«1 2 3456» Pages: ( 2/12 total )
本页主题: [算命]幫你測八字 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

mark_kwok
子平
级别: 新人

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第27楼dicarxu2007-08-02 13:49发表的: H:9G/Nev  
RnU7|p{  
都准得下 y"ss<`Cn  
我老豆同我批過命,所以起個名有水有木 !! )W`  
-------------------------------------------------------------------------------------- k .jBu  
唔介意我再問詳細D嘛? 49<t2^1q  
.......
`iN\@)E  
Jf0i$  
dicarxu你好!! C@\5%~tW+  
g HkHAOe/  
答番你的問題先!! [Y?Y@x"MZ  
`S5::U6E  
你睇番流年甲X乙X的就是屬木流年,流年壬X癸X的就是屬水的流年!! U* c'xoP  
fL d2{jI,  
另外原來你08/09年會有較大機會結婚WO,留意下身邊的對象啦:) I.(@#v7T  
GD'Z"rhI  
仲有八字系變化萬千的,人地剋吾剋你就真系要攞晒你地兩個八字來對比下先知啦!! tZVs0eVF<  
_ WPt zL  
但簡單來說,火和土是你的忌神啦!!祝你好運啦!!
[ 此贴被mark_kwok在2007-08-03 00:14重新编辑 ]
本帖最近评分记录:
  • 银纸:20 | 操作人: yucci | 理由: 多谢帮人
  • 顶端 Posted: 2007-08-03 00:05 | 30 楼
    hkg1axw
    级别: *

多谢发贴的人[]

阳历:1977/9/5 凌晨2点 $+ N~Fa  
    B"\9slX  
    ]NI CQ9  
    tJn"$A ^N  
    我什么时候找到工作?
    顶端 Posted: 2007-08-03 08:25 | Unknown 31 楼
    啊咪嘟吡吧
    马来西瓜
    级别: 强的不是人

多谢发贴的人[1516]

阴历:1984年10月初2 ,8:50AM (阳历:1984,10,25) oyY z3X  
    问题:我未来的生活状况如何?(最要指工作以后)
    [ 此贴被啊咪嘟吡吧在2007-08-04 04:54重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-08-03 13:49 | 32 楼
    zyc0116

多谢发贴的人[1]

Quote:
    引用第30楼mark_kwok2007-08-02 23:55发表的: 6OAEAIh  
    /{jt]8/;7  
    >;Vfs{Z(q  
    zyc0116你好~~ o|y_j4 9  
    ]jn1T^D'  
    請問有無乜特別野想問架??
    $w <R".4  
    {X{S[ (|  
    更系财运啰,几时嫁得出啊? )!cucY  
    w0Ex}  
    总有,我系女嘅! BBGub?(dR  
    3N+B|WrM  
    吾该晒!
    [ 此贴被zyc0116在2007-08-03 23:48重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-08-03 21:52 | 33 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第32楼hkg1axw2007-08-03 08:25发表的: .m8l\h^3  
    阳历:1977/9/5 凌晨2点 ub9[!}r't  
    }fkdv6mz  
    Qt{V&Z7  
    R@NFpiw  
    我什么时候找到工作?
    \b"|p%CL8  
    &Ejhw 3Nw  
    hkg1axw你好, @&&} J  
    QGV#AID3XW  
    睇番你D基本資料先. f{O-\  
    )B&`<1Oie  
          食神 正财 日主   伤官 ]+a~/  
    八字 丁巳 戊申 乙丑   丙子 MZf?48"f  
      伤官 正官 偏财   偏印 k:j_:C&.  
    .>[l@x"  
      食神 伤官 比肩 比劫 偏印 正印 七杀 正官 {dxl8~/I  
    大运 丁未 丙午 乙巳 甲辰 癸卯 壬寅 辛丑 庚子 l/B+k  
    :=+YZ|&j  
    你的日元是乙木,屬於陰木, ||TZ[l  
    八字中異黨主導,屬假從格,從格由於宜從異黨而忌自黨,故你的命格喜用火土,忌木水. I~YV&12  
    p^q/u  
    再看你大運,你是虛齡10歲上大運,6字尾轉運.頭兩個大運丁未(食神)和丙午(傷官)皆屬異黨,因為從格宜異黨,所以你10-30歲時應該運程不錯,而且傷官食神主名譽,30歲前你是一個名聲不錯的人啦! fK]%*i_"  
    但是自你等三個大運開始行自黨運,因從格忌自黨,所以你30-70歲就運你平平了! \n Wb GS(  
    而且你逢6轉運,而轉大運期間整個人都會遇到比較大的動盪,所以你在2006年要轉換工作是可以預計得到的! A& B|n!;b  
    試著轉換其他行業吧,非得這樣才能謀得出路呀!! Zos.WS#  
    其實睇番今年流年都系旺你的,但只是因為你還在轉大運的阶段,而轉大運引起的波動會影響1-3年,所以等一下吧! -zJ V(`  
    2010和2011年你會有搬屋或移民和更上一層樓的機會,捱下啦!!
    顶端 Posted: 2007-08-03 22:25 | 34 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第28楼zyc01162007-08-02 23:47发表的: X@Zt4)2#  
    帮我算下, ''q;yKpaz  
    好似我系呢度最大咯个了. >Je$WE3  
    新历84,01,16,凌晨4点几嘅. X6$Cd]MN  
    吾该晒!
    JBOU$A ~  
    JzCkVF$  
    5W|wDy  
    zyc01106你好, CH!\uK22  
    -$=RQH$9  
    現在先看你的四柱和大運等基本資料 _7;G$\^&.  
    "%dENK  
          偏财 七杀 日主   七杀 cp~6\F;c  
    八字 癸亥 乙丑 己酉   乙丑 j"TEp$x  
      正财 比肩 食神   比肩 L[Y$ `e{zd  
    @cxM#N8e  
      正印 偏印 比劫 比肩 伤官 食神 正财 偏财 hSAI G  
    大运 丙寅 丁卯 戊辰 己巳 庚午 辛未 壬申 癸酉 F g):>];<9  
    ('j'>"1H  
    你日元已土,陰土也! lWJYT <kt  
    日主正格身弱,喜用火土, 忌金水. | a i#rU  
    睇番你八字同大運你應該系有番咁上下家底,出身很好,而且經常有貴人幫助的一個命局!是好命啊!!唯獨五行缺火,試著多放一些象徵火的精品或飾物,會對你有幫助! 4, Vx3QFZ  
    "d~<{(:N^  
    你虛齡8歲上運,0字尾轉運,財運最好的是28-48歲十年,有賺錢的機會就在這二十年把握住啦!! 7.2!g}E  
    %z[=T@  
    5"!K8 N  
    2009/2010你都有結婚機會,若錯過了就要等到 2014/2015啦!!多注意身邊的異性啦!!
    顶端 Posted: 2007-08-04 16:04 | 35 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第33楼啊咪嘟吡吧2007-08-03 13:49发表的: 3?h!nVI+2J  
    阴历:1984年10月初2 ,8:50AM (阳历:1984,10,25) }> C?Zx*  
    问题:我未来的生活状况如何?(最要指工作以后)
    <bhJ>  
    PV=sqLM~  
    啊咪你好!! i^ILo,Q  
    SnvT !ca  
    剛看了你的八字,比較極端啊~~是比較大起大落的命,我要再花點時間看一下才能回覆你!! " ? V;C  
    [- e$4^+9  
    另外你想問的生活狀況是指物質方面??還是家庭方面??還是身體健康??
    顶端 Posted: 2007-08-04 16:07 | 36 楼
    zyc0116

多谢发贴的人[1]

Quote:
    引用第36楼mark_kwok2007-08-04 16:04发表的: n36@&q+B&  
    P^lRJB<$Q  
    mc,HliiJ  
    Y1qbu~!  
    zyc01106你好, b1=! "Y@  
     w `#9Re  
    .......
    UA0( cK  
    吾该晒! 7s:cg  
    其实我去算过几次命过,都讲我以后不会差去边度嘅,(有个仙姑都系话我28岁开始行运)甘我48岁以后呢,系好定不好啊?
    顶端 Posted: 2007-08-05 00:58 | 37 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

多谢发贴的人[6997]

Quote:
    引用第12楼mark_kwok2007-07-26 21:07发表的:  .^rs VNG  
    O G7U+d6  
    3%N!omAe  
    請問是9點前還是9點後??如可以請具體一點,資料差少少結果可以差好遠架~~
    L N'})CI8m  
    @_;vE(!5  
    `n e 9&+  
    9点后...五好意思吖....迟回咗添..

.....................
    顶端 Posted: 2007-08-05 04:19 | 38 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第38楼zyc01162007-08-05 00:58发表的: Ar[$%  
    gJ5|P .  
    吾该晒! <\\,L@  
    其实我去算过几次命过,都讲我以后不会差去边度嘅,(有个仙姑都系话我28岁开始行运)甘我48岁以后呢,系好定不好啊?
    .W0;Vhw"  
    +~EFR iP]  
    可以話你知48打後真系會感覺到無之前咁好,但系因為你八字本身吾錯,所以其實都吾會差到去邊!而且到時候你先生的八字對你的運程也會有影響的呢!!
    顶端 Posted: 2007-08-05 20:37 | 39 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第11楼Mc.大醜醜2007-07-26 04:52发表的: Kx5VR4f`J@  
    t(.xEl;Ma  
    JnZlz?}^  
    1987/09/05 早上9点.. R"k}wRnxY  
    81 /t)Cp  
    tGh!5EZ6`  
    .......
    @m(ja@YC  
    jM|-(Es. )  
    大醜醜你好!! FaE,rzn)iD  
    #~>ykuq  
    廿歲仔就咁心急拍拖?? zD}2Zh]  
    `q(eB=6;[  
    睇番你的基本資料先! 4?cIn4}  
    A@k`$xevVj  
          比肩 伤官 日主   偏印 p7d[)* L>C  
    八字 丁卯 戊申 丁巳   乙巳 o+.LG($+U  
      偏印 正财 比劫   比劫 I^yInrRh5  
    ;chz};zY  
      比肩 比劫 偏印 正印 七杀 正官 偏财 正财 6. 6g9  
    大运 丁未 丙午 乙巳 甲辰 癸卯 壬寅 辛丑 庚子 M?zwXmTVW0  
    $ -n?q w  
    你日元丁火,陰火 d#]XyN>  
    正格身強,喜土金,忌木火, zz~AoX7V6  
    虛齡10歲起運,7字尾轉運,慘啦,睇番原來你要40歲先行大運WO... mk&`dr  
    姻緣留意0809年土運年啦!!
    [ 此贴被mark_kwok在2007-08-06 02:43重新编辑 ]
    顶端 Posted: 2007-08-05 20:49 | 40 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

Quote:
    引用第41楼mark_kwok2007-08-05 20:49发表的: 0($ O1j~$  
    PQFr4EY?i  
    8KrqJN0\  
    大醜醜你好!! ekx~svcC&A  
    }Kc03Ue`%e  
    廿歲仔就咁心急拍拖?? 8LM 91  
    .......
    n_X)6 s  
    1:r8p6  
    P7 `sJ("#  
    ...........我今年开始黑仔了....郁闷郁闷!! 有无咩办法教下我吖??. !E+.(  
    C:WXI;*cr  
    +)eI8o0#  
    Quote:
    姻緣留意0809年土運年啦!!
     wN 4N 2  
    啊....即仲要等多一年?

顶端 Posted: 2007-08-06 02:17 | 41 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第42楼Mc.大醜醜2007-08-06 02:17发表的: oju}0h '1  
    ^+m6lsuA  
    啊....即仲要等多一年?
    1>BY:xZr  
    _Bp{~-fO  
    大醜醜,照睇你的姻緣是會出現屬土運的流年,而正好0809年就是土運流年了!! /d\#|[S  
    至於點解你今年會黑仔呢~~就系因為你系逢7字尾轉大運,即系97,07,17,27年轉大運,轉大運的期間會起大落系好正常的!就好似你搬屋一樣,剛搬去一間新屋都要住一排先會習慣啦!! Pq@%MF]5  
    至於改運的方法,你有沒有家居平面圖呀??有就貼上來,試下從風水的途徑來改善你的運程啦!
    顶端 Posted: 2007-08-06 02:42 | 42 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

Quote:
    引用第43楼mark_kwok2007-08-06 02:42发表的: YF]W<ZpY  
    >*hY1@N1  
    ?%RN? O(  
    大醜醜,照睇你的姻緣是會出現屬土叩牧髂?而正好0809年就是土吡髂炅?! Sas &P:# r  
    至於點解你今年會黑仔呢~~就系因為你系逢7字尾轉大?即系97,07,17,27年轉大?轉大叩钠陂g會起大落系好正常的!就好似你搬屋一樣,剛搬去一間新屋都要住一排先會習慣啦!! ?Z ]5 [  
    至於改叩姆椒?你有沒有家居平面圖呀??有就貼上來,試下從風水的途徑來改善你的叱汤?
    Ch~2w)HAA  
    c%N8|!e  
    e95x,|.-_  
    我系年头黑到依家囖窝..>~>>!` ^` 96L  
    }52]  
    Dp5hr8bT  
    仲有~~家居平面图系属于边种图吖?

顶端 Posted: 2007-08-06 02:50 | 43 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第44楼Mc.大醜醜2007-08-06 02:50发表的: qMk"i@"  
    ,}("es\b  
    x"n!nT%Z  
    [ _jd  
    我系年头黑到依家囖窝..>~>>!` \Kx@?,  
    :f~[tox  
    .......
    ]w3-No  
    i|@lUXBp  
    咁你系7字尾轉大運,今年2007年咪就系7字尾LOR +x7b9sHJ  
    %[x oA)0!  
    家居平面圖即系...有沒有看過售樓書裏的平面圖呀??果類就系了!
    顶端 Posted: 2007-08-06 04:34 | 44 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

Quote:
    引用第45楼mark_kwok2007-08-06 04:34发表的: PRs[! EB6  
    v4?qI >/  
    y+ZRh?2  
    咁你系7字尾轉大?今年2007年咪就系7字尾LOR 6' 9ITA  
    $\W|{u`  
    家居平面圖即系...有沒有看過售樓書裏的平面圖呀??果類就系了!
    z,6X{=  
    _T B,2 R  
    M![aty@  
    7字尾转大运?.. 黑够大半年先可以好运?.. FC'v= *  
    $.a4Og2  
    楼书?.. 卖书嘅地方吖?

顶端 Posted: 2007-08-06 09:54 | 45 楼
    jackie831223

多谢发贴的人[0]

信男,1983年12月23日中午1点29分出世,山羊座,想问下我有没有横财命??
    顶端 Posted: 2007-08-06 16:51 | 46 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第47楼jackie8312232007-08-06 16:51发表的:  2 EG`  
    信男,1983年12月23日中午1点29分出世,山羊座,想问下我有没有横财命??
    fl{wF@C6  
    #6X N_<  
    Jackie~~ `+IB;G1  
    `m6>r9:  
    睇番你D基本資料先~~ 5dH}cXs  
    * u_ nu>  
          偏印 比劫 日主   偏印 =B}a +0u!  
    八字 癸亥 甲子 乙酉   癸未 W`baD!*  
      正印 偏印 七杀   偏财 {-(}p+;z  
    zp"Lp>i  
      偏印 正印 七杀 正官 偏财 正财 食神 伤官 `0l)\  
    大运 癸亥 壬戌 辛酉 庚申 己未 戊午 丁巳 丙辰 0?)U?=>]p  
    >900I4]I  
    Jackie, 你日元乙木,正格身旺,喜火土,忌木水. RC_w 1:h  
    虛齡七歲上大運,9字尾轉運. pYtG%<  
    你八字偏印極旺有根,你學野快,看待事物有獨特見解,組織能力強. XIM!]  
    講番你的偏財運,八字命格中顯示出你具有橫財命的基因,但由於你八字中偏財處於時支,命局中無傷食幫扶,所以要等到行傷食才運的日子才是你有橫財運的日子! XcoV27  
    所以屬火年份和屬土年份你橫財運會轉好! JArSJ:}  
    而06年剛好是火天干土地支的年份,估計你06年橫財運不錯呢!! ?(9/V7HQ.5  
    但是07年則是火天干水地支的年份,這個流年本身水火相沖,水地支減弱了火天干的力量,所以有等於無,對於喜火土的你,是否感覺本年運氣不如往年啊?
    顶端 Posted: 2007-08-06 18:03 | 47 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第46楼Mc.大醜醜2007-08-06 09:54发表的: YCv)DW;  
    ==zt)s.G(+  
    `Gct_6  
    8>T#sO?+  
    +D[|Mi  
    7字尾转大运?.. 黑够大半年先可以好运?.. P}So>P~2  
    }ll&qb  
    楼书?.. 卖书嘅地方吖? K  gN=b  
    RrFq"  
    .......
    ~}uv4;0l]  
    42`%D  
    轉大運影響系好大架!!隨時動盪1-3年架!! (IlHg^"  
    .YV{wL@cB  
    至於售樓書,你問問買過房的朋友就知道的啦!! 1&zvf4  
    要你屋企的平面圖,座向,家居攞設,最好把屋企外面的環境也拍下來!! l(c2 B  
    如果比吾到呢D資料我,我就比個最簡單的方法你,試下放一塊銅片或者銅錢在你的床墊底,晚晚訓响塊銅片上面啦!!! "Di27Rq  
    不過最好當然系比齊所有資料我先得準確啦!
    顶端 Posted: 2007-08-06 18:10 | 48 楼
    ban
    级别: 强人

多谢发贴的人[560]

r7Vt,{4/  
    k|C~qe3E  
    敢问一句,苏派吗?
    顶端 Posted: 2007-08-06 18:28 | 49 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第50楼ban2007-08-06 18:28发表的: q8m {zSr  
    k.."_ 4  
    *F<Ar\f5  
    敢问一句,苏派吗?
    }3825  
    O{vVW9Q  
    師兄/師姐,多多交流!! H{)DI(,Y^P  
    g~7x+cu0  
    朱老師和羅老師知道嗎?? $_cO7d  
    其實小弟也只是初學者啦!!
    顶端 Posted: 2007-08-06 18:46 | 50 楼
    ban
    级别: 强人

多谢发贴的人[560]

Quote:
    引用第51楼mark_kwok2007-08-06 18:46发表的: +=Y[RCXT  
    o?{-K-'B$  
    C8Oh]JF4d  
    師兄/師姐,多多交流!! kC_Kb&Q0  
    7&hhKEA  
    朱老師和羅老師知道嗎?? 5!s7`w]8*0  
    .......
    kEYkd@ {  
    L JgGX,Kp  
    无无无,D口吻有D电视feel,多口问句姐,哈哈! !MyCxM6  
    c]/X >8;  
    认真睇落又真系有朱老师的feel{丑子合土(傷食)不化} ;hV-*;>  
    ,I2x&Ys&.  
    朱老师大名当然知道~~
    顶端 Posted: 2007-08-06 18:53 | 51 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第52楼ban2007-08-06 18:53发表的: .)c+gyaQ  
    P_.zp5>  
    TtWWq5 X|  
    无无无,D口吻有D电视feel,多口问句姐,哈哈! W_L;^5Y;m  
    #|QA_5  
    认真睇落又真系有朱老师的feel{丑子合土(傷食)不化} veAdk9  
    .......
    C <d]0)  
    8dLK5 "_3  
    其實我自從初級班之後都是自學的啦~~ &a'mh  
    #G]g  
    不過子平八字學派眾多,有時學左一派之後再去睇第二派的理論就硬系吾系好睇得明咁~~ O %1uBc  
    Tl L,dPM  
    但系人地可以成家立派肯定有其獨到之處的!! FL[,?RU?2  
    &9ERlZ(A  
    但系好似現在有一套四季定喜用的說法,真系吾系咁了解...果位師傅套書...睇來睇去都系似吹水多... Q%QIr  
    pG^>y0  
    顶端 Posted: 2007-08-06 19:01 | 52 楼
    Mc.大醜醜
    寂寞空虛。

Quote:
    引用第49楼mark_kwok2007-08-06 18:10发表的: +W"DN5UV  
    -#Jp@6'k%  
    -VvN1G6.x?  
    轉大哂绊懴岛么蠹?!隨時動盪1-3年架!! PU-L,]K  
    bAEwjZ  
    至於售樓書,你問問買過房的朋友就知道的啦!! p^s:s-"f\  
    .......
    pB0 SCS*  
    [ ZL<Q  
    Quote:
    要你屋企的平面圖,座向,家居攞設,最好把屋企外面的環境也拍下來!!
    FK @Gd)(  
    O jH"qi  
    呢样就做五到喇~~屋企无数码机系度..手机D相又椤五出~!>~ Ud_0{%@  
    G5NAwpZf  
    我试下你讲嘅办法喇!!五该晒~~

顶端 Posted: 2007-08-06 19:05 | 53 楼
    mark_kwok
    子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
    引用第54楼Mc.大醜醜2007-08-06 19:05发表的: .ZupsS9l  
    +&.39q !  
    NCVhWD21|  
    呢样就做五到喇~~屋企无数码机系度..手机D相又椤五出~!>~ mOJ-M@ME  
    ,"5xKF+cS  
    我试下你讲嘅办法喇!!五该晒~~
    @2sr/gX^  
    71Y3.1+  
    不客氣~~希望能對你有幫助!!!
    顶端 Posted: 2007-08-06 19:08 | 54 楼
    lokboy
    级别: 普通人

多谢发贴的人[15]

不如都帮我睇埋咯! mcWN.  
    阳历1983/09/17/中午12点到2点到啦!  NW` Mc&  
    想问下以后的工作方向同"钱"途如何啊!?
    顶端 Posted: 2007-08-06 19:13 | 55 楼
    qwe888

多谢发贴的人[0]

1968年5月18曰寅时   帮忙算下几时有运行     谢谢
    顶端 Posted: 2007-08-07 00:41 | 56 楼
    3e3e

多谢发贴的人[60]

我既新历系 1988 10 27 *a` _,Q{x  
    旧历系       09 17 pZ 7KWk4  
    X + B=?|M  
    (因为唔知要新历定旧历~) Se [>z(  
    MaP-   
    系中午四点几 &_3o1<  
    G$jw#a[L  
    甘我系女仔啦 oSH]TL2@Cd  
    *-@@t+3  
    甘我想问吓我条命生得好唔好啊?姻缘几时有啊?(SORRY,我贪心留左两条问题~)
    顶端 Posted: 2007-08-07 01:08 | 57 楼
    Mr.Jerry
    J&W
    级别: 普通人

多谢发贴的人[575]

1989 9.21 /Mw0<#  
    A{gniYqvB`  
    g?>   
    我未来女朋友几时出现?
    顶端 Posted: 2007-08-07 01:10 | 58 楼
    kevin0081
    能得利果汁橡皮糖

多谢发贴的人[14]

帮我测下.... BsYJIKfW  
    新历801002,时间吾清楚... - V:7j8  
    麻烦你啦....
    顶端 Posted: 2007-08-07 01:26 | 59 楼
    «1 2 3456» Pages: ( 2/12 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 玄幻无穷