«12 3 4567» Pages: ( 3/12 total )
本页主题: [算命]幫你測八字 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

ban
级别: 强人

多谢发贴的人[560]

Quote:
引用第58楼3e3e2007-08-07 01:08发表的: KOP*\\1 J  
我既新历系 1988 10 27 >G<.^ ~o  
旧历系       09 17 ]>"q>XgnI  
c ;@k\6  
(因为唔知要新历定旧历~) &-B&s.,kj  
"PtOe[Xk  
.......
.:?cU#.  
}29Cm$p  
bR&<vrMmrA  
突然技痒,小弟都想玩下,借妹妹一用 qcdENIy0b  
$0wF4$)  
  戊     壬   乙     甲 ?:1)=I<A4  
  辰     戌   卯     申 :eR[lR^4*  
%n< .)R  
p}{V%!`_  
  辛   庚   己   戊   丁   丙   乙   甲 OK1f Y`$z  
  酉   申   未   午   巳   辰   卯   寅 DUOSL  
  7         17       27     37     47       57     67       77 ;x~[om21;  
    1995   2005   2015   2025   2035   2045   2055   2065 Kj`sq":Je0  
0Q= o"@  
命好唔好,我唔敢讲,财旺生官应该係帮夫  l6uU S  
生得似老豆,读书还可以 AcCM W@e  
95年开始行20年官杀运,原局申辰拱子,係夫宫卯木桃花之地,异性缘应该唔错,不过你仲要问姻缘就可能我搞错 留意下08年啦。 PdNxuy  
k w]m7 T  
b/Q\ .!  
ps:太耐无玩过呢家嘢,而且从来未准过,错咗唔好怪我啵,啱就赞下,错就笑下啦
顶端 Posted: 2007-08-07 14:35 | 60 楼
3e3e
级别: 新人

多谢发贴的人[60]

Quote:
引用第61楼ban2007-08-07 14:35发表的: d PfD Pb  
>|e>=  
WP-'gC6K=  
bk#t+tuk  
突然技痒,小弟都想玩下,借妹妹一用 ~jqh&u$(  
>X(,(mKi  
.......
^M Zdht   
(KDv>@5  
哇~~~~~~~~~~ :i24 @V~){  
/`Wd+  
你得啦~~~~ }M I9?\"q  
389puDjy  
我同我老豆基本上系一模一样架~~~~~~ {lhdropd  
2\,v q R  
其实都有睇相佬话我旺夫既~~~~~~ .C2.j[>  
 xedbr  
哈哈哈哈 ~~~~~
顶端 Posted: 2007-08-07 14:41 | 61 楼
3e3e

多谢发贴的人[60]

顺便帮吓我妈妈睇吓O唔OK啊? o5N];Nj  
\q8D7/q  
我妈妈系1961 8 月20 F;IG@ &  
FB0y  
距条命点啊? 62Ab4!  
+c699j;[  
姻缘呢? O_p:`h: ;M  
fDdTs@)6  
晤该晒~~~
顶端 Posted: 2007-08-07 14:45 | 62 楼
ban

多谢发贴的人[560]

Quote:
引用第63楼3e3e2007-08-07 14:45发表的: 6t5)r lT  
顺便帮吓我妈妈睇吓O唔OK啊? N.q4Ar[x#p  
c?0uv2*Yh  
我妈妈系1961 8 月20 F*QD\sG:  
W?"Z>tgp  
距条命点啊? xw5E!]~D  
.......
F6T@YSP  
E5lC'@Dcz  
妹妹,我水平好低,唔俾时辰真係唔太识睇,虽然俾咗都唔一定识 E\r5!45r  
@NXGVmY1}  
不过叫到就係咁咦讲下啦, $J #}3;a  
xa#:oKF3  
辛丙乙 5hE8b  {V  
丑申酉 qFV=P k  
=L$};ko  
夫宫坐杀,老公几恶下 3:a}<^DuCS  
<?P UF,  
真係要讲姻缘的话,今年丁亥,丁火长生在酉,可以制官杀,可能难D,08啦 -/aDq?<<  
zjh&?G]:G  
ps:由于无时辰,不确定性加大,听下就算啦。
顶端 Posted: 2007-08-07 15:46 | 63 楼
3e3e

多谢发贴的人[60]

哈哈哈哈哈~~ V|{ )P@Q  
IPcAE!h6zN  
都得啦 '?Q [.{<  
&_&])V)<\S  
你甘好人帮我算,唔该晒啦~~~~`
顶端 Posted: 2007-08-07 16:07 | 64 楼
wsk1016

多谢发贴的人[2]

算命的人少了很多了 都相信科学了
顶端 Posted: 2007-08-07 16:09 | 65 楼
zlg666
级别: *

多谢发贴的人[]

一九七九年四月初三日午时。男。想问一下几时能发达?
顶端 Posted: 2007-08-07 17:55 | 湖南省电信 66 楼
mark_kwok
子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第64楼ban2007-08-07 15:46发表的: wC=IN   
v1 oSf  
~v,LFIT  
妹妹,我水平好低,唔俾时辰真係唔太识睇,虽然俾咗都唔一定识 <2H 0m  
,3GM'e{hV  
不过叫到就係咁咦讲下啦, )KBv[|  
.......
[rPW@|^5  
_BtlO(0&  
BAN師兄勁WO~~~ _V:D7\Gs  
|EU}&k2  
有無D乜野絶招心得可以教下小弟啊?? ~z|/t^  
c!Pi)  
另外想請教一下, 3e3e佢 八字有印行官殺大運應該都算好運,如命官殺大運逃花較旺小分都明白,但系點解08年要特別留意呢??是否戊土以正財生旺官殺啊??請指教請指教!! O:lD>A4{  
MQ\:/]a  
[ 此贴被mark_kwok在2007-08-07 20:56重新编辑 ]
顶端 Posted: 2007-08-07 19:59 | 67 楼
mark_kwok
子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第56楼lokboy2007-08-06 19:13发表的: 'a"<uk3DT  
不如都帮我睇埋咯! 3\D jV2t  
阳历1983/09/17/中午12点到2点到啦! #v(+3Hp  
想问下以后的工作方向同"钱"途如何啊!?
$yCj80m\  
7* `ldao~  
)-jvp8%BK  
LOKBOY~~ "n]B~D  
zo\Xu oZ  
12點-2點.....請準確D丫~~~剛好橫跨兩個時辰啊~~~
顶端 Posted: 2007-08-07 20:02 | 68 楼
mark_kwok
子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第57楼qwe8882007-08-07 00:41发表的: %pg*oX1VK6  
1968年5月18曰寅时   帮忙算下几时有运行     谢谢
2G'G45Q  
j:sac*6m  
QWE888你好,~~ mU\$piei  
BO[A1'>  
你無寫性別~~咁我就當你系男人啦~~ $x2<D :  
vF([mOZ  
睇番你的基本資料~~ !8A5Y[(XD  
]\3dJ^q|%  
   比肩 正印 日主   七杀 #o^E1cI  
八字 戊申 丁巳 戊子   甲寅 f%|g7[  
  食神 偏印 正财   七杀 9X*q^u  
ix$+NM<n  
i&bttSRNV  
   比肩 比劫 食神 伤官 偏财 正财 七杀 正官 6Q wL  
大运 戊午 己未 庚申 辛酉 壬戌 癸亥 甲子 乙丑 wvh4AE5F|z  
mGY 74>/  
你日元戊土,屬於陽土,身強,喜金水,忌火土. { aB_t%`w  
~I^]O \?  
你虛齡7歲上大運,4字尾轉運,照計你行到辛西傷官大運應該有名有利先系!! A!^,QRkRN  
4l3N#U0Q  
再睇番流年,原來0607兩年系火運流年,06是丙戌,原局本已有年干比肩,到了丙(火)戌(土)年,令本已有根的比肩更加札實,剋財,是否06年曾破財啊?而且你正財又在夫妻官,06年系吾系你老婆都吾多順利啊??0809又剛好是土年..唉...真系行正大運遇着衰年... twN(]w}Ps|  
QR8F'7S  
有人話行三四十年大運的人梗有幾年系比較衰的,看來就是形容你這種情況了! d5],O48A  
h|-r t15  
捱下啦~~捱捱下就過左去架啦 "3>#[o  
5VPuHY2  
顶端 Posted: 2007-08-07 20:26 | 69 楼
mark_kwok
子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第58楼3e3e2007-08-07 01:08发表的: AKWw36lm  
我既新历系 1988 10 27 uL= \t=  
旧历系       09 17 Y}[r`}={  
JBg>E3*N  
(因为唔知要新历定旧历~) 3&zmy'b*:  
f2Slsl;  
.......
. =+7H`A  
t +#Ss v8  
3e3e你好! iN)@Cu7  
v0y7N_U5n  
已有高人出手我就多花時間給其他版友看啦!! SVpe^iQ]1\  
q<UqGj7#   
如果有咩需要再留言比我丫~~
顶端 Posted: 2007-08-07 20:29 | 70 楼
mark_kwok
子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第59楼Albert(Jerry)2007-08-07 01:10发表的: $M8'm1R9  
1989 9.21 3! +5MsR+  
8R z=)J  
#ea ey+~  
我未来女朋友几时出现?
l nZ=< T  
H Ow][}M_w  
RWoiV10  
Albert~~ Md~ mI8  
Zf"AqG P  
你18歲到未到就咁心急問姻緣?? ooq>/OI0  
h%O`,iD2  
吾好掛住拍拖無心機讀書先好WO~~ yJr Pb"  
B845BSmh  
你無留時間比我幫吾到你排八字,咁我直接答你的問題啦! (&B & V  
s2$R2,  
你0809年會有姻緣運到,至於點樣把握同對待就睇你自己啦~~
顶端 Posted: 2007-08-07 20:35 | 71 楼
mark_kwok
子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第60楼kevin00812007-08-07 01:26发表的: Y,8M[UIK  
帮我测下.... F|PYDC  
新历801002,时间吾清楚... =tP|sYR]^  
麻烦你啦....
n8iN/Y<%U  
C*KRu`t  
_Y0o\0B  
Kevin你好!! qBpY3]/  
We9mkwK7C  
盡量比個時間我啦~~無時間連格局都定吾到,好難準架!! x=H*"L=  
jeW0;Cz J~  
而且你有無一D具體想問的問題呀??
顶端 Posted: 2007-08-07 20:36 | 72 楼
mark_kwok
子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第67楼zlg6662007-08-07 17:55发表的: GWhb@K  
一九七九年四月初三日午时。男。想问一下几时能发达?
bg$e80  
N),Zb^~nw  
有師傅話命好不如運好,看來就是你這樣的情況了... `j<'*v zo  
s{CSU3vYmi  
  偏财 正财 日主   正印 9(H8MUF0{  
八字 己未 戊辰 乙丑   壬午 LN7;Yr  
  偏财 正财 偏财   食神 O 4}cv  
[szwPNQ_  
  食神 伤官 比肩 比劫 偏印 正印 七杀 正官 !,1~:*:  
大运 丁卯 丙寅 乙丑 甲子 癸亥 壬戌 辛酉 庚申 Tn-H8;Hg  
CjO/q)vV  
zlg666,你日元乙木,假從,喜土火,忌木水. HFf| >&c&  
21;n0E  
你年柱偏財透干,月柱正財透干,滿局都是財才...日支又有食神,可惜食神吾夠力支撐財才! #S1)n[  
你虛齡8歲上大運,6字尾轉運,你行頭兩個就是傷食大運,傷食生財,又為喜用,打通日柱干支,故你少年運好!! Ru sa &#[  
28以後行比劫運,比劫雖為忌神,但能生傷食,應該運氣平平....  L ~  
到48後行印運就... hup] Jk  
0 ">#h  
所以要賺錢就快快手手有幾多賺幾多啦~~~ ah}aL7dgO  
t%=ylEPW  
另外你同父母親的關系比較疏離,多花點時間跟父母親溝通吧! kDm=Cjxv  
9t)t-t#P;  
小心婚後有桃花劫啊! V6Q[Y>84~a  
#ocT4  
+]AE}UXZoh  
"cti(0F-d  
顶端 Posted: 2007-08-07 21:39 | 73 楼
ban

多谢发贴的人[560]

Quote:
引用第68楼mark_kwok2007-08-07 19:59发表的: {)`5*sd  
V &qXsyg  
##FN0|e&  
BAN師兄勁WO~~~ $3FFb#r  
f)*}L?  
有無D乜野絶招心得可以教下小弟啊?? *BSL=8G{  
.......
IU3OI:uq  
vL-%"*>v  
我都係未入门既,唔使咁客气 lKe aI  
w8>p[F5`O  
我睇卯桃花在子嗻,而且卯又係年干戊土沐浴之地。如果真系论官杀的话,呢20年官杀大运天地一气,应该都够啦。其实申辰暗拱水而且天干透壬,恐怕水荡木漂,可能水泄金太重,所以我谂有土制水应该好D咯。(呢个係我既思路,不过你最好搵个权威人士问下好D,我得嗰半桶水 X, J.!:4`  
JP[BSmhAV  
太高深就唔知啦,好多嘢我都觉得五五波,所以我成日好似M字头咁“断估”,我唔係搵食,估错都无咩所谓啦。我好少睇得太深入,钻得太深我就晕架啦。 S6K aw  
Kw'A%7^e  
而且我又无师傅问下,平时都係得闲先睇下书,呢排睇开宋英成D书,见桃花好似几好用,就试下答个姻缘问题咯。 %1e`R*I  
:p OX,  
你慢慢啦,我唔阻住你帮人啦!
顶端 Posted: 2007-08-07 22:31 | 74 楼
mark_kwok
子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第75楼ban2007-08-07 22:31发表的: u9'4q<>&  
<r9J+xh*p  
q}(UC1|  
我都係未入门既,唔使咁客气 d(R3![:  
Hn:%(Rg=aW  
我睇卯桃花在子嗻,而且卯又係年干戊土沐浴之地。如果真系论官杀的话,呢20年官杀大运天地一气,应该都够啦。其实申辰暗拱水而且天干透壬,恐怕水荡木漂,可能水泄金太重,所以我谂有土制水应该好D咯。(呢个係我既思路,不过你最好搵个权威人士问下好D,我得嗰半桶水 G4ZeO:r  
.......
:m-HHWMN  
~vG~Z*F  
多謝師兄指教!! S1zV.]  
q!}&<w~|  
八字呢門學問真系易學難精!而且門派眾多學說紛云,真系變化無窮,越學越沉迷! 4uDz=B+8y  
師兄得閒都一齊過來玩下丫! 遇到D乜野奇難雜症可以一齊討論下丫MA~~ R1A!ob  
顶端 Posted: 2007-08-07 22:48 | 75 楼
3e3e

多谢发贴的人[60]

多谢晒~ Mx[tE?!2  
KJJ8P`Kx  
唔该晒~~~~
顶端 Posted: 2007-08-07 22:51 | 76 楼
Mc.大醜醜
寂寞空虛。
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[6997]

1986 2 月 2 日.2点20分   qD Nqd  
swe6AQ-  
帮朋友问嘅~~  X1y1  
I6h{S}2  
问今年桃花运如何?.

.....................
顶端 Posted: 2007-08-07 23:11 | 77 楼
simba82

多谢发贴的人[40]

1982年,8月10日,下午两点左右 Y KeOH  
请楼主帮我算算今日的事业,同爱情运,财运如何。
顶端 Posted: 2007-08-07 23:17 | 78 楼
lokboy
级别: 普通人

多谢发贴的人[15]

Quote:
引用第69楼mark_kwok2007-08-07 20:02发表的: Fu!:8Wp!(  
pB h [F5  
Su6ZO'[)  
z35n3q  
LOKBOY~~ cSoZq4  
boJQ3Xc  
.......
E}.cz\!.  
fh:=ja?bM3  
唔好意思啊!甘就1点啦!
顶端 Posted: 2007-08-07 23:34 | 79 楼
mark_kwok
子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第78楼Mc.大醜醜2007-08-07 23:11发表的: Op\l  
1986 2 月 2 日.2点20分   }us%G&A2u  
FV!  
帮朋友问嘅~~ S!up2OseW  
W5EB+b49KM  
问今年桃花运如何?.
xBR2tDi%  
dD@T}^j *|  
(y=P-nm  
大醜醜~~你朋友系男仔定女仔呀??
顶端 Posted: 2007-08-08 01:38 | 80 楼
mark_kwok
子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第79楼simba822007-08-07 23:17发表的: f L ' 42  
1982年,8月10日,下午两点左右 i[ T!{<  
请楼主帮我算算今日的事业,同爱情运,财运如何。
r }pYm'e  
pc:~_6S  
QU8?/  
Simba你好~~ Qm^N}>e  
ERCW5b[RT  
算流日好高難度架~~~我自問未有呢個本事啊~~不如你問過其他野啦!! Rb',"` 7  
: -t e  
另外你系男定女啊??
顶端 Posted: 2007-08-08 01:42 | 81 楼
mark_kwok
子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第80楼lokboy2007-08-07 23:34发表的: #L` @["  
yAW%y  
mj{TqF  
唔好意思啊!甘就1点啦!
h/QZcA  
M(jSv  
1點./.....剛好是兩個時辰的交接時候呢~~~ 3l-8TR  
如果你真的不知道,你告訴我你在哪出生的吧~~~我再以1點鐘為基準.再配合時差來幫你睇啦
顶端 Posted: 2007-08-08 01:44 | 82 楼
Mc.大醜醜
寂寞空虛。

多谢发贴的人[6997]

Quote:
引用第81楼mark_kwok2007-08-08 01:38发表的: L^Fni~  
?| w>."F  
%8DU}}Rj  
+%UfnbZ  
大醜醜~~你朋友系男仔定女仔呀??
?<%GY dus  
g\,pZ]0i  
MRV4D<NQ  
啊.五记得咗添...男仔黎噶

.....................
顶端 Posted: 2007-08-08 01:44 | 83 楼
啊咪嘟吡吧
马来西瓜

多谢发贴的人[1516]

Quote:
引用第37楼mark_kwok2007-08-04 16:07发表的: u!hY bCB  
2!Yq9,`  
Ye% e!  
啊咪你好!! xQ+UZc  
@.0>gmY;:  
剛看了你的八字,比較極端啊~~是比較大起大落的命,我要再花點時間看一下才能回覆你!! ;h<(vc3@f  
.......
't.I YBHx  
Z$LWZg  
比较极端。。。吓我一跳!!! BZ* ',\o  
Q3[MzIk 4  
你慢慢研究下吧,好了告诉我,不急,最主要求准确度!! ' ^E7T'v%  
[ R  
先谢谢了!万分感谢!! ]Wr2 IM  
1 j"G~TM  
关于我问的问题是偏向于物质生活方面的!!!
顶端 Posted: 2007-08-08 01:51 | 84 楼
kevin0081
能得利果汁橡皮糖

多谢发贴的人[14]

我补充下顺便帮我测下.... 2^ uP[  
新历801002, 早上9:00-10:00 ... kb3>q($  
男,我想问下姻缘同前程(例如:几时会转运?几时会结婚?会吾会发达啊?) IU f&*'_  
麻烦晒你啦.... A.tXAOM(VW  
顶端 Posted: 2007-08-08 02:06 | 85 楼
lokboy
级别: 普通人

多谢发贴的人[15]

Quote:
引用第83楼mark_kwok2007-08-08 01:44发表的: u>ZH-nw O  
%i6/= 'u  
' !2NSv  
1點./.....剛好是兩個時辰的交接時候呢~~~ 15z(hzU?#  
如果你真的不知道,你告訴我你在哪出生的吧~~~我再以1點鐘為基準.再配合時差來幫你睇啦
jl>jy6T  
K 0e*K=UM  
在哪出生什么意思啊?!更系医院啦!我阿妈话中午吃饭的时候咯!
顶端 Posted: 2007-08-08 09:18 | 86 楼
mark_kwok
子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第85楼啊咪嘟吡吧2007-08-08 01:51发表的: #<y/m*Ota  
O]Ey@7 &  
YSzC's [  
比较极端。。。吓我一跳!!! Z;z,dw  
Y <`X$  
你慢慢研究下吧,好了告诉我,不急,最主要求准确度!! "Lyb4#M  
.......
K5RgWP  
*k,{[b  
阿咪阿咪~~~見到你就好了~~仲以為你無睇呢個帖了~~~ s{OV-H  
<Mndr 8 H  
想問你一D資料,先可以幫你定格局!! Es- =0gpK  
Scug wSB  
首先你的性格是不是心較孤高的呢??即系朋友吾多! l, 9r d[  
]4/C19Fe!  
其次,呢兩年0607你系吾系好想去學或者實踐一樣野,但最後卻有頭威無尾陣呢??
顶端 Posted: 2007-08-08 19:38 | 87 楼
mark_kwok
子平

多谢发贴的人[40]

Quote:
引用第87楼lokboy2007-08-08 09:18发表的: U\W$^r,  
zJh!Q* *  
0$NzRPbH  
在哪出生什么意思啊?!更系医院啦!我阿妈话中午吃饭的时候咯!
elR1NhB|p  
R%~~'/2V  
我的意思是....廣東??廣西??北京??湖南??在不同的地方出生有一說是要算時差的啊 #V)l>  
顶端 Posted: 2007-08-08 19:40 | 88 楼
伟绍梁
级别: 高人

多谢发贴的人[422]

对不起~不是很信这些东西
顶端 Posted: 2007-08-08 19:47 | 89 楼
«12 3 4567» Pages: ( 3/12 total )
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 玄幻无穷