« 1 2» Pages: ( 1/2 total )
本页主题: 投诉啊!究竟“渔人水帖”得罪左边条版规! - - 蓝调既分享自由~~自由分享概念究竟系乜!!!! 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

zeroize
专业蓝调金鱼佬
级别: 新人

多谢发贴的人[51]

投诉啊!究竟“渔人水帖”得罪左边条版规! - - 蓝调既分享自由~~自由分享概念究竟系乜!!!!

图片:
根据维基百科解释:渔人~~打鱼为生的人,从事捕获、打捞、垂钓,鱼类水产工作。 ,UNnz&H+f  
IMSLHwZ  
参考词汇:渔业。 T0X+\&W  
0TqIRUz "C  
~,Kx"VK  
甘请问渔人专用水帖,边个字眼有“发布广告”同埋“购物宣传”! X?$"dqA  
RZ0+Uu/J  
再请问,帖中边度有连接呢?更谈不上“其他网站连接”! r]deVd G  
(&1 56 5  
出师有名,论坛管理者根据版规操作,无可口非,但一己私欲,违背分享自由,自由分享既蓝调原则,毫无根据甘删除一张帖子。本人对蓝调该管理者做法甚感遗憾,请给一个令人心服既解释! ckkm}|&m  
WCP2x.gb5  
我知该帖不应该发在该区,但事件系该区发生,我为此感觉到无比屈辱!
顶端 Posted: 2007-08-04 16:58 | [楼 主]
zeroize
专业蓝调金鱼佬

多谢发贴的人[51]

Re:投诉啊!究竟“渔人水帖”得罪左边条版规!

管理员俾个胶袋过来,我要。。。。买菜啊
顶端 Posted: 2007-08-04 17:00 | 1 楼
zeroize
专业蓝调金鱼佬

多谢发贴的人[51]

除非距过来渔人发帖,等我删返,否则从此同距不共戴天!
顶端 Posted: 2007-08-04 17:02 | 2 楼
zeroize
专业蓝调金鱼佬

多谢发贴的人[51]

图片:
无良版主!乱删帖!
顶端 Posted: 2007-08-04 17:02 | 3 楼
刘纹虎
冬眠中,勿扰!
级别: 管理员

多谢发贴的人[13002]

请注意你的身份和言行会给两个论坛的会员带来的影响。 a-o hS=W  
虽然我认为这只是你的个人言行和观点,但其他人可能并不这样认为!
  本人管理的范围:粤语tv连续剧及论坛程序维护

用心回帖,开心下载!

顶端 Posted: 2007-08-04 17:18 | 4 楼
梦的风铃

多谢发贴的人[7]

需要证人吗?我可以做证的呀,事情发生的时候我一直系度,一个钟一共删左三张贴。起因是一张贴,话人卖广告,我有入过睇贴,睇过没有连接同埋广告成份,之后第二,三张都是针对删贴的事引起的,都是无故被删。 TbSt {TX  
做为一个管理者,删人贴的理由是唔是应该有理D呢,下下郁下就删,你叫其他人点服你,再者,管理人员是唔是应该检讨下自己的管理素质呢。对事情有意见唔俾出声,下下玩晒强权。不如个论坛唔好开放,你自己玩晒算啦,如果没左会员。你会有版主咩?做版主就大晒咩?下下无理操作,黑箱作业。 R _~m\P  
我睇过你论坛对于其他投诉的处理,唔咪自完其话,官官相为就是禁言锁贴,如果呢D是你对代问题的态度,咁讲多晒气,因为没民主,没自由,咁麻烦论坛自己关闭好过啦,仲讲咁大个分享自由,自由分享来做什么,想呃贡人,还是想自欺欺人。 h3vm< R;  
就放眼睇下,所谓的有能管理者点处理呢件事。希望唔咪强权啦,如果是,咁你以后自己玩晒啦。 o Q!g!xz  
仲有,我发现。论坛的人都好忘恩负义今日行论坛先发现。原来将在论坛最需要帮助的时候,对论坛进行捐献的人的永久会员解除左,仲要是没有任何通告同埋原因解释。 d%"@#bB  
不过谂落又是,版主都咁啦,高层的管理员会好的去边呀。 _a:!U^4  
顺便讲埋,唔使自以为事我是边个的马甲啦,本人好明正,就止一个ID,做得出就唔怕认,唔似某D版主,敢做唔敢人。 &dH m!b  
再者删我ID啦,唔顺心就,我唔MAIN的呀,如果是咁样,蓝调唔值得人留,我都会叫朋友以后唔好来蓝调。
本帖最近评分记录:
  • 银纸:1 | 操作人: 刘纹虎 | 理由: 已查出马甲,删除id处理
  • 顶端 Posted: 2007-08-04 17:23 | 5 楼
    vincentco
    拒做大猫扯线小丑
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[9151]

路过!大家是否忘记咗好来好去哩个道理,希望大家尊重蓝调,亦等同我去到其他地方,一样会尊重其他地方D人!
    顶端 Posted: 2007-08-04 17:39 | 6 楼
    zeroize
    专业蓝调金鱼佬

多谢发贴的人[51]

Re:Re:投诉啊!究竟“渔人水帖”得罪左边条版规!

Quote:
    引用第4楼刘纹虎2007-08-04 17:18发表的: [Z`:1_^0}  
    请注意你的身份和言行会给两个论坛的会员带来的影响。 3qd-,qC  
    虽然我认为这只是你的个人言行和观点,但其他人可能并不这样认为!
    F(kRAe;  
    %2FCpre;  
    I}CA-8  
    我系蓝调只系连老婆都娶吾起既普通会员,所以,我有发表个人意见既权利!因此其他人点林我无必要理会,I 只代表我个人, %0M^  
    ^zs4tCW%  
    SO,我就算系渔人都照闹嘎。。。。。
    顶端 Posted: 2007-08-04 17:40 | 7 楼
    不吐不快
    级别: *

多谢发贴的人[]

Quote:
    引用第5楼梦的风铃2007-08-04 17:23发表的: i{qURP}.  
    做版主就大晒咩?下下无理操作,黑箱作业。 ts>}>}@vc  
    我睇过你论坛对于其他投诉的处理,唔咪自完其话,官官相为就是禁言锁贴,如果呢D是你对代问题的态度,咁讲多晒气,因为没民主,没自由,咁麻烦论坛自己关闭好过啦,仲讲咁大个分享自由,自由分享来做什么,想呃贡人,还是想自欺欺人。 BxYA[#fd}  
    就放眼睇下,所谓的有能管理者点处理呢件事。希望唔咪强权啦,如果是,咁你以后自己玩晒啦。 \-ws[  
    .......
    5&= n  
    m28w4   
       [)n}!5fE  
      看看这张贴,http://www.canton8.com/forum/read.php?tid=106698&u=155395,你们就会知道不止会员给人欺负,版主都会给人欺负的!
    顶端 Posted: 2007-08-04 17:55 | 加拿大 8 楼
    yucci

多谢发贴的人[6068]

今日见到好多第度既人,好团结播,我地真系追五上.
    顶端 Posted: 2007-08-04 18:03 | 9 楼
    georgeboy
    佐治小子
    级别: 圣人

多谢发贴的人[2132]

我都来热闹下.

顶端 Posted: 2007-08-04 18:17 | 10 楼
    无名小卒
    级别: 普通人

多谢发贴的人[1693]

楼主咁都得吖,第日我用蓝调个名去水下先!
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: 西瓜刨 | 理由: 支持你
  • 顶端 Posted: 2007-08-04 18:25 | 11 楼
    fly137
    纸手画脚
    级别: 普通人

多谢发贴的人[484]

不该发在此区请不要发,明知不能为而为,我对此感到羞耻~~
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:5 | 操作人: 西瓜刨 | 理由: 讲得好!
  • 顶端 Posted: 2007-08-04 18:31 | 12 楼
    zeroize
    专业蓝调金鱼佬

多谢发贴的人[51]

Quote:
    引用第11楼无名小卒2007-08-04 18:25发表的:  >fA@tUQB  
    楼主咁都得吖,第日我用蓝调个名去水下先!
    uPC qO+f  
    >VUQTg  
     `pd   
    欢迎哦,不过真系吾好卖广告窝
    顶端 Posted: 2007-08-04 18:57 | 13 楼
    zeroize
    专业蓝调金鱼佬

多谢发贴的人[51]

Quote:
    引用第12楼137633016902007-08-04 18:31发表的: ;(0(8G  
    不该发在此区请不要发,明知不能为而为,我对此感到羞耻~~
    Pn'(8bRm  
    %*6oUb  
    你羞耻就系啦,版主可以移动到版雾,既然有错就应该协助改正,否则根本无必要有移帖既操作,直接删除就系啦!
    顶端 Posted: 2007-08-04 19:00 | 14 楼
    yucci

多谢发贴的人[6068]

删除系统直接扣20分,系520心地好,选移动罗~
    顶端 Posted: 2007-08-04 19:40 | 15 楼
    zeroize
    专业蓝调金鱼佬

多谢发贴的人[51]

Quote:
    引用第15楼yucci2007-08-04 19:40发表的: ( ztim  
    删除系统直接扣20分,系520心地好,选移动罗~
    $D/bU lFx  
    -q&7J' N  
    s@ 2 0#D  
    吾制,嬲,过来渔人开张俾我删返!
    顶端 Posted: 2007-08-04 20:47 | 16 楼
    戰神1號
    文仔

多谢发贴的人[6327]

我吾知佢系边个喔,我净系知道佢系一个普通会员!

哆謝маtёja幫硪整嘅簽詺!

永远支持广州队同阿根廷!
    顶端 Posted: 2007-08-04 21:10 | 17 楼
    蕃茄+沙糖

多谢发贴的人[4434]

520乱删贴扣分已经唔係第一次啦,以前我哋唔係冇投诉过,但我发现冇乜用咯 #*Yi4Cn<  
    hgweNRTh!  
    每次都係咁,删完贴理由都冇一个,人家再发贴问清楚就又无故删贴 "?.'{,Q  
    lh\ICN\O  
    究竟几时D版主先唔会滥用权力呢
    顶端 Posted: 2007-08-05 14:23 | 18 楼
    刘纹虎
    冬眠中,勿扰!
    级别: 管理员

多谢发贴的人[13002]

Quote:
    引用第18楼蕃茄+沙糖2007-08-05 14:23发表的: Pz]bZPHn  
    520乱删贴扣分已经唔係第一次啦,以前我哋唔係冇投诉过,但我发现冇乜用咯 ,4^9cFVo  
    RzA2*]%a  
    每次都係咁,删完贴理由都冇一个,人家再发贴问清楚就又无故删贴 M.ZEqV+k  
    V$/u  
    究竟几时D版主先唔会滥用权力呢
    vKNt$]pm=  
    =\~E n5  
    请问你什么时候投诉过520乱删贴扣分???????
      本人管理的范围:粤语tv连续剧及论坛程序维护

用心回帖,开心下载!

顶端 Posted: 2007-08-05 14:28 | 19 楼
    梦的风铃

多谢发贴的人[7]

刘纹虎先生,原来系你身上我终于知道什么叫做本未倒置。数典忘祖,避重就轻哦,对你你的处事态度非常之失望,干脆连我这个ID都删除算了,什么马甲,什么删除ID处理,假如我真有马甲,论坛边条写住唔可以注册多个ID,再者真有马甲,马甲又犯什事,什么理由去删,麻烦俾个借口来听下,不过记得揾个好D的呀,唔咪费事俾你D会员睇见你无能呀。解决唔到问题就删ID。我估计你下一步应该就是禁言同埋禁IP的呀,因为除左呢D强权方法。你没什么新意。终于明白520点解可以咁晓张,原来带头人都是咁的样,怪唔知啦,咁就。
    顶端 Posted: 2007-08-06 22:54 | 20 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖
    级别: 论坛版主

多谢发贴的人[9704]

Quote:
    引用第20楼梦的风铃2007-08-06 11:54 AM发表的: JkZ50L  
    刘纹虎先生,原来系你身上我终于知道什么叫做本未倒置。数典忘祖,避重就轻哦,对你你的处事态度非常之失望,干脆连我这个ID都删除算了,什么马甲,什么删除ID处理,假如我真有马甲,论坛边条写住唔可以注册多个ID,再者真有马甲,马甲又犯什事,什么理由去删,麻烦俾个借口来听下,不过记得揾个好D的呀,唔咪费事俾你D会员睇见你无能呀。解决唔到问题就删ID。我估计你下一步应该就是禁言同埋禁IP的呀,因为除左呢D强权方法。你没什么新意。终于明白520点解可以咁晓张,原来带头人都是咁的样,怪唔知啦,咁就。
    ,eR8 ~(`=  
    6gXIt9B.h$  
    $tI]rU  
    呢位朋友.唔该你尊重下自己尊重下人地.如果一个会员真系为论坛好既话..唔会注册多个ID去用罗.难道据地可以分身?点解要用多个ID呢?做人唔可以光明正大D咩?开多个马甲就系浪费论坛既资源.无必要甘做罗.再者.对你质疑管理员既处事态度.唔能够认同.每个人都有据自己唔同既岗位.我觉得虎虎无本未倒置,数典忘祖罗.反而一直系用紧最唔伤和气既态度去处理论坛与论坛之间既事.我地既管理员(版主唔属于管理员级别)从来都唔会乱甘禁言同禁IP.蓝调系我去过甘多个论坛之中,最讲民主,最讲自由既一个.换佐系其它既论坛.后果已经系无法想象.至于520点解可以甘嚣张,呢D完全系个人既问题.唔好一支杆打死一船人.
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2007-08-07 02:12 | 21 楼
    您还没有设置个性签名

多谢发贴的人[4788]

此帖被评分,最近评分记录银纸:1 | 操作人: 刘纹虎 | 理由: 已查出马甲,删除id处理 K+=+?~  
    ) ~6zYJ2  
    哦?有甘回事我5知既?刘胸,系度我想讲:阁下删错ID搞错对象了,劳烦查清楚DD先嘛, k>jbcSY(z<  
    W5L iXM  
    蓝调ID:梦的风铃为渔人会员ID:akira_yang唯一一个系蓝调既官方ID t*<#<a  
    &k7;DO  
    而蓝调ID:akira_yang为蓝调ID:zeroize所注,持有 mo{MR:> )  
    COzyG.R.  
    有兴趣你可以查下既 <"D=6jqZ  
    ] b9-k   
    '_k+ WH&  
    8vSse  
    同时希望阁下删ID可以慎重,到底是违规犯错在什么地方?请指出! )vg5((C  
    4_v]O  
    http://www.canton8.com/forum/read.php?tid=43354&u=53400 {O<l[|Ip  
    你睇距话严重违规先删id的喔? Wo~vhv$E  
    http://www.canton8.com/forum/read.php?tid=78236&u=53400 iJ' xh n  
    而且你又话系合并咋嘛 jw}}^3.  
     7R#+Le)  
    小小疑问,欢迎指正
    [ 此贴被114727097在2007-08-08 01:53重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-08-07 15:00 | 22 楼
    zeroize
    专业蓝调金鱼佬

多谢发贴的人[51]

弊,原来又系我做错野先。。。。当初林住抢注晒D渔人名人跟住卖鱼噶,原来密码123456系甘多人知嘎。。。。。我个老RE迷冻过水。。。。。
    顶端 Posted: 2007-08-07 22:27 | 23 楼
    akira_yang

多谢发贴的人[0]

鸭梨,你快快趣趣帮我删左E张帖啊!
    顶端 Posted: 2007-08-07 22:35 | 24 楼
    梦的风铃

多谢发贴的人[7]

图片:
    Quote:
    引用第24楼akira_yang2007-08-07 22:35发表的: -[U1]R  
    /!^&;$A'  
    我投诉刘生以下操作姐,对会员的ID咁唔珍惜,郁下就是但揾个ID话是其他的MJ,咁的处事态度对得住会员。 o9xlu.QL{c  
    再者屈我吃死猫就唔得,至憎人屈我的啦。唔俾个合理解释势是假。
    顶端 Posted: 2007-08-07 22:43 | 25 楼
    梦的风铃

多谢发贴的人[7]

Re:Re:Re:投诉啊!究竟“渔人水帖”得罪左边条版规!

Quote:
    引用第21楼幸福瞬間2007-08-07 02:12发表的: wy}k1E'M  
    !OuWPH. :  
    yfC^x%d7G  
    4-[J@  
    呢位朋友.唔该你尊重下自己尊重下人地.如果一个会员真系为论坛好既话..唔会注册多个ID去用罗.难道据地可以分身?点解要用多个ID呢?做人唔可以光明正大D咩?开多个马甲就系浪费论坛既资源.无必要甘做罗.再者.对你质疑管理员既处事态度.唔能够认同.每个人都有据自己唔同既岗位.我觉得虎虎无本未倒置,数典忘祖罗.反而一直系用紧最唔伤和气既态度去处理论坛与论坛之间既事.我地既管理员(版主唔属于管理员级别)从来都唔会乱甘禁言同禁IP.蓝调系我去过甘多个论坛之中,最讲民主,最讲自由既一个.换佐系其它既论坛.后果已经系无法想象.至于520点解可以甘嚣张,呢D完全系个人既问题.唔好一支杆打死一船人.
    gR}35:$Z-  
    !ki.t  
    ~R@Nd~L  
    呢位版主,讲得几好听哦,麻烦自己检讨下你有没注册MJ,我话你听,系你未了解事情真相全部的时候麻烦你唔好发表咁多大道理,于蓝调我是绝对没有MJ。我注册的就只有梦的风铃呢个ID。你们管理员刘纹虎可以有本事到随便揾个ID就话是我MJ。咁大只死猫俾我,我问个理由,是唔是好应该呀,过分咩?家下做为会员是唔是就唔可以出声先,如果蓝调唔咁大只字打住自由分享呢个横匾,换成你幸福瞬間或者刘纹虎讲左就算,得,我唔同你吵,因为一言堂,你哋讲晒,强权下,我唔会同D强权人事要民主,因为是晒我青春同时间,但是好明显唔咪啦,咁我是唔是有发言权呀,再讲到为论坛好,有意见提出都话唔为论坛好,唔同个个话你幸福瞬間呢个版主做得好,呢D叫左为论坛好呀,晒气啦。虚伪,边个好边个坏是人有眼都睇得出呀,再者呢位版主,你是唔是管错界呀,MJ我问的是刘纹虎,刘纹虎我琴晚11点PM佢,24小时过左,没回我PM,没来呢度解释成件事的经过。咁是唔是代表刘生都自知理亏唔敢面对。
    顶端 Posted: 2007-08-07 23:42 | 26 楼
    您还没有设置个性签名

多谢发贴的人[4788]

Quote:
    引用第23楼zeroize2007-08-07 22:27发表的: q]\g,a  
    弊,原来又系我做错野先。。。。当初林住抢注晒D渔人名人跟住卖鱼噶,原来密码123456系甘多人知嘎。。。。。我个老RE迷冻过水。。。。。
    3yNU$.g  
    你等住删你id了 ?Sb8@S&J  
    <Engi!  
    l3IWoa&sh  
    1Zi,b  
    呢位朋友.唔该你尊重下自己尊重下人地. <~)kwq'  
    --有5尊重咩?有问题提出而已,都系通过文字去表达信息,或者不同人既阅读有所误解了 51QRM32Y  
    SC- $B  
    如果一个会员真系为论坛好既话..唔会注册多个ID去用罗.难道据地可以分身?点解要用多个ID呢?做人唔可以光明正大D咩?开多个马甲就系浪费论坛既资源.无必要甘做罗.再者. ]7rj/l$ u  
    --请了解清楚再长篇大论 +d%L\^?F  
    c?%(Dp E  
    对你质疑管理员既处事态度.唔能够认同. >|Cw\^  
    --黑就黑,白就系白,难道对管理员质疑是不对的?难道管理员搞错左我地都要接受? %H+\>raLz  
    V._(q^  
    每个人都有据自己唔同既岗位.我觉得虎虎无本未倒置,数典忘祖罗.反而一直系用紧最唔伤和气既态度去处理论坛与论坛之间既事. MW+b;0U`#  
    --恩,刘生的确系好同志,每天亲自操刀去录制电视并制作,真心地表示崇敬 -<_Ww\%8M  
    8dlw-Q'S  
    我地既管理员(版主唔属于管理员级别)从来都唔会乱甘禁言同禁IP. x1BobhU~Zl  
    --现在无禁止发言同禁止IP吗?E+无啦啦3id啵! /P 2[:[w  
    1DA1N<'  
    蓝调系我去过甘多个论坛之中,最讲民主,最讲自由既一个.换佐系其它既论坛.后果已经系无法想象. 2r 6'O6v  
    --我相信幸福既眼光既,但是都有所保留既 ymNnkFv  
    \fjMc }'  
    至于520点解可以甘嚣张,呢D完全系个人既问题.唔好一支杆打死一船人. FP Jd|  
    --520无嚣张?5觉咯,只不过小小误会导致既小风波喈(人地话64都系一场小风波咋) h)me\U7UC  
    @l0|*lo%  
    =================================== A%2:E^k(s  
    古5到从520删贴开始短短期间就引发甘多问题,或者系问题现在先出现,或者系问题早早就出现左,刘生您作为管理员应该清楚了吧?希望刘生您可以以冷静的分析,客观地处妥善理,而不是对于一群提意见和有疑问的会员们持不欢迎的态度.一个论坛的建立同管理已经有一段长既日子了,相信刘生可以顺利做到得到,而不是丢一声就算数! mP(kcMT "  
    \t|M-%&)4  
    轻松D轻松D~
    顶端 Posted: 2007-08-08 01:52 | 27 楼
    zeroize
    专业蓝调金鱼佬

多谢发贴的人[51]

喂!楼上既。我个新头像靓无喈
    顶端 Posted: 2007-08-08 12:26 | 28 楼
    hulinxian
    千裏孤墳
    电影压制组组长 原创先锋奖 蓝调压制之星 物流组长 终身成就奖

多谢发贴的人[27127]

无聊~总有些人喜欢搞事。非要搞到两个论坛不和先高兴,楼主你开的这个贴“渔人水贴”是什么意思,自己应该清楚,我可不可以去渔人发张贴叫“蓝调之贴”?我在百度搜了下,“蓝调”的意思为爵士、摇滚及福音歌曲(Gospel)的老祖宗,原来只是美国早期黑奴抒发心情时所吟唱的12小节曲式,演唱或演奏。 Cb:gH}j  
    ayBRWT0  
    请问可以吗?还在这说什么自由,我们转贴去渔人,连种子的名字都不可以包含“蓝调”或“gdbt"等字样!
    顶端 Posted: 2007-08-08 21:07 | 29 楼
    « 1 2» Pages: ( 1/2 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 【BUG报告】【投诉】【建议】【申请开版】【申请友链】