本页主题: 电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

hyw1984
级别: 普通人

多谢发贴的人[319]

电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人)

电脑有问题既可以入来问我,我识既会尽量帮你地解答(欢迎其他高手入黎一齐讨论and帮助有电脑问题既人) - 其他高手可以补我既短处,因为我都吾系万能,吾系咩问题都可以解决到,希望借助其他高手既知识一齐帮助别人

而家我在线既时间都不定时,我上既话会尽快答你地D问题,其他高手都可以帮下拖既,或者可以先加我Q先既,Q系545781310

写明系蓝调既人,否则一律吾加
[ 此贴被bennypower在2009-02-07 05:33重新编辑 ]
顶端 Posted: 2009-02-06 23:58 | [楼 主]
terminator71
级别: 新人

多谢发贴的人[1]

凑下热闹...
    请问下大家有几多人用紧卡巴斯基啊 系米开住佢部机会慢好多...
    请问下有几多人用紧铁通 海浪嘓网站好烦 有冇办法屏蔽...
顶端 Posted: 2009-11-27 23:12 | 1 楼

多谢发贴的人[1]

Quote:
引用第66楼hyw19842009-11-28 16:29发表的:

基本上开任何杀软既监控或者防火墙都会占用资源,问题系占用几多资源,部机内存细,甘就自然明显拖慢部机,内存大既话就侧侧博,吾多觉

4G嘅内存 明显感觉慢咗 开始都唔知系卡巴嘅问题 因为之前都唔觉 唔知咩时候开始 而且系忽然醒觉...慢咗 当时仲指意卡巴帮我搵下病毒 又用优化大师优化过 又用360查过木马 都搵唔到咩问题
后来卡巴嘅注册号被拉入黑名单 我又懒去更新 干脆卸载咗佢 重启之后发觉快咗 就好似获得解脱咁...
顶端 Posted: 2009-11-28 23:24 | 2 楼

多谢发贴的人[1]

咦~以前部旧机用瑞星嘓阵都唔觉会慢喎 好似卡巴都系
唔通系新机嘅问题
顶端 Posted: 2009-11-30 20:23 | 3 楼

多谢发贴的人[1]

问题唔大 多谢晒
点解冇人讲下海浪嘅问题
冇人用铁通噶
唔系得我咁笨实啊
顶端 Posted: 2009-12-01 21:32 | 4 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 粤语吹吹吹水区