« 1 23» Pages: ( 1/3 total )
本页主题: ~放.不低~ - 追憶 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

幸福瞬間
隨意門@nnie
终身成就奖 优秀斑竹奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[9704]

~放.不低~ - 追憶

x1)G!i  
]}Hcb)'j@  
=~YmM<L  
曾經以為自己已經放低咗你~點知~當前日再次見返佢時~我又再想起了你~ >j1\]uo  
原來又到咗4月啦~~仲記得5年前嘅一個早上~收到佢嘅電話~ 8ID fYJ  
佢同我講你交通意外入咗院~我仲鬧佢"唔好玩啦~我幾個鍾前先至同你講過電話~" L|G!of[8n  
z^ +CD-  
但係佢係從嚟都唔會呃我~係真嘅~你真係出咗事~ gvYib`#  
當時嘅我沉默咗好耐~個心~痛到喊唔出嚟~~ pfW0)V1t  
成個人呆咗咁對住個電話同埋你送俾我嘅"禮品"唔知坐咗幾耐~ YIA}F1:  
眼淚唔知喺幾時終於都流咗出嚟~~ X#mm Z;P  
P>%\pCJ])  
喺你昏迷嘅3個月裡面~佢幾乎每隔一日就會通知我你嘅情況~ gkUG*Zw  
雖然醫生一早講咗你醒返嘅機會係近乎零~但係你嘅屋企人同我都冇放棄過~ v#0R   
我更天真嘅希望奇蹟會發生~你會醒返同全逾~ d>:(>@wz  
日子一日一日咁過~~你醒嘅機會亦一日一日咁少~~ }J t( H  
終於你都係離開咗愛你嘅屋企人~~朋友~~同埋我~~ HxJKS*H;  
 =%AFn9q  
5年時間過去咗~曾經以為我已經放低咗你~放低咗嗰個遺憾~~ k))*Sg  
但原來我從未放低過~~對唔住~~到今日為止~我都未親自去拜你~ $NP5Z0v7  
係因為我仲未有勇氣企喺你嘅墓前面~同你講 "~Good Bye~"
[ 此贴被幸福瞬間在2009-04-02 10:51 AM重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: Mc.大醜醜 | 理由:
  • 银纸:20 | 操作人: 花無缺和尚 | 理由:
  • 本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

~~幸福就如同天上流星...瞬間即逝~~

顶端 Posted: 2009-04-02 07:00 | [楼 主]
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

多谢发贴的人[10670]

Re:~放.不低~

要對既始要面對,逃不了,所以要珍惜你眼前既一切
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 幸福瞬間 | 理由:

• 2009年1月28日!!

本人管理的范围:粤讲粤出色、手機相關!!
    顶端 Posted: 2009-04-02 10:01 | 1 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第1楼小加菲2009-04-02 10:01 AM发表的: .%_)*NUZ  
    要對既始要面對,逃不了,所以要珍惜你眼前既一切
    QW2?n`Fa9-  
    :ztyxJv1  
    其實都唔係刻意逃避~~只係~~仲未有機會而已~~
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

顶端 Posted: 2009-04-02 10:27 | 2 楼
    Mc.大儍儍
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[15638]

为何永远放不低? +lKrj\Xj  

顶端 Posted: 2009-04-02 10:30 | 3 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第3楼mc.大儍儍2009-04-02 10:30 AM发表的: S*g`d;8gV  
    为何永远放不低? %9X{{_  

UW/N MjK  
    =-qf;5[|  
    7b46t2W<  
    因為人往往都係要喺失去後先識得後悔囉~~
    本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

顶端 Posted: 2009-04-02 10:34 | 4 楼
    Mc.大儍儍

Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第4楼幸福瞬間2009-04-02 10:34发表的: @!<d0_dnC  
    5B{k\H;  
    + T2HE\  
    4V$fGjJ3  
    因為人往往都係要喺失去後先識得後悔囉~~
    sAYV)w3u"  
          其实,在漫长的人生道路上,人们都会因这样或那样的失去先懂得后悔,莫让它再次发生... AK*N  

顶端 Posted: 2009-04-02 11:02 | 5 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第5楼mc.大儍儍2009-04-02 11:02 AM发表的: +9[SVw8  
    rl?7W];  
          其实,在漫长的人生道路上,人们都会因这样或那样的失去先懂得后悔,莫让它再次发生... @o#+5P  

Jq .L:>x  
    `c(\i$1JY)  
    可怕嘅係~~好多人都會~~重覆犯錯~~

顶端 Posted: 2009-04-02 11:34 | 6 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

呢个故事两年前聽你講过喇,記憶犹新,令人感慨,何故甘耐都放咯低呀!

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2009-04-02 12:02 | 7 楼
    肥牛肉
    信望愛
    级别: 普通人

多谢发贴的人[14159]

冲涼瞓覺,發個甜夢! , 2`~ N Pb  
    忘記過去,繼續上路! +a$| Sc  
    本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: 小加菲 | 理由:
  • I see,I go,I conquer.
    顶端 Posted: 2009-04-02 15:21 | 8 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第7楼花無缺和尚2009-04-02 12:02 PM发表的: 9B/1*+ M  
    呢个故事两年前聽你講过喇,記憶犹新,令人感慨,何故甘耐都放咯低呀!
    js <Ww$zFW  
    ^Mytp>7  
    唔知呀~~我都以為自己放低咗~~ *Km7U-BG  
    點知前日見返佢個"兄弟"~我又再有種心隱隱作痛嘅感覺~ yA;W/I4  
    後來先明白原來自己從未放低過~~
    本帖最近评分记录:
  • 本人管理的範圍: 生活休閒區 -  藍調俱樂部、手機相關、活動區

顶端 Posted: 2009-04-02 17:09 | 9 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第8楼肥牛肉2009-04-02 03:21 PM发表的: p;%<mUI  
    冲涼瞓覺,發個甜夢! 9UD @MA  
    忘記過去,繼續上路! L`3n2DEBf  
    q#[`KOPV  
    .  /m hu  
    嚴重失眠~狂發惡夢呀~~

顶端 Posted: 2009-04-02 17:12 | 10 楼
    Mc.大儍儍

生命不是上帝用于捉弄你的错误的陷阱。 =NDOS{($  
      z<n-Gzwk  
      你不会因为一个错误而内疚的人。 KoHGweKl#  
      F ?=9eISLJ  
      我们的目标是尽可能让自己得到的多于失去的。 xsP4\C>  

本帖最近评分记录:

• 顶端 Posted: 2009-04-02 17:44 | 11 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

多谢发贴的人[27339]

嘜咁~ 慘絕人寰 \}dyS8  
    原來我都唔係咁坎坷嘅 q7Es$zjX  
    bToq$%sCg  
    起碼可以由頭嚟個 妳都得嘅
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-04-02 20:23 | 12 楼
    Mc.大儍儍

Quote:
    引用第12楼gy77gy772009-04-02 20:23发表的: :tj-gDa\Y  
    嘜咁~ 慘絕人寰 SvuTc!$?  
    原來我都唔係咁坎坷嘅 &M[f&_"8Q  
    <$i4?)f(  
    IVjU`ij  
          要珍惜7仔呢位眼前人了

顶端 Posted: 2009-04-02 20:34 | 13 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

歌名:風繼續吹 N4{nG,Mo]  
    作曲:宇崎奄童, 編曲:徐日勤 P3o @gkXP  
    監製:, 填詞:鄭國江 h*l&RR:i  
    wpo1  
    我勸你早點歸去 你說你不想歸去 祇叫我抱著你 jna;0)  
    悠悠海風輕輕吹 冷卻了野火堆 =$^MQ\S0p  
    我看見傷心的你 你叫我怎捨得去 哭態也絕美 Ew,T5GG  
    如何止哭 祇得輕吻你髮邊 d8x%SQ!V  
    PuCc2'#  
    讓風繼續吹 不忍遠離 心裡極渴望 希望留下伴著你 }DjYGMrTB  
    風繼續吹 不忍遠離 心裡亦有淚 不願流淚望著你 5ukp^OxE  
    過去多少快樂記憶 何妨與你一起去追 +t!S '|C  
    %s=Dj2+  
    要將憂鬱苦痛洗去 柔情蜜意我願記取 {{{#?~3$7  
    要強忍離情淚 未許它向下垂 iEHh{H(  
    愁如鎖 眉頭聚 別離淚始終要下垂 SoQR#(73HK  
    i*[n{=*l@  
    我已令你快樂 你也讓我痴痴醉 D$r Uid  
    你已在我心 不必再問記著誰 5<+K?uhm  
    留住眼內每滴淚 為何仍斷續流默默垂 M]rO;^;6?  
    M {a #  
    Repeat Once FfFak@H  
    :0~QRc-u  
    為何仍斷續流默默垂 `D W2spd  
    為何仍斷續流默默垂
    本帖最近评分记录:
  • 「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-04-02 20:47 | 14 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第9楼幸福瞬間2009-04-02 17:09发表的: WNX5iwm  
    -K %5(Eg  
    [xlIG}e9  
    唔知呀~~我都以為自己放低咗~~ `wz[='yM  
    點知前日見返佢個"兄弟"~我又再有種心隱隱作痛嘅感覺~ WI[:-cv  
    後來先明白原來自己從未放低過~~
    ZCui Fm  
    所以咪証明幫主够長情啦,............但是此情已待成追憶!一段感情嘅結朿, &X>7n~@0  
    (/{aJV  
    意味住另一段感情到來........幫主,放开怀抱,世上只有想不通的人,沒有走不通的路,  Lc2QXeo8  
    1 Y/$,O a5  
    本帖最近评分记录:

• 开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

顶端 Posted: 2009-04-03 03:42 | 15 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第15楼花無缺和尚2009-04-03 03:42 AM发表的: TpfZ>d2  
    k3Cz9Vt%  
    所以咪証明幫主够長情啦,............但是此情已待成追憶!一段感情嘅結朿, ja=w 5  
    tD=@SX'Y  
    意味住另一段感情到來........幫主,放开怀抱,世上只有想不通的人,沒有走不通的路, hwnJE958L  
    *|:Q%xr-  
    .......
    v4vf }.L]  
    n> w`26MMp  
    道理我明~更加知道自己唔可以再咁落去~~ &Z("D7.G  
    其實呢個係我一個遺憾~同埋對故友嘅一份追憶吧~~ 8/%6@Y"Y*  
    人生沒有如果~但如果一切可以真的可以從嚟嘅話~~我相信佢唔會出事~~ 1} m3 ;  
    _=f=fcl  
    ~~~曾經的相遇就像童話真的很美~~~ |F$BvCg  
    ~~~彼此都為著同一個約定而努~~~  ;/O#4]2*  
    ~~~可惜這一切只能等到在天堂相遇的那天實現了~~~
    本帖最近评分记录:

顶端 Posted: 2009-04-03 04:06 | 16 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第12楼gy77gy772009-04-02 08:23 PM发表的: VRng=,  
    嘜咁~ 慘絕人寰 48D?'lW %  
    原來我都唔係咁坎坷嘅 y*b3&%.ml  
    0?Q_@Y  
    <v 0*]NiX  
    kQ>^->w  
    你要知道呢個世界不幸嘅事唔係只會發生喺你身上嘅~~ GRqT-/n"  
    從頭嚟過~~或者吧~~thank u~

顶端 Posted: 2009-04-03 05:35 | 17 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第16楼幸福瞬間2009-04-03 04:06发表的: {MdLX.ycc)  
    hc Cp,b  
    !BIOY!M  
    道理我明~更加知道自己唔可以再咁落去~~ |`d0^(X  
    其實呢個係我一個遺憾~同埋對故友嘅一份追憶吧~~ xG2F!WeF  
    人生沒有如果~但如果一切可以真的可以從嚟嘅話~~我相信佢唔會出事~~ o :q1beU  
    .......
    ShOX<Fb&  
    如果一切可以真的可以從新嚟嘅話,從新开始,人生就冇甘多遺憾啦, T(?HMyg3  
    0ZpFE&  
    所以好多時我都話,珍惜眼前人呀!

顶端 Posted: 2009-04-04 12:06 | 18 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第18楼花無缺和尚2009-04-04 04:06发表的: I`(l*U  
    B?rSjdY4  
    如果一切可以真的可以從新嚟嘅話,從新开始,人生就冇甘多遺憾啦, bizTd  
    ![6EUMx  
    所以好多時我都話,珍惜眼前人呀!
    TJ8E"t*)  
    好在我唔係你眼前姐!

2009年1月28日!!

顶端 Posted: 2009-04-04 12:40 | 19 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:~放.不低~

Quote:
    引用第19楼小加菲2009-04-04 12:40发表的: m(iR|Zx  
    h&3YGCl  
    好在我唔係你眼前姐!
    qGmNz}4D5  
    虽然唔係眼前,因為擺咗落个心度吖嘛.................

顶端 Posted: 2009-04-04 19:42 | 20 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

睇完來龍去脈...只可以講句:睇開d啦
    「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
    顶端 Posted: 2009-04-04 21:53 | 21 楼
    芝麻糊
    优秀斑竹奖 终身成就奖

多谢发贴的人[3777]

Quote:
    引用第21楼gy77gy772009-04-04 13:53发表的: H=g.34  
    睇完來龍去脈...只可以講句:睇開d啦
    ^04Q%,  
    g42)7  
    V(MFna)  
    &M/0g]4p  
    讲就梗系容易过做啦 l%z<(L5  
    CRve.e8J  
    计我话,如果真系忘记唔到既,咪唔好去忘记罗 HpEQEIvt  
    d1@%W;qX!  
    张小娴曾经讲过,越系刻意要去忘记既野,就越系会记住距。就好似我而家叫你唔好谂住一只粉红色既大笨象甘。喇,系咪即刻就谂到一只粉红色既大笨象呢?忘记唔到既,咪唔好忘记罗,将距收藏系你心底既某一个角落,真正爱护你既人,系绝对会包容架
    本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
    顶端 Posted: 2009-04-05 05:28 | 22 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第22楼点虫虫2009-04-05 05:28 AM发表的: LWsP ya  
    GsbAlN P  
    +QM@VQ  
    d8SE,A&  
    Q(d9n8  
    讲就梗系容易过做啦 oBq 49u1  
    .......
    1pv}]&X  
    qrvsjYi*w  
    唔知幾時先會有個真正懂得包容同愛惜自己嘅人再出現啫~~

顶端 Posted: 2009-04-05 15:20 | 23 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第23楼幸福瞬間2009-04-05 15:20发表的: f\;65k_jq  
    fl Jp4-nx  
    M'`;{^<  
    jEc|]E  
    可能己经出現咗,而又唔識向你表白嘅怕羞仔呢.................

顶端 Posted: 2009-04-06 12:04 | 24 楼
    幸福瞬間
    隨意門@nnie
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第24楼花無缺和尚2009-04-06 12:04 PM发表的: FtufuL?JS  
    wiOgyMdx  
    可能己经出現咗,而又唔識向你表白嘅怕羞仔呢.................
    |8%m.fY`  
    'tN25$=V&W  
    出現咗~~喺邊呀~~係唔係你介紹俾我識先~~

顶端 Posted: 2009-04-06 13:18 | 25 楼
    小加菲
    唔知有冇人見到我呢?
    终身成就奖 优秀斑竹奖

Quote:
    引用第25楼幸福瞬間2009-04-06 05:18发表的: D7]# Xk2  
    J" j.'.  
    U%7i=Z{^Ks  
    *?QE2&S:  
    邊個搵我呀?!

2009年1月28日!!

顶端 Posted: 2009-04-06 14:59 | 26 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第25楼幸福瞬間2009-04-06 13:18发表的: "HD+rmUEH  
    -3Avs9`5  
    H-rWDN#  
    /Y[~-Y+!,  
    只可以自已意會,不可以明言架,你知啦,响你身边附近梗有一个呢?

顶端 Posted: 2009-04-06 20:36 | 27 楼
    hedave
    级别: 普通人

多谢发贴的人[18]

Quote:
    引用第23楼幸福瞬間2009-04-05 07:20发表的: *VSel4;\t  
    R~L0{` 0  
    @#+jMV$g  
    p\wJD1s  
    di9!lS$  
    我可以吗?
    顶端 Posted: 2009-04-09 11:11 | 28 楼
    花無缺和尚
    武仁聖

Quote:
    引用第28楼hedave2009-04-09 11:11发表的: 5FvOznK^e  
    {TSY|D2  
    Itm8b4e9;  
    我可以吗?
    ,7]k fB  
    可以,先放你張近照去蓝调俱樂部比人睇下先啦................. NQTnhiM7$  
    !.-tW7   
    自我介始下啦!

顶端 Posted: 2009-04-09 11:21 | 29 楼
    « 1 23» Pages: ( 1/3 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式