即系乙木,(02-12) v%FVz  
    因為你本身八字忌木忌水,所以你29歲之前運程都麻麻地架啦 lpp'.HTP  
    但好彩你八字天干有偏印,有云宫殺生印,到了2012-2032年行丙字 丁丑官殺運會叫做好番D, ,!Hl@(  
    不過真正好都系要等到49歲之後呀!! 2hp x%H  
    你依家只系大運未到姐,捱到過左30啦~~就會好起來架啦!
    [ 此贴被mark_kwok在2007-08-01 12:45重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-08-01 04:10 | 18 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第16楼vindytan2007-07-31 02:59发表的: ~8X' p6  
    唔该帮我算下..男仔,新历90/09/18,中午3点几 "D k:r/  
    帮我算下爱情同埋财运..麻烦晒拉
    vP?yl "U  
    bCrB'&^t  
    後生仔,十八歲都未夠就信呢家野?
    顶端 Posted: 2007-08-01 04:12 | 19 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第17楼djhelen2007-07-31 23:04发表的: cTnbI4S;  
    [hide=10] 1987年 6月11日 早上5點齣生 > 95Cs`>d  
    #J!? :(m:  
    8z CAy@u  
    問題:我的人生轉折點系幾時??會吾會成功???
    3KKe4{oG  
    =gIYa  
    Helen, ,2`d3u^CW  
    -AT@M1K7%  
          七杀 正官 日主   比劫 rYJ ))@  
    八字 丁卯 丙午 辛卯   庚寅 "v1(f|a  
      偏财 七杀 偏财   正财 6!nb)auVi  
    $-RhCnE  
      七杀 正印 偏印 比劫 比肩 伤官 食神 正财 9zyN8v2  
    大运 丁未 戊申 己酉 庚戌 辛亥 壬子 癸丑 甲寅 IMZKlU3  
    RtL<hD  
    首先從你的格局看應該異姓緣不錯啦,想問一下父母是否其中一方性格是較為沖動的?? ,ln uu  
    7|-xM>L$A  
    你的日元為辛金,陰金, $ZRN#x@  
    而八字格局中除庚金外全為異黨, 故屬於假從格. YiTp-@$}  
    從格者,異黨勢眾,故需從異黨. M\&~D md  
    所以你喜火水木 忌金土 當中尤以火對你作用最大 [f0HUbPX  
    ?N ga  
    再看大運,你是10歲起上大運的,6字尾轉運. aK{\8L3]  
    睇番你大運就不是太好啦,系吾系20歲之前運程幾好,一過左20歲就衰呀?? >{S$0D  
    如果你問我人生的轉折位,就系20歲了! !iVFz G @m  
    希望系我睇錯啦.... wM)w[  
    k%g xY% 0  
    fF("c6:w(  
    至於你話會吾會成功....不如問具體D啦
    顶端 Posted: 2007-08-01 04:31 | 20 楼
    vindytan
    ㄗαч騰騰

多谢发贴的人[88]

贪爽嘛
    顶端 Posted: 2007-08-01 10:28 | 21 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第22楼vindytan2007-08-01 10:28发表的: 2ZbY|8X$r  
    贪爽嘛
    o:8S$F`O@  
    ,{?bM  
    見你個理由咁誠實就幫你睇下啦 v* ~ %x  
    kg I=0W>  
      偏财 正印 日主   正印 sN1*Zp'(  
    八字 庚午 乙酉 丙戌   乙未 5**5b9bj-9  
      比劫 正财 食神   伤官 o|qeh<2=x  
    62)lf2$1  
      比肩 比劫 食神 伤官 偏财 正财 七杀 正官 ~5 pC$SC6>  
    大运 丙戌 丁亥 戊子 己丑 庚寅 辛卯 壬辰 癸巳 S~rVRC"<xo  
    wYQ1Z  
    你日元丙火, 陽火, p (xD/E  
    正格身弱,宜幫扶,喜用木火,忌見金土 )SL@ >Cij  
    ?PE1aB+{:  
    你虛齡8歲入大運, }'V'Y[  
    7字尾轉運,睇番原來你28歲前都過得吾錯WO,出身幾好WO,又有長輩之助. A,lw-(.z4Z  
    但系2017年要小心啦,會有比較大的動盪! K;y\[2;}e,  
    J4Z<Yt/  
    講住咁多先啦
    顶端 Posted: 2007-08-01 12:41 | 22 楼
    忧止符

多谢发贴的人[7]

1985-06-17   約AM11時55分左右 9S H<d)^  
    DtF![0w/  
    問姻緣
    顶端 Posted: 2007-08-01 13:32 | 23 楼
    benfeather
    無錢揸刀仔

多谢发贴的人[16]

哗,哩度都有哩D,劲呀,但我唔知道我几点出世呀,汗。。。。
    顶端 Posted: 2007-08-01 16:17 | 24 楼
    vindytan
    ㄗαч騰騰

多谢发贴的人[88]

多谢晒啊. 不过讲真的..几准下
    顶端 Posted: 2007-08-01 21:17 | 25 楼
    dicarxu
    冥想づ.影子少年
    级别: 高人

多谢发贴的人[258]

Quote:
    引用第18楼mark_kwok2007-08-01 03:56发表的: Yn IM-  
    i_[ HcgT-  
    .*RB~c t  
    d5w_[=9U  
    Dicarxu, DqurHQ z)m  
    /@9-!cL  
    而因為你係屬於身弱,需要幫扶,見到屬水屬木的年份就是你行運的時候了. ;I!+ lx3[  
    再看你大運,原來你是從十歲開始起運,第一個大運就是乙木運,一直好到你四十歲!! ="5k\1W1M  
    恭喜曬! -A~;MGY  
    不過講番財運,最好都係2006-2016年,即係你20-30歲呢十年,好好把握機會啦! c]s (u+i  
    .......
    dDv{9D,  
    都准得下 X \b}jo^96  
    我老豆同我批過命,所以起個名有水有木 a<57(Sf  
    -------------------------------------------------------------------------------------- m{:"1]  
    唔介意我再問詳細D嘛? dT0^-XSY  
    我想問咩年先至算屬水屬木的年份? xE G+%Uk{  
    係咪我40嵗之後就會黑運?抑或係運氣平平嗟? zK ' _e&*  
    係咪我30嵗之後就流財?抑或係財運平平? 3i]"#wK  
    咩嘅人會同我相克呢? %Lh-aP{[e  
    --------------------------------------------------------------------------------------- Vr&el  
    希望唔好介意我煩 既然問就想要問清楚啲嗟... "fX_gN?  
    順便問埋個姻緣啦 ;_?zB NW  
    ---------------------------------------------------------------------------------------- 'WKu0Yi^'  
    唔該嗮!
    [ 此贴被dicarxu在2007-08-02 13:55重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-08-02 13:49 | 26 楼
    zyc0116

多谢发贴的人[1]

帮我算下, L<f-Ed9|  
    好似我系呢度最大咯个了. [<en 1  
    新历84,01,16,凌晨4点几嘅. -,K*~ z.l  
    吾该晒!
    顶端 Posted: 2007-08-02 23:47 | 27 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第24楼忧止符2007-08-01 13:32发表的: 3mpP| b"  
    1985-06-17   約AM11時55分左右 7ZF}0K$^B  
    N+*(Y5TU  
    問姻緣
    Z 7`5x  
    `y1BTe&  
    懮止符你好, 9|J8]m?x  
    kA1RfSS  
          偏印 正官 日主   比劫 NJ >I%u*  
    八字 乙丑 壬午 丁亥   丙午 rDpe_varA  
      食神 比肩 正官   比肩 f?2zLE>u  
    .[edln  
      偏财 正财 食神 伤官 比肩 比劫 偏印 正印 PLO\L W  
    大运 辛巳 庚辰 己卯 戊寅 丁丑 丙子 乙亥 甲戌 w0#% AK  
    q:xtm?'$  
    你日元丁火,屬陰火,身旺之局,喜用土金,忌木火. <2n'}&F  
    Wl,%&H2S<  
    再看你大運,虛齡5歲上運,9字尾轉大運,原來你系少年運好啊!但系到你45歲就會比較動盪,要小心D啦!!而且你八字無財,不宜獨資經營生意做老闆!即使有朋友叫你夾份做都吾好制啊! H"2U)HJl  
    9U!JK3d  
    講番你的姻緣,2010庚寅年 2011辛卯年會有較大機會結婚!!恭喜恭喜!
    顶端 Posted: 2007-08-02 23:53 | 28 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第28楼zyc01162007-08-02 23:47发表的: bSQ_"  
    帮我算下, >Ja0hS{*  
    好似我系呢度最大咯个了. ggMUdlU  
    新历84,01,16,凌晨4点几嘅. ^GN5vT+:'  
    吾该晒!
    `hzd|GmX  
    8^i\Y;6  
    zyc0116你好~~ TV<Aj"xw  
    EH(tUwY%{  
    請問有無乜特別野想問架??
    顶端 Posted: 2007-08-02 23:55 | 29 楼
    « 1 2345» Pages: ( 1/12 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 玄幻无穷