本页主题: 电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

hyw1984
级别: 普通人

多谢发贴的人[319]

电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人)

电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) - 其他高手可以补我既短处,因为我都吾系万能,吾系咩问题都可以解决到,希望借助其他高手既知识一齐帮助别人

而家我在线既时间都不定时,我上既话会尽快答你地D问题,其他高手都可以帮下拖既,或者可以先加我Q先既,Q系545781310

写明系蓝调既人,否则一律吾加
[ 此贴被bennypower在2009-02-07 05:33重新编辑 ]
顶端 Posted: 2009-02-06 23:58 | [楼 主]
蛇蒸
蛇出征
级别: 新人

多谢发贴的人[9]

Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) - 问下大家

我想问大家一个好X蠢嘅问题:既然配置低嘅电脑只适合装低版本嘅操作系统(如95,98或2000),那么配置高嘅装低版本嘅系统,部机跑起来会吾会快到难以想象?!
(吾好问我点解要咁做,我只系想知而已)
顶端 Posted: 2009-09-03 07:51 | 1 楼
蛇蒸
蛇出征

多谢发贴的人[9]

Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) - 问下大家

Quote:
引用第58楼oxcows2009-09-21 11:52发表的:

用来跑分就会,实际使用可能更慢
给你一部i7与一部奔腾,装98或2000,跑分可能i7高,实际使用可能还不如奔腾

的确如此(前几天我已试装过2000).''跑分''与实际使用居然相去甚远!到底为什么???这就是我想不通的原因.
顶端 Posted: 2009-09-23 06:39 | 2 楼
蛇蒸
蛇出征

多谢发贴的人[9]

Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) - 高手們

我裝佐原繁體版XP後導致部分簡體中文軟件出現亂碼...有乜辦法 又或者軟件修正呢D亂碼?
顶端 Posted: 2010-02-09 22:53 | 3 楼
蛇蒸
蛇出征

多谢发贴的人[9]

Re:Re:Re:电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) - 高手們

Quote:
引用第80楼hyw19842010-02-10 23:07发表的:

去翻控制面板既“区域和语言选项”度,系“标准和格式”度选翻“中文(中国)”试下,如果吾得,我都无办法

真係難搞!...雖然改良佐少少----幾件大型軟體總算恢復原來個樣,但係仲有好多...算啦,睇黎繁體版D嘢係內地度真係"水土不服",唯有洗返"簡"嘅啦.
顶端 Posted: 2010-02-11 12:31 | 4 楼
蛇蒸
蛇出征

多谢发贴的人[9]

Quote:
引用第110楼2506799042010-07-03 14:44发表的:
想问下`我部电脑有时开机都开吾倒`到佐滚动条果度就吾识启动啦``等佐成个钟都系入吾到系统既`但系关佐钜重新开过又可以既`请问呢D问题要点样解决啊`吾该晒

如果重裝係統吾得,你換個硬盤試下.應該係個硬盤嘅問題...我之前亦有過同樣嘅情形,換左個硬碟之後一天光曬!!!
顶端 Posted: 2010-07-08 21:31 | 5 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区